O ΛεΜπρόν Τζέιμς θεωρεί πως ο Ντιρκ Νοβίτσκι «είναι ο κορυφαίος ευρωπαίος όλων των εποχών» (vid)
i

Το άγαλμα του Ντιρκ Νοβίτζκι / printscreen

O ΛεΜπρόν Τζέιμς θεωρεί πως ο Ντιρκ Νοβίτσκι «είναι ο κορυφαίος ευρωπαίος όλων των εποχών» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:43 - 26.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 26.12.2022

Οι Λέικερς παρακολούθησαν ως φιλοξενούμενοι τα event των Μάβερικς αφιερωμένα στον μεγάλο Γερμανό και ο ΛεΜπρόν υποκλίθηκε στο μεγαλείο του πρωταθλητή 2011 με το Ντάλας.

Τη μέρα των Χριστουγέννων οι Λέικερς πήγαν στο Ντάλας και έχασαν από τους Μάβερικς. Ταυτόχρονα παρακολούθησαν και τις τιμές των Τεξανών στο πρόσωπο του Ντιρκ Νοβίτσκι. Του ανθρώπου δηλαδή που έπαιξε 21 χρόνια με τη φανέλα των Καουμπόηδων και μάλιστα το 2011 τους προσέφερε το πρώτο και το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία τους. 

Γι’ αυτό το λόγο (και για πολλούς ακόμα) ο πρόεδρος των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, αποφάσισε να στήσει άγαλμα στον Γερμανό έξω από το American Airlines Center. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν το μεσημέρι πριν από το παιχνίδι με τους Λιμνανθρώπους και επειδή ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν στην περιοχή και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπο του Νοβίτσκι δεν ξαφνιάστηκε. Και αυτό γιατί «ο Ντιρκ είναι ο κορυφαίος ευρωπαίος παίκτης που έπαιξε ποτέ στην Αμερική», όπως είπε ο ΛεΜπρόν, ο οποίος επιπλέον ενέκρινε και την καλλιτεχνική έμπνευση του αγάλματος. «Είναι έτσι όπως έπρεπε να ήταν. Με τον Ντιρκ να κάνει το γνώριμο fade away σουτ με το ένα πόδι», ένα σουτ που δεν σημάδεψε απλώς την πορεία του Νοβίτσκι, αλλά σημάδεψε ολόκληρο το παιχνίδι του μπάσκετ.