Η σπουδαία κίνηση του Χάρντεν και το κρυφό κίνητρο πίσω από την 40άρα κόντρα στους Σέλτικς (vid)

Τζέιμς Χάρντεν

Η σπουδαία κίνηση του Χάρντεν και το κρυφό κίνητρο πίσω από την 40άρα κόντρα στους Σέλτικς (vid)

Χρήστος Τσάλτας 08:33 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 08.05.2023

Ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ημέρας στη Φιλαδέλφεια, καθώς «βομβάρδισε» το καλάθι των Σέλτικς με 42 πόντους, έχοντας στο πλευρό του έναν ξεχωριστό φίλαθλο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι σταρ του ΝΒΑ δείχνουν πως πίσω από τη λάμψη, τη δόξα και τα ακριβά συμβόλαια κρύβεται μπόλικη ανθρωπιά και σπουδαίες στιγμές. Μια μικρή δική τους κίνηση άλλωστε για τους φιλάθλους ανά τον κόσμο σημαίνει τα... πάντα.

Ο Τζέιμς Χάρντεν πριν από λίγο καιρό είχε δώσει υπόσχεση σε έναν φοιτητή του Μίσιγκαν Στέιτ, τον Τζον Χάο. Ο Χάο είχε επιβιώσει από το μακελειό στο Κολέγιό του, τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως από εκείνη την περίοδο αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και κινητικά προβλήματα.

Η ιστορία του είχε «αγγίξει» τον άλλοτε MVP του ΝΒΑ, που αφού κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του τον κάλεσε σε ένα από τα παιχνίδια των Σίξερς στο Wells Fargo Center. Ο Χάο βρέθηκε στισ baseline seats του Game 4 των Σίξερς απέναντι στους Σέλτικς, ένα παιχνίδι κομβικό για την πορεία της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς στα φετινά πλέι οφ.

Η παρουσία του έφερε γούρι στην ομάδα της Φιλαδέλφεια, που έφτασε στη νίκη με 116-115, όμως το πιο σημαντικό ήταν πως είδε τον Χάρντεν να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση, μετρώντας 42 πόντους με 19/26 σουτ.

Με το πέρας του αγώνα μάλιστα ο Χάρντεν έβαλε στο παρκέ τον Χάο και του έκανε ακόμα ένα δώρο, χαρίζοντάς του τα παπούτσια με τα οποία σκόραρε 42 πόντους, κάνοντας αξέχαστη την εμπειρία του φοιτητή του Michigan State, ο οποίος θα θυμάται για πάρα πολύ καιρό την 7η Μαϊου ως μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες της ζωής του.

Ο Χάρντεν μίλησε για τον Χάο με το πέρας του Game 4, χαρακτηρίζοντάς τον το γούρι του για την αναμέτρηση της Φιλαδέλφεια. «Ήταν το γούρι μου σήμερα. Είδα κι εγώ την ιστορία του όπως όλοι και για μένα ήταν πολύ σκληρό αυτό που συνέβη. Όμως επέζησε, είναι δυνατός, αναρρώνει και είναι δουλειά μου να του προσφέρω το χαμόγελο που αξίζει. Σήμερα ελπίζω να έιναι μια από τις μέρες που χαμογέλασε, αυτό έχει σημασία».