O ΛεΜπρόν δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από το 3-1 και οι Ουόριορς προσπαθούν να... σηκωθούν

Στέφεν Κάρι

i

© photo by Kevork Djansezian / Getty Images / Ideal Images

O ΛεΜπρόν δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από το 3-1 και οι Ουόριορς προσπαθούν να... σηκωθούν

Γιώργος Γαβριλάκης 13:09 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 09.05.2023

Ένα δυσοίωνο στατιστικό κάνει δύσκολη την επιβίωση των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στα ημιτελικά της Δύσης, ενώ ο κόουτς Στιβ Κερ έχει παράπονα από τους διαιτητές για τα flopping Λεικερς που σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει κάνει θαύματα, έχει βάλει τους περισσότερους πόντους από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ, ενώ έχει κατακτήσει και τέσσερα πρωταθλήματα. 

Ο ΛεΜπρόν πάντως, έχει χάσει και αρκετές σειρές στα play offs, με αποκορύφωμα τους έξι χαμένους τελικούς. Έναν από τους Μάβερικς, δύο από τους Σπερς και τρεις από τους Ουόριορς. 

Αυτή τη φορά όμως, κυριαρχεί κόντρα στην ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ και το στατιστικό στοιχείο που έχει βαρύτητα είναι πως οι ομάδες του ΛεΜπρόν Τζέιμς (είτε οι Καβαλίερς, είτε οι Χιτ και τώρα οι Λέικερς) δεν έχουν χάσει ποτέ και από κανέναν από τη στιγμή που προηγήθηκαν με 3-1 νίκες, μία συνθήκη που επικρατεί και τώρα απέναντι στους πρωταθλητές. 

H υπόκλιση των Λέικερς στον Λόνι Ουόκερ (vids)
NBA

11:28 - 09.05.2023

H υπόκλιση των Λέικερς στον Λόνι Ουόκερ (vids)

Ο ΛεΜπρόν αφού ξεκαθάρισε πως ο Άντονι Ντέιβις «είναι ο καλύτερος αμυντικός στο ΝΒΑ», εξήγησε πως στο Game 4 κόντρα στους Ουόριορς «δεν θα κερδίζαμε αν δεν ήταν ο Λόνι Ουόκερ». Ο 24χρονος είχε 15 πόντους, όλους στην τελευταία περίοδο και οι Λέικερς έκαναν το 3-1.

Άρα, όλα είναι εις βάρος των Πολεμιστών, που ειδικά μετά την τρίτη τους ήττα έχουν να διαχειριστούν πολλά δεδομένα και κανένα από αυτά δεν τους τοποθετεί σε ευνοϊκή θέση. Παρά το γεγονός, ότι οι Λιμνάνθρωποι έχουν ανταποκριθεί πολύ πιο ορθά στις μονομαχίες, ο αντίπαλος κόουτς Στιβ Κερ, θεωρεί πως ακόμα και οι διαιτητές έχουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. 

«Μας έδωσαν τρεις-τέσσερις φορές φάουλ πάνω σε σκριν», σημείωσε ο Κερ και πρόσθεσε το παράπονό του. «Δεν έχω δει το replay σε κανένα από αυτές τις φάσεις αλλά τουλάχιστον οι δύο αφορούσαν απογοητευτικά σφυρίγματα και φάνηκε κατευθείαν πως ήταν λάθος. Οι Λέικερς είναι μια ομάδα που παίζει με πολλή δεξιοτεχνία ως προς το να παίρνει κάποια σφυρίγματα. Καταλαβαίνουν πώς να δημιουργήσουν ευνοϊκές καταστάσεις γι' αυτούς. Νομίζω έκαναν κάποια floping και ανταμείφθηκαν. Ίσως κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι όλα τα σκριν μας ήταν παράνομα».