Ο Μάρκο Γκούντουριτς στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα Final 4»

Ο Μάρκο Γκούντουριτς στο Sportal

Ο Μάρκο Γκούντουριτς στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα Final 4»

Χρήστος Τσάλτας 13:00 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 09.02.2024

Ο Μάρκο Γκούντουριτς μιλάει στην κάμερα του Sportal για τη μεγάλη «μάχη» στο ΟΑΚΑ, πλέκει το εγκώμιο του Παναθηναϊκού AKTOR, τον οποίο θέτει ως διεκδικητή του Final 4 και εξηγεί τις αλλαγές που έχει φέρει στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η 26η αγωνιστική της Euroleague περιλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στη «μάχη» για την τετράδα. Διότι ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε, η οποία μοιάζει μεταμορφωμένη με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην άκρη του πάγκου της.

Ο Σάρας έχει... πατήσει στο γκρουπ που έχτισε το καλοκαίρι ο Δημήτρης Ιτούδης και προσπαθεί να βάλει τη δική του σφραγίδα. Ένας από τους παίκτες που ακολουθούν το πλάνο του είναι ο Μάρκο Γκούντουριτς, που για ακόμα μια σεζόν είναι από τους πιο σταθερούς και αξιόπιστους παίκτες στο ροτέισιον της ομάδας από την Πόλη, που για ακόμα μια σεζόν διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο Final 4.

Το Sportal είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Σέρβο γκαρντ/φόργουορντ στο περιθώριο της άφιξης της τουρκικής ομάδας στην Ελλάδα και εκείνος ανέλυσε τις σκέψεις του. Μίλησε για το παιχνίδι με το «τριφύλλι» αλλά και το κίνητρο που παίρνει παίζοντας σε γεμάτες έδρες, ενώ στάθηκε στα δυνατά σημεία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν. Παράλληλα εξήγησε τι έχει αλλάξει στην ομάδα του με την έλευση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην άκρη του πάγκου, ενώ αναφέρθηκε στην πιο «καυτή» ελληνική έδρα που έχει βρεθεί ως αντίπαλος.

Ο λόγος στον πρωταγωνιστή...

Παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πώς προετοιμάζεστε για αυτού του είδους τα παιχνίδια;

«Πρώτα απ' όλα όλοι ξέρουμε ότι είναι μεγάλο παιχνίδι, πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αλλά για να είμαι ειλικρινής, προετοιμαζόμαστε σαν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και όλοι ήμασταν εκεί, παίζοντας δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας, οπότε, θα έλεγα ότι είναι καλό που έχουμε τον Παναθηναϊκό και πάλι πίσω στο καλύτερο επίπεδο και με γεμάτο ΟΑΚΑ. Θα είναι απόλαυση να παίξουμε αύριο».

Τους αντιμετωπίσατε μια φορά, τους νικήσατε στον πρώτο γύρο. Πόσο διαφορετικό παιχνίδι περιμένεις;

«Πολύ διαφορετικό φυσικά. Είναι νέα ομάδα και τους πήρε κάποιο χρόνο να το βρουν και επίσης πρόσθεσαν κάποιους παίκτες. Ο Μήτογλου επέστρεψε και δίνει πολλά στην ομάδα, ο Ναν, ο νέος παίκτης που υπέγραψαν, παίζει εξαιρετικά καλά. Σε γεμάτη αρένα, που είναι ήδη sold out, ακούμε τα πάντα. Θα είναι καλά».

Το άγγιξες λίγο για το sold out. Προσωπικά πόσο κίνητρο σου δίνει να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα όπως αυτό;

«Πολύ. Ως παίκτης και ειδικά όταν μεγαλώνεις στη Σερβία που έπαιξε σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στη Σερβία είναι κάτι που ονειρεύεσαι και θες να το βιώνεις, μια γεμάτη έδρα. Επίσης εκτός έδρας. Φυσικά σε όλους αρέσει να παίζουν εντός, αλλά και εκτός έδρας είναι ένα νέο είδος πρόκλησης. Ανυπομονώ για να είμαι ειλικρινής».

Μιλώντας για τον Παναθηναϊκό, τι ξεχωρίζεις για το παιχνίδι τους, το ρόστερ και τα όπλα τους στην επίθεση;

«Ο κόσμος το ξέρει πόσο ταλαντούχα ομάδα είναι. Ο Κώστας Σλούκας είναι θρύλος. Κάποιοι έχουμε παίξει μαζί του. Πολλοί έχουν παίξει εναντίον του. Ο Κέντρικ Ναν όπως είπα. Ο Γκριγκόνις παίζει πολύ καλά. Δεν ξέρω ακριβώς το ποσοστό του, αλλά σουτάρει εξαιρετικά την μπάλα. Ο Ματίας Λεσόρ δίνει έξτρα ενέργεια, ο Μήτογλου είναι παίκτης με ενέργεια. Μπορώ να συνεχίσω. Ο Ερνανγκόμεθ έχει τόσο ταλέντο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για 40 λεπτά και να μην έχουμε τα σκαμπανεβάσματα των προηγούμενων αγώνων, που είχαμε 30 εξαιρετικά λεπτά και 10 που δεν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο και χάναμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Αυτό είναι το κλειδί για εμάς».

Από τα λόγια σου καταλαβαίνω πως στο μυαλό σου ο Παναθηναϊκός είναι διεκδικητής για το Final 4...

