Σέλτικς με «σπασμένα» φρένα έκαναν το 1-1

Τζέιλεν Μπράουν

Σέλτικς με «σπασμένα» φρένα έκαναν το 1-1

Χρήστος Τσάλτας 05:53 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 05:53 - 04.05.2023

Οι Μπόστον Σέλτικς ήταν επιβλητικοί, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και χωρίς να απειληθούν επικράτησαν με 121-87, ισοφαρίζοντας τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής σε 1-1.

Τι κι αν έχασαν το Game 1 έπειτα από την «ραψωδία» του Τζέιμς Χάρντεν; Οι Μπόστον Σέλτικς βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν. Και μάλιστα το έκαναν με αφοπλιστικό τρόπο, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η ομάδα του Τζόε Μαζούλα κυριάρχησε από το ξεκίνημα, δεν συνάντησε καμία δυσκολία και στο φινάλε έφτασε σε μια πολύ άνετη νίκη, δείχνοντας τη δυναμική της και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Μετά το Game 1 άλλωστε η νίκη ήταν μονόδρομος για την ομάδα της Μασαχουσέτης, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Σίξερς που ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Κι όλα αυτά στην επιστροφή του Τζοέλ Εμπίντ στη δράση, έπειτα από απουσία δύο αγώνων. Μόνο που αυτή δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον MVP της λίγκας.

Η άμυνα των Κελτών οδήγησε τον Καμερουνέζο σέντερ να τελειώσει το παιχνίδι με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 λάθη, σουτάροντας 4/9 σουτ. Η άμυνα των Σέλτικς τον «διάβασε» με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας τα πράγματα πολύ απλά.

Ο Τζέιλεν Μπράουν μέτρησε 26 πόντους, 9/17 σουτ και 4 ασίστ στα 30 λεπτά που έμεινε στο παρκέ και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, σε μια βραδιά που ο Τζέισον Τέιτουμ δεν βρήκε ρυθμό (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ με 1/7 σουτ), με τον Μάλκολμ Μπρόγκντον να ακολουθεί με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ, ερχόμενος από τον πάγκο.

Από τους Σίξερς οι 16 πόντοι και τα 7 ριμπάουντ του Τομπάιας Χάρις δεν αρκούσαν, σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς «εγκλωβίστηκαν» στην άμυνα των Σέλτικς.

Πλέον η σειρά βρίσκεται στην απόλυτη ισορροπία και μεταφέρεται στην Φιλαδέλφεια για τα 2 επόμενα παιχνίδια, με τους Σίξερς να θέλουν να διαφυλάξουν την έδρα για να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης.