H υπόκλιση των Λέικερς στον Λόνι Ουόκερ (vids)

H υπόκλιση των Λέικερς στον Λόνι Ουόκερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:28 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 09.05.2023

Ο ΛεΜπρόν αφού ξεκαθάρισε πως ο Άντονι Ντέιβις «είναι ο καλύτερος αμυντικός στο ΝΒΑ», εξήγησε πως στο Game 4 κόντρα στους Ουόριορς «δεν θα κερδίζαμε αν δεν ήταν ο Λόνι Ουόκερ». Ο 24χρονος είχε 15 πόντους, όλους στην τελευταία περίοδο και οι Λέικερς έκαναν το 3-1.

O ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έκανε κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο. Από αυτό που κάνει στο ΝΒΑ εδώ και 20 χρόνια. Ήταν αποφασιστικός και παραγωγικός τη μέρα που οι Λέικερς πήραν προβάδισμα με 3-1 απέναντι στους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Ο κόουτς Ντέβιν Χαμ σημείωσε το... μεγαλείο του και ειδικά τον τρόπο που επηρεάζει (θετικά) όλους τους συμπαίκτες του και με αυτά που κάνει στο παρκέ και με αυτά που τους λέει στα αποδυτήρια. «Τους εμπνέει κάθε στιγμή», είπε ο προπονητής της ομάδας από το Λ.Α. και τέως ασίσταντ κόουτς των Μιλγουόκι Μπακς, «είτε όταν τους λέει για τα match up τους, είτε για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες συνθήκες». 

Ο ΛεΜπρόν είναι... ενωτικός σε αυτή την προσπάθεια και αναγνωρίζει τα έργα των συμπαικτών του. Γι' αυτό και μετά το Game 4 ήθελε να εξηγήσει πως «ο Άντονι Ντέιβις είναι ο καλύτερος αμυντικός στο ΝΒΑ». 

Τη γλίτωσε ο Γιόκιτς, δεν τιμωρήθηκε για την αγκωνιά στον Ίσμπια: Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

10:02 - 09.05.2023

Τη γλίτωσε ο Γιόκιτς, δεν τιμωρήθηκε για την αγκωνιά στον Ίσμπια: Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Το ΝΒΑ τελικά δεν τιμώρησε τον Νίκολα Γιόκιτς για το... χτύπημά του στον ιδιοκτήτη των Σανς, Ματ Ίσμπια και ο Σέρβος ετοιμάζεται ήδη για το Game 5 και την επιστροφή των Ντένβερ Νάγκετς μετά τις δύο ήττες στην Αριζόνα.

Αυτό ως μία επιπλέον σημείωση για τις επιδόσεις του 30χρονου σταρ που δεν είναι... σταθερές, αλλά όταν είναι στη μέρα του κάνει τη μεγάλη διαφορά στο σύνολο. Αυτή δηλαδή, που έκανε και ο Λόνι Ουόκερ στο τέταρτο παιχνίδι, όταν έβαλε όλους τους πόντους του (15 στον αριθμό) στην τελευταία περίοδο και χωρίς αυτόν οι Λιμνάνθρωποι ίσως να μην είχαν επιβιώσει στο συγκεκριμένο ματς. Το πιο σπουδαίο καλάθι του πάντως, ήταν αδιαμφησβήτητα αυτό που έδωσε το προβάδισμα με 100-99 κι ενώ απέμεναν 1'53'' πριν από το τέλος. 

Οι Λέικερς τον εμπιστεύτηκαν -κυρίως ο προπονητής του- και ο 24χρονος γκαρντ με τους 11,7 πόντους στην κανονική περίοδο της σεζόν, αλλά τους 4,8 στα play offs έκανε αισθητή την παρουσία του μετά από αρκετό καιρό. 

Ο χρόνος του στη post season έχει περιοριστεί σε μόλις 8,5 λεπτά ανά αγώνα. Τώρα, ο Χαμ τον έριξε στο παρκέ με την ίδια ολιγόλεπτη λογική, αλλά ο Buddah (όπως είναι το ψευδώνυμό του) ζήτησε περισσότερο χρόνο και με τις πράξεις του τον κέρδισε. 

Τελικά αγωνίστηκε 27 λεπτά και όπως είπε ο ΛεΜπρόν «αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχαμε κερδίσει». Αμέσως μετά τη λήξη τον αγκάλιασε σχεδόν συγκινημένος από την προσπάθεια που έκανε και ουσιαστικά από το γεγονός ότι έσωσε την ομάδα. 

«Από τη στιγμή που ο προπονητής φώναξε το όνομά μου και με κάλεσε να μπω στο γήπεδο, δεν υπήρχε δικαιολογία. Έπρεπε κάτι να κάνω για να βοηθήσω», είπε ο ίδιος μετά το παιχνίδι και όχι μόνο το έκανε, αλλά το... παραέκανε.