»100%. Αυτό είναι που ξέραμε όλοι όταν ο Παναθηναϊκός υπέγραφε τον Εργκίν Αταμάν ως προπονητή και μετά άρχισε να υπογράφει μεγάλά ονόματα. Χρειάστηκε λίγο χρόνο μέχρι να το βρει, είχε και κάποια προβλήματα τραυματισμών. Δεν ξέρω αν επέστρεψε ο Παπαπέτρου, αλλά τους έλειψε και αυτός. Υπάρχει πολύ ταλέντο, έμπειροι παίκτες και είναι μια από τις ομάδες φαβορί για το Final 4».

Το να αντιμετωπίσετε τον Εργκίν Αταμάν δίνει επιπλέον... σάλτσα στην αναμέτρηση.

«Φυσικά. Είχαμε κάποιές εξαιρετικές μάχες στο παρελθόν και ήταν ξεχωριστό. Και για τον κόσμο της Φενέρμπαχτσε, κάθε φορά που αντιμετώπιζε την Αναντολού Εφές, ήταν λίγο ξεχωριστό».

Ας μιλήσουμε για την Φενέρμπαχτσε. Στα μέσα της σεζόν είχατε μια αλλαγή από προπονητικής πλευράς. Πόσο επηρέασε την ομάδα αυτή η αλλαγή;

«Πολύ. Είναι προφανές ήρθε ένα νέο σύστημα στην ομάδα, νέο στυλ παιχνιδιού. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις τον προπονητή στα μέσα της σεζόν, αλλά ευτυχώς κάνουμε καλή δουλειά στην προσαρμογή και στο να ανταποκριθούμε στο σύστημα που ο Σάρας θέλει από εμάς να παίξουμε. Οπότε, τα πάμε καλά ως τώρα, θα δούμε πώς θα κυλήσει το επόμενο παιχνίδι».

Ποιο είναι το στοιχείο που απολαμβάνεις περισσότερο να παίζεις υπό την καθοδήγηση του κόουτς Σάρας;

«Η πειθαρχία και οι κανόνες. Έχουμε συγκεκριμένους κανόνες, κανείς δεν επιτρέπεται να ξεφεύγει από τους κανόνες. Πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες και να είσαι πειθαρχημένος. Αυτό θα έλεγα ότι είναι το πιο σημαντικό».

Πόσο μακριά νιώθεις ότι μπορείτε να πάτε στην Euroleague φέτος;

«Προφανώς ο στόχος είναι το Final 4. Είναι ο στόχος που θέσαμε από την αρχή της σεζόν. Χτίσαμε την ομάδα για να το καταφέρει και τίποτα δεν αλλάζει τώρα. Ο κόουτς Ιτούδης είναι εξαιρετικός προπονητής, κέρδισε πολλαπλές φορές την Euroleague. Όλοι ξέρουμε ότι ο κόουτς Σάρας είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, επίσης, οπότε ο στόχος μένει ίδιος, να πάμε στο Final 4 και είναι ένα παιχνίδι, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

Αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό και έχετε στο ρόστερ 3 Έλληνες παίκτες, τους Νικ Καλάθη, Γιώργο Παπαγιάννη και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Τι φέρνουν στην ομάδα για εσάς;

«Για το παιχνίδι πολλά, γιατί ξέρουν πολλά πράγματα, ξέρουν τους παίκτες και την ατμόσφαιρα γενικά. Για την ομάδα, ο Γιώργος με εξέπληξε φέτος. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, παίζει καλή άμυνα και σουτάρει εξαιρετικά. Ήξερα ότι μπορεί να σουτάρει, αλλά ήταν κατά κύριο λόγο mid-range και κάποια τρίποντα, αλλά φέτος σουτάρει εξαιρετικά. Ο Νικ είναι θρύλος της Euroleague δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τις ικανότητες του Νικ. Ο Τάιλερ παίζει καλά τελευταία, σουτάρει με καλά ποσοστά. Έχουμε πολλή ταλέντο, όπως ανέφερα νωρίτερα και για τον Παναθηναϊκό, θα είναι πολύ καλό παιχνίδι και ελπίζω ο κόσμος να το απολαύσει».

Για το τέλος θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε κάποιες ερωτήσεις από τον κόσμο, γιατί οι φίλαθλοι έστειλαν ερωτήσεις για σένα. Η πρώτη είναι από τον Γιώργο που μας ρωτάει αν είχες βρεθεί στο παρελθόν ποτέ κοντά σε ελληνική ομάδα.

«Όχι, ποτέ».

Η τελευταία ερώτηση είναι, ποια είναι η πιο δύσκολη έδρα που έχεις αντιμετωπίσει;

«Θα πάω με την έδρα του Ολυμπιακού, γιατί παίξαμε πλέι οφ εναντίον τους πέρυσι και ήταν σαν... πόλεμος στο παρκέ. Ήταν τρομερά ανταγωνιστικό και ήμασταν πολύ κοντά στο να τους κερδίσουμε. Ήταν η 8η ομάδα απέναντι στην 1η, οπότε πρέπει να επιλέξω την έδρα του Ολυμπιακού γιατί τα τελευταία 3 χρόνια έχουν τους ίδιους παίκτες, εξαιρετικό σύστημα. Είναι ο Ολυμπιακός».

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε και όλη τη δράση της Παρασκευής