Ο Γκαρμπαχόθα εξηγεί πως ο Σκαριόλο δεν θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης
i

Χόρχε Γκαρμπαχόθα / © fiba.com

Ο Γκαρμπαχόθα εξηγεί πως ο Σκαριόλο δεν θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης

Sportal newsroom 10:51 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 22.02.2023

Ο Πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, θεωρεί πως «αν ο Σκαριόλο πήγαινε στη Ρεάλ θα το ήξερα γιατί εκτός από συνεργάτης μου είναι και φίλος».

Στη Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, ειδικά μετά την αποτυχία και την απώλεια του Copa del Rey και ο κόουτς Τσους Ματέο δεν φαίνεται πως έχει μέλλον στην ομάδα. Το καλοκαίρι το πιθανότερο είναι να αντικατασταθεί και ήδη οι φήμες αρχίζουν να δημιουργούνται. 

Ο πρώτος που εμφανίστηκε στα σενάρια είναι ο Σέρτζιο Σκαριόλο, προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, αλλά και κόουτς της Βίρτους Μπολόνια. Επειδή όμως, ο πρώην σταρ του ισπανικού μπάσκετ (αλλά και του ΝΒΑ) και νυν Πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόθα δεν θέλει να αρχίσει από τώρα η... ονοματολογία, ειδικά με την περίπτωση του ομοσπονδιακού τεχνικού, δήλωσε πως «ο Σέρτζιο δεσμεύεται με τη Βίρτους έως το 2024 και σίγουρα είναι ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας. Δεν υπάρχει καμία βάση όσον αφορά στις φήμες για τη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε.  

Και μάλιστα το ξεκαθάρισε ένας άνθρωπος ο οποίος έχει «εξαιρετική επαγγελματική και φιλική σχέση μαζί του και εάν υπήρχε κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι θα το γνώριζα»

Μιας και όμως, απ' ότι φαίνεται η Ρεάλ Μαδρίτης αναζητά προπονητή και ίσως να σκέφτηκε την επιστροφή του Σκαριόλο στην ομάδα μετά από 21 χρόνια, ενδεχομένως να σκέφτεται και την επιστροφή του Πάμπλο Λάσο, ο οποίος είχε τις τύχες στην ομάδα από το 2011 έως το 2022 και τώρα σκέφτεται να επιστρέψει στην προπονητική. Την επιστροφή αυτή βέβαια περιμένει και θέλει να εκμεταλλευτεί και ο Παναθηναϊκός, που θέτει τον Λάσο ως πρώτο του στόχο όσο δύσκολος και να είναι αυτός.