Η απάντηση των Σέλτικς: Break στη Φιλαδέλφεια και προβάδισμα στη σειρά

Σέλτικς

Η απάντηση των Σέλτικς: Break στη Φιλαδέλφεια και προβάδισμα στη σειρά

Χρήστος Τσάλτας 05:36 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 05:59 - 06.05.2023

Έπειτα από την ήττα στο Game 1 οι Μπόστον Σέλτικς έβγαλαν αντίδραση και αφού ισοφάρισαν τη σειρά, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα, μετά τη μεγάλη νίκη τους με 114-102 μέσα στη Φιλαδέλφεια, επί των Σίξερς, στο Game 3.

Οι Μπόστον Σέλτικς είναι εδώ και έφεραν τούμπα τη σειρά απέναντι στους Σίξερα. Η ομάδα του Τζόε Μαζούλα πήγε στην Πενσιλβάνια και στο Game 3 συνέχισε στο ίδιο μομέντουμ με το Game 2, όπου είχε τον έλεγχο. Μόνο που αυτη τη φορά οι Σίξερς παρουσίασαν καλύτερο πρόσωπο και η αντίσταση ήταν πολύ μεγαλύτερη. Κάτι που ουδόλως πτόησε τους «Κέλτες», που εξ αρχής ήταν αποφασισμένοι για το τι θα έκαναν στο παρκέ του Wells Fargo Center.

Η ομάδα της Βοστώνης έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, έπειτα τι πέρας της πρώτης περιόδου, με την άμυνα να είναι το σημείο που έκανε τη διαφορά. Οι «πράσινοι» έλεγξαν το τέμπο και για ακόμα ένα παιχνίδι δεν επέτρεψαν στους Σίξερς να τρέξουν, κάτι που άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση.

Η άμυνα των Σέλτικς «εγκλώβισε» τον MVP και την παρέα του - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

09:52 - 04.05.2023

Η άμυνα των Σέλτικς «εγκλώβισε» τον MVP και την παρέα του - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

To Game 2 της σειράς των ημιτελικών της Ανατολής, ανάμεσα σε Μπόστον Σέλτικς και Φιλαδέλφεια 76ερς ήταν ένας μονόλογος της ομάδας του Τζόε Μαζούλα, που έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι πως η άμυνά της μπορεί να την πάει πολύ μακριά στα πλέι οφ.

Τα σουτ μάλιστα δεν άργησαν να μπουν για τους φιλοξενούμενους, σε ένα παιχνίδι που μοίρασαν 25 ασίστ και είχαν 6 από τους 8 παίκτες που χρησιμοποίησαν με διψήφιο αριθμό πόντων, την ώρα που οι Σίξερς δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί για ακόμα μια φορά.

Ο Τζέισον Τέιτουμ επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις, μετρώντας 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ στα 42 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, έχοντας ηγετική παρουσία. Ο Τζέιλεν Μπράουν αποτέλεσε το alter ego του (23 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ενώ καθοριστικός ήταν ο Αλ Χόρφορντ, ο οποίος σε ένα γήπεδο που ξέρει πολύ καλά έκανε σημαντική δουλειά με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Μάλκολμ Μπφόγκντον μάλιστα ήρθε από τον πάγκο και έγινε ο game changer της Βοστώνης με 15 πόντους και 6 ασίστ σε 25 λεπτά στο παρκέ.

Σέλτικς με «σπασμένα» φρένα έκαναν το 1-1
NBA

05:53 - 04.05.2023

Σέλτικς με «σπασμένα» φρένα έκαναν το 1-1

Οι Μπόστον Σέλτικς ήταν επιβλητικοί, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και χωρίς να απειληθούν επικράτησαν με 121-87, ισοφαρίζοντας τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής σε 1-1.

Από τους Σίξερς, ο Τζοέλ Εμπίντ επέστρεψε σε επίπεδα... MVP, όμως η βραδιά του με 30 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 τάπες δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει τον ρου του αγώνα. Ο Τζέιμς Χάρντεν κατέγραψε double double μεν με 16 πόντους και 11 ασίστ, όμως την ίδια ώρα ο Ταϊρίς Μάξεϊ μετρούσε μόλις 13 πόντους, χωρίς να καταφέρει να γίνει πόλος στην επίθεση της ομάδας του.

Πλέον οι Σέλτικς, μετά την «αποστομωτική» νίκη στο Game 2 όχι απλώς γύρισαν τη σειρά, αλλά έχουν το πρβοάδισμα και πήραν το μομέντουμ για τη συνέχεια. Το Game 4 είναι η ευκαιρία των Σίξερς να ισοφαρίσουν και να μείνουν «μέσα» στη σειρά, την ίδια ώρα που οι Σέλτικς θέλουν να κάνουν ένα ακόμα break για να αποκτήσουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Σε μια κατάσταση που πλέον τους ευνοεί, έχοντας «διαβάσει» τους αντιπάλους τους στα δύο τελευταία παιχνίδια.