Ο Καμπάτσο θα αλλάξει τα δεδομένα της Euroleague
i

Φακούντο Καμπάτσο / © Intime

Ο Καμπάτσο θα αλλάξει τα δεδομένα της Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 14:27 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 01.12.2022

Ο Αργεντίνος εγκαταλείπει το ΝΒΑ, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ευρώπη και η επιλογή ομάδας θα επαναπροσδιορίσει τη διοργάνωση. Η Μαδρίτη, το Μιλάνο και η Μπολόνια είναι οι πιο πιθανές πόλεις που θα τον προσελκύσουν.

Όταν ο Φακούντο Καμπάτσο, το 2020, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ ήταν ήδη δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2015, 2018) και 29 ετών. Δεν ήταν κανένας νεαρός που πήγε στην Αμερική για να εξελίξει το παιχνίδι του. Ήταν ήδη εξελιγμένο και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Οι Ντένβερ Νάγκετς του έδωσαν συμβόλαιο, αλλά στην πραγματικότητα δεν του έδωσαν ευκαιρία να αποδείξει την αξία του.

Όταν το καλοκαίρι που μας πέρασε έμεινε ελεύθερος από τους Σβόλους είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ. Λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής του όμως, εμφανίστηκαν οι Ντάλας Μάβερικς και σκέφτηκε πως ήταν ευκαιρία να κάνει άλλη μία προσπάθεια, στο πλευρό του Λούκα Ντόνσιτς αυτή τη φορά, με τον οποίο το 2018 είχε κατακτήσει την Euroleague.

Ούτε εκεί βρήκε χρόνο συμμετοχής, ενώ οι Καουμπόηδες πριν λίγες ώρες τον «έκοψαν» από το ρόστερ τους για να δώσουν τη θέση στον βετεράνο γκαρντ, Κέμπα Ουόκερ. Δεν αποκλείεται κάποια ομάδα του ΝΒΑ να του προσφέρει θέση, έστω για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Αργεντίνος όμως, έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί άλλο με τον «μαγικό πλανήτη». Επιστρέφει στην Ευρώπη λοιπόν και ήδη το ερώτημα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης. Διότι ο «Φάκου» δεν είναι μία απλή περίπτωση πόιντ γκαρντ. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Ετόρε Μεσίνα θα έκανε… πάρτυ αν ο Αρμάνι πλήρωνε για να τον πάρει στο Μιλάνο και θα έλυνε πολλά από τα προβλήματά του -ειδικά μετά τον τραυματισμό του Κέβιν Πάνγκος. 

Η Μαδρίτη είναι το δεύτερο σπίτι του (το πρώτο είναι στην Κόντομπα της Αργεντινής, εκεί όπου γεννήθηκε) και η Ρεάλ κάθε φορά που είναι ελεύθερος τον διεκδικεί. Ένας τρίτος προορισμός θα μπορούσε να είναι η Μπολόνια. 

Η Βίρτους προσπαθεί να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague, έχει δείξει πως βάζει το χέρι στην τσέπη (το έκανε με τον Σενγκέλια) οπότε θα πρέπει και αυτή να θεωρηθεί ως πιθανή επιλογή.