Ο ΛεΜπρόν συναντά τον Κάρι στα ημιτελικά της Δύσης - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Ο ΛεΜπρόν συναντά τον Κάρι στα ημιτελικά της Δύσης - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 07:22 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:24 - 01.05.2023

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ξεμπέρδεψαν με τους Σακραμέντο Κινγκς τώρα βρίσκονται απέναντι στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους, Λέικερς ένα βήμα πριν τον τελικό της περιφέρειας - Οι Χιτ έκαναν... ζημιά στη Νέα Υόρκη και οι Σίξερς ετοιμάζονται (πιθανότατα) χωρίς τον Εμπίντ για τους Σέλτικς.

Ο Στέφεν Κάρι στο παιχνίδι που έκρινε τα πάντα -στη σειρά με τους Κινγκς- έκανε μία μνημειώδη εμφάνιση και ένα φοβερό ρεκόρ. Έβαλε 50 πόντους και κανείς άνθρωπος στην ιστορία του ΝΒΑ δεν είχε καταφέρει να βάλει τόσους σε έβδομο παιχνίδι σειράς. Ούτε ο Τζόρνταν, ούτε ο Κόμπι, ούτε ο Άιβερσον. Τόσες… πενηντάρες ποτέ καμία δεν εμφανίστηκε σε Game 7. 

Το έκανε ο Κάρι λοιπόν, εν έτει 2023. Ποτέ δεν είναι αργά και ο κορυφαίος σουτέρ με αυτή την επίδοση πέραν του ότι οδήγησε τους πρωταθλητές Ουόριορς στον επόμενο γύρο, άφησε κι ένα μήνυμα στους Λέικερς. Για το τι θα επακολουθήσει... 

Οι Πολεμιστές, με πλεονέκτημα έδρας αυτή τη φορά, θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας τους Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς και το ενδιαφέρον σιγά σιγά εκτινάσσεται στα ύψη. Αυτή η μονομαχία αναμένεται να είναι στο επίκεντρο του δεύτερου γύρου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες είναι υποδεέστερες. 

ΛεΜπρόν: «Αν με δεις ποτέ να παλεύω στο δάσος με μια αρκούδα, βοήθα την αρκούδα!»
NBA

11:39 - 30.04.2023

ΛεΜπρόν: «Αν με δεις ποτέ να παλεύω στο δάσος με μια αρκούδα, βοήθα την αρκούδα!»

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε αγκαζέ τους Λέικερς, υπέταξε το Μέμφις με 4-2 να είναι το συνολικό σκορ της σειράς και τώρα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Σακραμέντο - Γκόλντεν Στέιτ, οι οποίοι θα δώσουν την τελευταία τους μάχη απόψε (30/4 22:30).

Στη Δύση, οι Ντένβερ Νάγκετς έχουν κάνει ήδη το ένα βήμα κόντρα στους Φοίνιξ Σανς, όπως έκαναν στην Ανατολή και οι Μαϊάμι Χιτ με το brake μέσα στη Nέα Υόρκη, το βράδυ της Κυριακής (30/4). 

Επιπλέον, έχουμε και τη μεγάλη μονομαχία των Μπόστον Σέλτικς με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς που ξεκινά. Οι Κέλτες δείχνουν έτοιμοι, αλλά οι αντίπαλοί τους ακόμα δεν ξέρουν αν ο Τζοέλ Εμπίντ θα αγωνιστεί. Είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το πρώτο παιχνίδι και απλώς ελπίζουν ότι θα επανέλθει και θα επιστρέψει στο δεύτερο. Αυτή είναι η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη για τους Σίξερς, που έδειξαν κυριαρχικοί στον πρώτο γύρο, αλλά χωρίς τον Καμερουνέζο δεν θα τη βγάλουν καθαρή σε μία σειρά με τη Βοστώνη. 

Τα αποτελέσματα, βράδυ Κυριακής και ξημερώματα Δευτέρας (1/5)

Νιού Γιορκ Νικς (0) - Μαϊάμι Χιτ (1): 101-108
Σακραμέντο Κινγκς (3) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (4): 100-120

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Τρίτης (2/5)

02:30 / Μπόστον Σέλτικς (0) - Φιλαδέλφεια Σίξερς (0)
05:00 / Ντένβερ Νάγκετς (1) - Φοίνιξ Σανς (0)

NBA Play Offs 2023