Ο Μάικαλ Μπρίντζες στο Sportal: «Έτσι θα δυσκολέψουμε Βάγκνερ και Σρούντερ»

Μικέλ Μπρίντζες

Ο Μάικαλ Μπρίντζες στο Sportal: «Έτσι θα δυσκολέψουμε Βάγκνερ και Σρούντερ»

Χρήστος Τσάλτας 09:30 - 08.09.2023

Η Team USA ετοιμάζεται για την -ως ώρας- πιο μεγάλη πρόκληση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA και ο Μάικαλ Μπρίντζες εξήγησε στο Sportal τι πρέπει να κάνουν αυτός και οι συμπαίκτες του για να σταματήσουν τους Φραντς Βάγκνερ και

Αποστολή στη Μανίλα

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Team USA, που μπαίνει στα παιχνίδια που κρίνουν μετάλλια. Η ομάδα του Στιβ Κερ για να φτάσει στο μεγάλο στόχο της, που είναι το χρυσό μετάλλιο, χρειάζεται να κάνει δύο βήματα ακόμα. Το πρώτο έρχεται σε λίγες ώρες.

Αντίπαλός της θα είναι η Γερμανία. Η μοναδική αήττητη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ πηγαίνουν στην αναμέτρηση με εξαιρετική ψυχολογία, αλλά και πλήρες ρόστερ, από τη στιγμή που επέστρεψε και ο Φραντς Βάγκνερ στη δράση. Πράγμα πυο σημαίνει πως ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει ακόμα περισσότερο για τους Αμερικανούς.

Για να φτάσει η Αμερική στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ο Κερ θα πρέπει να έχει όλους τους παίκτες του στο 100% από τα πρώτα λεπτά. Με πρώτο τον -ίσως- πιο συνεπή παίκτη του ρόστερ, τον Μάικαλ Μπρίντζες. Ο οποίος αναμένεται να έχει πολλή δουλειά στην άμυνα, προσπαθώντας να αναχαιτίσει τη δράση των Γερμανών.

«Ετοιμαζόμαστε, φίλε. Είδαμε βίντεο, είμαστε έτοιμοι για την Γερμανία. Εκεί είναι όλη η συγκέντρωσή μας. Αυτό είναι όλο», ήταν η πρώτη κουβέντα του άσου των Μπρούκλιν Νετς στο Sportal, πριν σταθεί σε όσα είδε απότο παιχνίδι των Γερμανών απέναντι στους Λετονούς, που κρίθηκε με ένα άστοχο σουτ του Ντάβις Μπέρτανς στην εκπνοή.

«Ήταν μια μάχη σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει πως «ήταν ένα παιχνίδι με πολλά σερί. Τα πάντα κρίθηκαν στην τέταρτη περίοδο. Ήταν δύο ομάδες υψηλού επιπέδου, όλοι είδαν τι έγινε. Έπαιξαν σκληρά και στα 40 λεπτά και στο τέλος κρίθηκε το παιχνίδι».

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ποια ομάδα έχουν να αντιμετωπίσουν. Αυτό γιατί η Γερμανία ήταν αντίπαλός τους στο Άμπου Ντάμπι, στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι για την ομάδα του Στιβ Κερ υπάρχουν δύο παίκτες τους οποίους οφείλει να προσέξει, αν θέλει να φτάσει στην πρόκριση.

Ο ένας είναι ο Φραντς Βάγκνερ, για τον οποίο ο άσος των Νετς τόνισε ότι «ο Φραντς είναι καλός. Δεν έχει σημασία ποιος είναι εδώ ή στο Ορλάντο. Είναι ομάδα, έχουν μεγάλα κορμιά, έχουν δείξει πόσο ταλαντούχοι είναι. Ο Φραντς Βάγκνερ είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας του. Όσοι θα βρίσκονται στο παρκέ θα πρέπει να το κάνουν δύσκολο για όλους τους αντιπάλους».

Ο άλλος είναι ο Ντένις Σρούνερ, που έπειτα από ένα πολύ άσχημο παιχνίδι κόντρα στην Λετονία θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Κάτι που ουδείς θέλει να σκέφτεται στην Team USA.

Το μαρκάρισμά του είναι μείζονος σημασίας και «πρέπει να το κάνουμε δύσκολο γι αυτόν με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνουμε και στον Βάγκνερ», υπογράμμισε επί του θέματος, για να προσθέσει «Είναι δύο εξαιρετικοί παίκτες. Πρέπει να βάλουμε σώματα στο παρκέ και να παίξουμε σκληρά και στα 40 λεπτά».

Αν έμαθαν κάτι οι Αμερικανοί όμως, μετά το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία, αυτό είναι το τι πρέπει να κάνουν για να μην έχουν προβλήματα απέναντι σε τέτοιες ομάδες.

Ο προημιτελικός ήταν ο... μπούσουλας που ήθελαν για να φτάσουν στο χρυσό μετάλλιο. «100% ήταν παράδειγμα. Πρέπει να φέρνουμε επιμονή και δύναμη και στα 40 λεπτά του αγώνα», εξήγησε ο Μπρίντζες, που κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει, μαζί με τους συμπαίκτες του, στον μεγάλο ημιτελικό με την Γερμανία.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.