Ο ΛεΜπρόν των ρεκόρ: Ο παίκτης με τις περισσότερες νικηφόρες σειρές στο ΝΒΑ!

ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ο ΛεΜπρόν των ρεκόρ: Ο παίκτης με τις περισσότερες νικηφόρες σειρές στο ΝΒΑ!

Χρήστος Τσάλτας 17:29 - 13.05.2023

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έκλεισαν θέση στους τελικούς της Δύσης, επικρατώντας με 4-2 των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, σε μια σειρά με ιστορικό χαρακτήρα για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Παρ' ότι δεν ήταν φαβορί, παρ' ότι δεν έιχαν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά, οι Λος Άντζελες Λέικερς κατάφεραν να φτάσουν στην πρόκριση στους τελικούς της Δύσης, επικρατώντας με 4-2 στη σειρά των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της στο έπακρο, μετρώντας 3 νίκες απέναντι στους «πολεμιστές» και σε συνδυασμό με το break στο Game 1 κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη πρόκριση, με την ομάδα της Καλιφόρνια να κλέινει θέση στους τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά μετά το 2020, όταν και αντιμετώπισε τους Ντένβερ Νάγκετς.

Οι Λέικερς απέκλεισαν τους Ουόριορς και ο ΛεΜπρόν πάει για το πέμπτο δαχτυλίδι (vids)
NBA

07:47 - 13.05.2023

Οι Λέικερς απέκλεισαν τους Ουόριορς και ο ΛεΜπρόν πάει για το πέμπτο δαχτυλίδι (vids)

Ο ΛεΜπρόν με 30 πόντους, 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ και με τους Όστιν Ριβς και Άντονι Ντέιβις να δημιουργούν συνθήκες πρόκρισης, νίκησαν τους Ουόριορς στο Λ.Α. με 122-101 και πλέον θα συναντήσουν τους Ντένβερ Νάγκετς στους τελικούς της Δύσης.

Τρία χρόνια μετά οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες στους τελικούς της περιφέρειας, αυτή τη φορά με την ομάδα του Ντένβερ να έχει το πλεονέκτημα έδρας., έχοντας περάσει από το εμπόδιο των Φοίνιξ Σανς στα ημιτελικά με εμφατική πρόκριση (4-2).

Την ίδια στιγμή όμως οι Λέικερς μπαίνουν με... φόρα στη σειρά, έπειτα από επιβλητικές προκλήσεις απέναντι σε Γκρίζλις και Ουόριορς, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να γράφει ιστορία, σε μια σεζόν από χρυσάφι. Ο «Βασιλιάς» φέτος έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, καθώς «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, ενώ η πρόκριση απέναντι στους Ουόριορς ήταν ιδαίτερη.

Ο παραγωγός του Last Dance ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον ΛεΜπρόν
NBA

12:35 - 12.05.2023

Ο παραγωγός του Last Dance ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον ΛεΜπρόν

Η παρουσία του Άντι Τόμπσον στο Λος Άντζελες δεν έχει να κάνει με ταξίδι αναψυχής. Ο θείος του Κλέι Τόμπσον των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς παρακολουθεί τη σειρά του ανιψιού με τους Λέικερς και ταυτόχρονα μαζεύει υλικό του ΛεΜπρόν Τζέιμς για... μελλοντική χρήση.

Ήταν η 41η σειρά πλέι οφ στην οποία ο ΛεΜπρόν βγήκε νικητής και πλέον είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νικηφόρες σειρές στην ιστορία του ΝΒΑ. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ντέρεκ Φίσερ με 40 νικηφόρες σειρές, με τους Ρόμπερτ Χόρι (39), Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (37) και Τιμ Ντάνκαν (35) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Με τους ρυθμούς που αγωνίζεται ο «Βασιλιάς» το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσει να σπάει όλα τα κοντέρ, σε μια καριέρα αξιοζήλευτη, που δείχνει πάρα πολλά όσον αφορά τη σταθερότητα και τη συνέπειά του στο υψηλότερο επίπεδο.