Η άμυνα των Σέλτικς «εγκλώβισε» τον MVP και την παρέα του - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Τέιτουμ - Εμπίντ

Η άμυνα των Σέλτικς «εγκλώβισε» τον MVP και την παρέα του - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Χρήστος Τσάλτας 09:52 - 04.05.2023

To Game 2 της σειράς των ημιτελικών της Ανατολής, ανάμεσα σε Μπόστον Σέλτικς και Φιλαδέλφεια 76ερς ήταν ένας μονόλογος της ομάδας του Τζόε Μαζούλα, που έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι πως η άμυνά της μπορεί να την πάει πολύ μακριά στα πλέι οφ.

Μετά το Game 1 και τη ραψωδία του Τζέιμς Χάρντεν τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: Οι Σίξερς είχαν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, την ώρα που οι Σέλτικς αναζητούσαν αντίδραση για να μείνουν στη σειρά και να μην επιτρέψουν στους παίκτες του Ντοκ Ρίβερς να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής.

Ενδεχόμενο 0-2 άλλωστε, στα δύο πρώτα παιχνίδια του TD Garden θα έφερνε με το... καλημέρα τους «Κέλτες» με την πλάτη στον τοίχο και ταυτόχρονα θα έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα της Πενσιλβάνια, λίγο πριν οι δύο ομάδες μετακομίσουν στο Wells Fargo Center για τα επόμενα δύο παιχνίδια της σειράς.

Το πάθημα του Game 1 έγινε... μάθημα για τους Σέλτικς, έστω κι αν οι Σίξερς είχαν και πάλι στη σύνθεσή τους το «βαρύ πυροβολικό» τους. Ο MVP της σεζόν Τζοέλ Εμπίντ επέστρεψε στη δράση, έπειτα από απουσία δύο αγώνων, λόγω τραυματισμού, όμως ακόμα και αυτή η συνθήκη δεν πτόησε τους Σέλτικς, που από τα πρώτα λεπτά κυριάρχησαν και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη-ισοφάριση. Και το έκαναν με άκρως πειστικό και αφοπλιστικό τρόπο.

Σέλτικς με «σπασμένα» φρένα έκαναν το 1-1
NBA

05:53 - 04.05.2023

Σέλτικς με «σπασμένα» φρένα έκαναν το 1-1

Οι Μπόστον Σέλτικς ήταν επιβλητικοί, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και χωρίς να απειληθούν επικράτησαν με 121-87, ισοφαρίζοντας τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής σε 1-1.

Άμυνα... θανάτου την κρίσιμη στιγμή

Για να κερδίσουν οι Σέλτικς ήξεραν πως θα έπρεπε να θέσουν σε πρώτο πλάνο την άμυνα. Αυτή είναι που κάνει τη διαφορά όταν την έχουν ανάγκη. Αυτή έκανε τη διαφορά για ακόμα ένα παιχνίδι στα φετινά πλέι οφ. Οι Κέλτες ήταν αποφασισμένοι και πολύ καλά διαβασμένοι, «κόβοντας» τη δημιουργία στον Τζέιμς Χάρντεν.

Ο «Μούσιας» ήταν απολαυστικός στο Game 1 με 45 πόντους, όμως στο Game 2 η άμυνα των Σέλτικς του πέρασε χειροπέδες. 12 πόντοι, 2/14 σουτ και μόλις 4 ασίστ για έναν παίκτη που έχει έφεση στο να κάνει καλύτερη όλη την ομάδα του. Μόνο που αυτό δεν έγινε στο Game 2 της σειράς.

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι είχαν αποφασίσει να μην δώσουν τίποτα εύκολο στην επίθεση στους αντιπάλους τους. Απολύτως τίποτα!

Τα ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς αποτυπώνουν του λόγου το αληθές. 39% στα σουτ και μόλις 20% στα τρίποντα (6/30) σε 48 λεπτά αγώνα. Οι μόλις 13 ασίστ και έδειξαν πως οι Σέλτικς έκοψαν κάθε προσπάθεια δημιουργίας στους αντιπάλους τους, που δεν μπόρεσαν να πάνε το παιχνίδι σε κανένα σημείο στο δικό τους ρυθμό.

Την κρίσιμη ώρα πάντα θα βγαίνει μπροστά ο Μπράουν

Οι Σέλτικς ίσως να λογίζονται ως ομάδα του Τζέισον Τέιτουμ, όμως η συνέπεια που βγάζει ο Τζέιλεν Μπράουν την κρίσιμη ώρα είναι παροιμιώδης. Ο JB πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έδωσε λύσεις στην επίθεση για την ομάδα του, ανοίγοντας το ρυθμό.

Το κοντέρ έγραψε 25 πόντους με 9/17 σουτ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε ένα άκρως παραγωγικό 30λεπτο στο παρκέ. Το γεγονός άλλωστε πως ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες προσπάθειες από κάθε άλλον στην ομάδα του Μαζούλα δείχνει την επιρροή στο παιχνίδι.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο σημαντική την παρουσία του Μπράουν ήταν η «αφλογιστία» του Τέιτουμ. Η άμυνα των Σίξερς έκανε καλή δουλειά πάνω στον ηγέτη των Σέλτικς (7 πόντοι με 1/7 σουτ), αλλά η δική του κακή βραδιά δεν επηρέασε σε κανένα σημείο των ρυθμό των συμπαικτών του, που κατάφεραν να βρουν τις λύσεις να φτάσουν στη νίκη.

Δύο... μάχες μέχρις εσχάτων

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην Φιλαδέλφεια. Το Wells Fargo Center είναι από τις πιο «έντονες» έδρες στις ΗΠΑ, με τους Σίξερς να παίρνουν πάντα επιπλέον ενέργεια και ώθηση από τους φιλάθλους τους. To Game 3 της ερχόμενης Παρασκευής (ξημερώματα Σαββάτου στην Ελλάδα) μοιάζει να είναι το πρώτο οριακό παιχνίδι, σε μια σειρά που αφήνει υποσχέσεις πως μπορεί να πάει πολύ μακριά και να φτάσει στα 7 παιχνίδια.

Οι Σέλτικς θέλουν να ανακτήσουν το πλεονέκτημα που έχασαν στο Game 1, την ίδια ώρα που οι Σίξερς, με τον Εμπίντ ξανά στο 100%, να έχουν ως στόχο να βγάλουν αντίδραση για την πολύ κακή εικόνα στο 48λεπτο του Game 2.

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Πέμπτης (04/05)

Μπόστον Σέλτικς (1) - Φιλαφέλφεια Σίξερς (1) 121-87

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Παρασκευής (05/05)

04:00 / Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (0) - Λος Άντζελες Λέικερς (1)

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Παρασκευής (05/05)