Ο ρέκορντμαν Kάρι διέλυσε τους Κινγκς στο Game 7 και οι Ουόριορς συνεχίζουν (vids)

Στεφ Κάρι

i

© Getty Images

Ο ρέκορντμαν Kάρι διέλυσε τους Κινγκς στο Game 7 και οι Ουόριορς συνεχίζουν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:54 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 06:54 - 01.05.2023

Ποτέ και κανείς στην ιστορία δεν έβαλε πενήντα πόντους σε έβδομο παιχνίδι σειράς των play offs. Το έκανε ο Στέφεν Κάρι και οδήγησε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στη νίκη (120-100) επί των Σακραμέντο Κινγκς και στην πρόκριση στον επόμενο γύρο εκεί όπου θα συναντήσει τον ΛεΜπρόν και τους Λέικερς.

Το Γκόλντεν Στέιτ βρέθηκε στο όριο της αποτυχίας. Στο χείλος του γκρεμού, δηλαδή. Ένα στραβοπάτημα θα τους οδηγούσε εκτός play offs, αλλά ο Στέφεν Κάρι αποφάσισε να προσφέρει προστασία. 

Πήγε στο Σακραμέντο για το έβδομο παιχνίδι της σειράς και άρχισε τους... βομβαρδισμούς. Ήταν ασταμάτητος και με 50 πόντους, εκ των οποίων οι 21 ήρθαν με τρίποντα, οδήγησε τους πρωταθλητές στη νίκη με 120-100. Αυτό σημαίνει ότι πήραν και την πρόκριση, οι Κινγκς αποχαιρέτησαν και τώρα αυτός οι Πολεμιστές θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Λέικερς. 

Η παράσταση που έδωσε ο Κάρι γράφτηκε και στα βιβλία της ιστορίας, εκτός του ότι αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στους οφθαλμούς όλων όσων είδαν το ματς. Διότι 50 πόντους σε Game 7 δεν έβαλε ποτέ κανείς. Τα κατάφερε αυτός, ενώ η παραγωγή του αυξήθηκε με τα τρίποντα -ως γνωστόν. Είχε 7/18, ενώ προσέφερε επίσης 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. 

Ουσιαστικά δεν χρειάστηκε κάποιον συμπαίκτη του να βοηθήσει στην επίθεση. Μόνο τα ριμπάουντ ζήτησε να παρθούν και ο Κέβον Λούνεϊ δεν του χάλασε το χατήρι. Μάζεψε 21 στο σύνολο (!) και ήταν η δεύτερη φορά στη σειρά που συγκέντρωσε είκοσι ή περισσότερα. 

Από εκεί και πέρα ο Άντριου Ουίγκινς είχε 17 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον σταμάτησε στους 16 με 2/10 τρίποντα. Με λίγα λόγια αν δεν ήταν ο Κάρι το Γκόλντεν Στέιτ δεν θα είχε καταφέρει τίποτα στο Σακραμέντο. Ίσως μία τρύπα στο νερό. 

Οι Κινγκς από την πλευρά τους δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κατάσταση. Ήταν κυρίως η απειρία σε αυτό το επίπεδο που τους... πελάγωσε. Ο Ντομάντας Σαμπόνις με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν ασταμάτηση. Μέχρι την ανάπαυλα το Σακραμέντο ήταν μπροστά στο σκορ (58-56), αλλά δεν βρέθηκαν οι απαραίτητες δυνάμεις και οι έξτρα βοήθειες. 

Πέραν από τον Λιθουανό, δεν ανταποκρίθηκε κανείς στις απαιτήσεις του Game 7. Ο ΝτιΑρόν Φοξ είχε 16 πόντους με 5/19 σουτ, 6 ασίστ, αλλά και 5 λάθη, ενώ ο Μαλίκ Μονκ ερχόμενος από τον πάγκο σούταρε με 4/14 και είχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Νούμερα που δεν μπορούν να προσφέρουν καμία βοήθεια όταν ο Κάρι είναι αγριεμένος πάνω στο παρκέ.