Ο Κέμπα Ουόκερ ετοιμάζεται για... πασαρέλα στο Μιλάνο (vids)
i

Κέμπα Ουόκερ / photo by Streeter Lecka / Getty Images / Ideal Images

Ο Κέμπα Ουόκερ ετοιμάζεται για... πασαρέλα στο Μιλάνο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:24 - 14.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 14.01.2023

Η ομάδα του Τζόρτζιο Αρμάνι, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Κέμπα Ουόκερ: 12 χρόνια NBAer, τέσσερις φορές All-Star, πρωταθλητής NCAA, με 19,3 πόντους μέσο όρο στον «μαγικό πλανήτη».

Η Αρμάνι Μιλάνο τόσο καιρό δεν είχε αποφασίσει να ενισχυθεί σε ουσιαστικό βαθμό, παρά το γεγονός ότι οι τραυματισμοί και η αγωνιστική της παρουσία το επέβαλε. Και συν τοις άλλοις ο κόουτς Ετόρε Μεσίνα παρακαλούσε. 

Τώρα η ομάδα του ιταλικού βορρά, ιδιοκτησίας του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι, φαίνεται πως όχι μόνο θα αποκτήσει έναν παίκτη για να βοηθήσει την πορεία της ομάδας, αλλά θα… φλεξάρει με τον Κέμπα Ουόκερ. 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport η συμφωνία είναι κοντά. Πολύ κοντά! Και ο τέσσερις φορές All-Star στα 12 χρόνια παρουσίας του στο ΝΒΑ, ο παίκτης που επιλέχθηκε στο Νο 9 στο Draft του 2011, δηλαδή της χρονιά που κατέκτησε τον τίτλο στο Κολεγιακό πρωτάθλημα με το Κονέκτικατ και βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος του NCAA Final Four, είναι έτοιμος να εγκαταλείψει για πρώτη φορά στην καριέρα του την πατρίδα και τον «μαγικό πλανήτη» για την εμπειρία της Ευρώπης. 

O Κέμπα Ουόκερ δυσκολεύτηκε για αρκετές εβδομάδες να βρει ομάδα σου ΝΒΑ. Οι οργανισμοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, κυρίως λόγω των τραυματισμών που έχουν επιβαρύνει το κορμί του. 

Η… απειλή του Lock Out αρχίζει και προβληματίζει τον «μαγικό πλανήτη»
NBA

20:35 - 13.01.2023

Η… απειλή του Lock Out αρχίζει και προβληματίζει τον «μαγικό πλανήτη»

Η ανυπόγραφη συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στους παίκτες, τους ιδιοκτήτες των ομάδων και το ΝΒΑ αρχίζει να δημιουργεί έναν επιπλέον φόβο για πιθανό Lock Οut (το καλοκαίρι), που κανείς δεν μπορεί να ορίσει τη διάρκεια και τις προεκτάσεις του.

Οι Ντάλας Μάβερικς του έδωσαν την ευκαιρία και για χάρη του «έκοψαν» τον Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος κατέληξε στον Ερυθρό Αστέρα και ακόμα περιμένει να του επιτραπεί το δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague. 

Στο Τέξας, δίπλα στον Λούκα Ντόντσιτς ο Ουόκερ δεν μακροημέρευσε. Έπαιξε 9 παιχνίδια έχοντας μικρό ρόλο και 8 πόντους και 2,1 ασίστ ανά αγώνα. Βέβαια σε ένα ματς (18 Δεκέμβρη κόντρα στους Καβαλίερς) που δεν έπαιξε ο Σλοβένος και ο κόουτς Τζέισον Κιντ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον… βετεράνο, ο Ουόκερς τελείωσε το ματς με 32 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ. 

Άρα στα 32 του έχει ακόμα… καύσιμο στη μηχανή, αλλά όχι μέλλον στο ΝΒΑ. Οι Μάβερικς πριν από μία εβδομάδα τον αποδέσμευσαν και ο Αμερικανός γκαρντ, γεννημένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, σταρ των Σάρλοτ Μπομπκατς που έγιναν Χόρνετς στην πορεία, με θητεία στους Μπόστον Σέλτικς και στους Νιου Γιορκ Νικς, με 19,3 πόντους και 5,3 ασίστ σε 750 αγώνες στο ΝΒΑ ετοιμάζεται να κατοικήσει στο Μιλάνο!

Τα ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η συμφωνία βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της κι αν τελικά ολοκληρωθεί τότε ο Κέμπα Ουόκερ θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός All-Star μετά τον Άλεν Άιβερσον που εμφανίζεται στην Ευρώπη. Ο «The Answer» το 2010, την τελευταία φορά που έπαιξε μπάσκετ δηλαδή, το έκανε με τη φανέλα της τούρκικης Μπεσίκτας.