Οι σταρς του ΝΒΑ... παραμίλησαν με την εμφάνιση του Στέφεν Κάρι και εκδηλώθηκαν στα social media

Στέφεν Κάρι

i

© photo by Loren Elliott / Getty Images / Ideal Images

Οι σταρς του ΝΒΑ... παραμίλησαν με την εμφάνιση του Στέφεν Κάρι και εκδηλώθηκαν στα social media

Γιώργος Γαβριλάκης 09:20 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 01.05.2023

Βλέποντάς τον να βάζει 50 πόντους και να κάνει ρεκόρ στο Game 7 των Ουόριορς στο Σακραμέντον, νυν και πρώην συμπαίκτες, αντίπαλοι, φίλοι και εχθροί δε μπορούσαν παρά να υποκλιθούν στο μεγαλείο του. Αρκετοί από αυτούς, έμειναν με το στόμα... ανοιχτό!

O Kέβιν Ντουράντ των Φοίνιξ Σανς χαρακτήρισε την εμφάνισή του... «θρυλική». Ο Τρέι Γιανγκ των Ατλάντα Χοκς απλώς «εξωπραγματική», ενώ ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν των Σικάγο Μπουλς κατάλαβε πως εκτός από μεγάλος σουτέρ είναι και καλός... σεφ. Η αλήθεια είναι ότι «μαγείρεψε» τους Κινγκς πριν τους κατασπαράξει με τους 50 πόντους του στο έβδομο παιχνίδι της σειράς του Γκόλντεν Στέιτ με το Σακραμέντο. 

Ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ και τέσσερις φορές πρωταθλητής με τους Πολεμιστές έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ. Ποτέ κανείς σε Game 7 δεν έβαλε τόσους πόντους όσους αυτός. Με την επίδοσή του οδήγησε την ομάδα στην εκτός έδρας νίκη και στην πρόκριση. Βλέποντας την παράσταση που έδωσε στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, οι συνάδελφοί τους σταρς του ΝΒΑ εντυπωσιάστηκαν. 

Ο πρώην συμπαίκτης του και συνοδοιπόρος του στο πρώτο δαχτυλίδι, Κέβιν Ντουράντ, την ώρα που προετοιμάζεται για το δεύτερο παιχνίδι των Σανς με τους Νάγκετς (που προηγούνται 1-0) δεν μπόρεσε παρά να αναγνωρίσει τα 50... κομμάτια του Κάρι σε μία θρυλική εμφάνιση. Έχει δει πολλά από τα χέρια του, αλλά αυτή τη φορά ήθελε να υποκλιθεί. Και ήταν από τους πρώτους που σχολίασε τα γεγονότα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν ήταν ο μόνος... 

Ο Τρέι Γιανγκ των Ατλάντα Χοκς, που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο με 4-2 από τους Μπόστον Σέλτικς, έθεσε την παρουσία του 35χρονου γκαρντ των Ουόριορς σε μία σουρεαλιστική βάση. «Εξωπραγματική εμφάνιση», έγραψε σημειώνοντας αυτό που είναι γνωστό από άκρη σε άκρη: «Ο Στεφ είναι διαφορετικός».  

Από την άνεση του σπιτιού του, μιας και οι Σικάγο Μπουλς δεν μετέχουν στα play offs, o ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν είδε τον Κάρι να... μαγειρεύει τους Σακραμέντο Κινγκς. «Ο Σεφ Κάρι, ένας κακός άνθρωπος», έγραψε, εννοώντας πως ήταν αυστηρός και άδικος με τους Βασιλιάδες. Υπέροχος όμως, για τους Ουόριορς. 

Πιο εντυπωσιασμένος ή πιο αυθόρμητος απ' όλους ήταν ο Κρίσταπς Πορζίγκις των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. «Ο Στεφ είναι παράλογος», έγραψε με μακρόσυρτους χαρακτήρες για να δώσει έμφαση μέσω του γραπτού λόγου. Ο Λετονός είναι μεγάλος θαυμαστής του και τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερος. 

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς ήταν ο μόνος που εξήγησε και το επίπεδο της δυσκολίας του έργου του Στέφεν Κάρι. Ξεκίνησε βέβαια με τα... ένστικτά του: «Είσαι ένα βρωμερό ζώο». Δεν τον έβρισε, απλώς χαριτολογώντας και με ελεύθερο λόγο θέλησε να εκδηλώσει τη χαρά του, για να προσθέσει πως «νίκησε μία πολύ καλή ομάδα, σε μία πολύ δύσκολη έδρα»

Προφανώς δεν ήταν οι μόνοι που αντέδρασαν διαδικτυακά για την performance του Στέφεν Κάρι. Από τα ξημερώματα της πρωτομαγιάς, όλοι παραμιλάνε, αλλά το Γκόλντεν Στέιτ συνεχίζει τη διαδρομή του που τους έχει οδηγήσει απέναντι στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Λος Άντζελες Λέικερς στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας. 

Οι συμπαίκτες του πάντως, εκφράστηκαν με τη σειρά τους για τον ηγέτη της ομάδας. Ο Τζόρνταν Πουλ εξήγησε πως «Έχει το Mamba Mentality», κληρονομημένο από τον Κόμπι Μπράιαντ, ενώ ο Άντριου Ουίγκινς ενημέρωσε ότι «μας μίλησε πριν το ματς και ο λόγος του μας έφερε ηρεμία και συγκέντρωση». Τι τους είπε ακριβώς; Aυτό δεν αποκαλύφθηκε, αλλά επιβεβαίωσε τη σημασία της ομιλίας και ο ίδιος όταν μετά το τέλος του αγώνα είπε ότι «συνήθως δεν μιλάω, αλλά αυτή τη φορά έπρεπε να το κάνω».