Τη γλίτωσε ο Γιόκιτς, δεν τιμωρήθηκε για την αγκωνιά στον Ίσμπια: Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Νίκολα Γιόκιτς

i

© photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Τη γλίτωσε ο Γιόκιτς, δεν τιμωρήθηκε για την αγκωνιά στον Ίσμπια: Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 10:02 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 24.08.2023

Το ΝΒΑ τελικά δεν τιμώρησε τον Νίκολα Γιόκιτς για το... χτύπημά του στον ιδιοκτήτη των Σανς, Ματ Ίσμπια και ο Σέρβος ετοιμάζεται ήδη για το Game 5 και την επιστροφή των Ντένβερ Νάγκετς μετά τις δύο ήττες στην Αριζόνα.

Ο Ματ Ίσμπια εμφανίστηκε στον κόσμο του ΝΒΑ όταν αποφάσισε να δώσει περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τους Φοίνιξ Σανς (και τις Φοίνιξ Μέρκιουρι). Λίγο καιρό αργότερα και επί των διοικητικών ημερών του η ομάδα της Αριζόνας απέκτησε τον Κέβιν Ντουράντ με σκοπό να διεκδικήσει -εδώ και τώρα- το πρωτάθλημα. 

Για να επιβιώσουν στα φετινά play offs θα πρέπει να προσπεράσουν τα εμπόδια που βάζουν οι Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς. Οι Ήλιοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2, παρά το γεγονός ότι ο Σέρβος σούπερ σταρ και δύο φορές MVP του πρωταθλήματος έβαλε 53 πόντους στο Game 4. Παραλίγο όμως, μία πράξη του να καταδικάσει τους Σβόλους. 

Ο Joker κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πλησίασε στην πρώτη σειρά των θεατών και πήγε να πάρει τη μπάλα από τα χέρια του ιδιοκτήτη των Σανς, στον οποίο είχε καταλήξει. Αυτός δεν του την έδωσε με τη μία και ο Γιόκιτς τον έσπρωξε δυνατά. Από την... αγκωνιά αυτή πάντως δεν προέκυψε κάποια τιμωρία, αν και υπήρξε η σκέψη. Ο ίδιος ο Ίσμπια είχε δηλώσει πως «δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο Γιόκιτς» και ίσως αυτή η άποψη επηρέασε και τη λίγκα, που βέβαια ούτε η ίδια ήθελε μία απόφασή της να χαλάσει μία όμορφη εικόνα μίας σειράς με πολύ ταλέντο και ακόμα περισσότερο δυναμισμό. 

Αντετοκούνμπο: «Coach Bud θα είμαι για πάντα ευγνώμων»
NBA

09:39 - 09.05.2023

Αντετοκούνμπο: «Coach Bud θα είμαι για πάντα ευγνώμων»

Τέσσερις μέρες μετά την απόλυση του Μάικ Μπουντενχόλτζερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί για τον επί πέντε χρόνια προπονητή του με ανάρτηση στα social media: «Σε ευχαριστώ για όλα» του είπε και εξήγησε πως δεν θα τον ξεχάσει ποτέ!

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/5, 05:00) λοιπόν, οι Νάγκετς θα φιλοξενήσουν στο Ντένβερ τους Σανς στο Game 5 έχοντας στη διάθεσή του τον Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος και στα τέσσερα παιχνίδια δείχνει ασταμάτητος. Το ίδιο όμως και το δίδυμο Ντέβιν Μπούκερ - Κέβιν Ντουράντ, που ακόμα και χωρίς τον Κρις Πολ δίνουν... νίκες. Ο 37χρονος γκαρντ παραμένει εκτός δράσης με πρόβλημα στον προσαγωγό και ελπίζει πως θα επιστρέψει στο έκτο παιχνίδι της σειράς. 

Κι αφού Λέικερς και Χιτ πήραν της τρίτες νίκες τους και χρειάζονται άλλη μία για να προκριθούν στους τελικούς των περιφερειών τους, οι Σέλτικς και οι Σίξερς κοντράρονται στη Βοστώνη (10/5, 02:30) με τη σειρά να βρίσκεται στο 2-2 και τις μονομαχίες των Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν από τη μία, με τους Τζοέλ Εμπίντ και Τζέιμς Χάρντεν από την άλλη να δημιουργούν εντυπωσιακές συνθήκες για το κοινό που παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Τρίτης (9/5)

Μαϊάμι Χιτ (3) - Νιού Γιόρκ Νικς (1): 109-101
Λ.Α. Λέικερς (3) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (1): 104-101

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Τετάρτης (10/5)

02:30 / Μπόστον Σέλτικς (2) - Φιλαδέλφεια Σίξερς (2) 
05:00 / Ντένβερ Νάγκετς (2) - Φοίνιξ Σανς (2) 

NBA Play Offs 2023