Μυθικός Χάρντεν, έκανε ρεκόρ καριέρας και «σκότωσε» τους Σέλτικς στη Βοστώνη (vids)
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Μυθικός Χάρντεν, έκανε ρεκόρ καριέρας και «σκότωσε» τους Σέλτικς στη Βοστώνη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:53 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 02.05.2023

Με τους 45 πόντους του να αποτελούν ρεκόρ καριέρας στα play offs, ο Τζέιμς Χάρντεν, απόντος του Τζοέλ Εμπίντ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει (119-115) τους Σέλτικς στη Βοστώνη. Οι Σίξερς έκαναν το 1-0 και ελπίζουν πως ο Εμπίντ θα επιστρέψει άμεσα. Αν όχι στο δεύτερο παιχνίδι, στο τρίτο...

Ενενήντα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς επιβεβαίωσε οριστικά τη δυσοίωνη πρόβλεψη: «Ο Τζοέλ Εμπίντ δεν θα παίξει στο πρώτο παιχνίδι». Εκείνη τη στιγμή, οι Σίξερς κοίταξαν στα μάτια τον Τζέιμς Χάρντεν κι εκείνος κατάλαβε πως ήταν η ώρα να ηγηθεί ολοκληρωτικά. 

Το έκανε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο μέσα στη Βοστώνη, στο Game 1 των ημιτελικών της ανατολικής περιφέρειας και η Φιλαδέλφεια ξεκίνησε τη σειρά με brake. Νίκησε 119-115 και 33χρονος σούπερ σταρ με τα πλούσια μούσια και τα ακόμα πιο πλούσια αγωνιστική χαρίσματα ήταν ασταμάτητος. Έβαλε 45 πόντους με 7/14 τρίποντα, εκ των οποίων το έβδομο ήταν αυτό που... εκτέλεσε τους Σέλτικς. 

Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 115-114 (έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Τζέισον Τέιτουμ, 26" πριν το τέλος) όταν ο Χάρντεν πήρε τη μπάλα για την καθοριστική επίθεση. Έφθασε με ψυχραιμία μέχρι τη γραμμή του τριπόντου και ύστερα από τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα, προσωπικός του αντίπαλος κατέληξε να είναι ο Αλ Χόρφορντ. 

Άρχισε τις γνωστές του ντρίμπλες και μόλις εντόπισε μισό βήμα ελεύθερου χώρου εκτέλεσε για τρεις από την κορυφή. Ήταν εύστοχος και έκανε το 117-115 για τους Σίξερς, αφήνοντας 8'' διαθέσιμα στους γηπεδούχους. Χρόνο ικανός για να απαντήσουν, αλλά στην πράξη ανούσιος. O Μάρκους Σμαρτ δεν μπόρεσε καν να φθάσει σε απειλητικό σημείο, μπερδεύτηκε, έχασε τη μπάλα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα με τις δύο εύστοχες βολές του Πολ Ριντ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ: 119-115.

Ο Ριντ είναι ο άνθρωπος που αντικαθιστά τον τραυματία Τζόελ Εμπίντ και η παρουσία του ήταν κεντρική στο παιχνίδι των Σίξερς. Είχε 10 πόντους, χωρίς να πάρει πολλές προσπάθειες (3/4 σουτ και 4/4 βολές), ενώ... κατέβασε 13 ριμπάουντ. Τις ουσιαστικές βοήθειες πάντως, στην επίθεση τις έδωσε ο Ταϊρίς Μάξεϊ ως όφειλε και όπως συνηθίζει άλλωστε. Ο νεαρός γκαρντ είχε 26 πόντους, ο Τομπάιας Χάρις πρόσθεσε 18, ενώ ο ΝτιΆντονι Μέλτον ήρθε από τον πάγκο για να κάνει αίσθηση. Τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 5/6 τρίποντα. 

Για τους Σέλτικς το εντυπωσιακό και το παράξενο (ταυτόχρονα) ήταν πως οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν ήταν σε καλή βραδιά. Ο πρώτος είχε 39 πόντους (και 11 ριμπάουντ) με 14/25 σουτ και ο δεύτερος 23 πόντους με 8/10. Δηλαδή, μαζί έβαλαν 52 πόντους σουτάροντας με 63%. Ήταν όμως η βραδιά του Χάρντεν. 

Η ομάδα από την πόλη της Αδελφικής Αγάπης, πήρε από το ξεκίνημα το πλεονέκτημα έδρας, έκανε το 1-0 και τώρα προετοιμαζεται για το δεύτερο παιχνίδι στην Βοστώνη. Ελπίζοντας πως αυτή τη φορά ο Τζοέλ Εμπίντ έχει ελπίδες να επιστρέψει, ακόμα και με ενοχλήσεις στο δεξί του γόνατο.