Προπονεί από τα 21 και θαυμάζει Ιτούδη, Μπαρτζώκα, Σφαιρόπουλο: Ο Μιχάλης Μιχελάκος έγραψε ιστορία με τον Τρίτωνα

Μιχάλης Μιχελάκος

i

Μιχάλης Μιχελάκος / © Intime

Προπονεί από τα 21 και θαυμάζει Ιτούδη, Μπαρτζώκα, Σφαιρόπουλο: Ο Μιχάλης Μιχελάκος έγραψε ιστορία με τον Τρίτωνα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:53 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 29.05.2023

Ο Μιχάλης Μιχελάκος ήταν μόλις 21 όταν ανέλαβε τα ηνία του Τρίτωνα. Πλέον, όντας 33, ετοιμάζεται για την πρώτη του χρονιά ως χεντ κόουτς στην Basket League!

Πολλές φορές, όταν είμαστε μικροί, κάνουμε τα δικά μας όνειρα, τα οποία μας κάνουν να θέλουμε ακόμα περισσότερο να πετύχουμε στο μέλλον. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Μιχάλη Μιχελάκου.

Στα 21 του, φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας ακόμα, τον Ιανουάριο του 2011, κλήθηκε να αναλάβει στα μέσα της σεζόν τον Τρίτωνα, όταν η ομάδα ήταν στο 2-12 και πρώτο φαβορί για υποβιβασμό από τη Γ´ στην Δ´ΕΣΚΑ σύμφωνα με πολλούς. Ακολούθησαν 13 σερί νίκες και το ρεκορ της ομάδας στο τέλος της σεζόν (16-14) κράτησε τον Τρίτωνα στην κατηγορία.

Ακολούθησαν έκτοτε τέσσερις συνεχόμενες άνοδοι κατηγοριών, η επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες μετά από τριάντα και πλέον χρόνια και πλέον, 44 χρόνια μετά, ο Τρίτωνας είναι ξανά στην Basket League, με τον Μιχάλη Μιχελάκο να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του, όντας έτοιμος για... νέες περιπέτειες, αυτή τη φορά στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

«Είμαι από τα 21 μου σαν χεντ κόουτς. Είχα πριν το γυναικείο, από το 2011 πήρα το αντρικό. Το 1/3 της ζωής μου είμαι στον Τρίτωνα», θυμάται στην ΕΡΑ Σπορ ο Μιχάλης Μιχελάκος, που τονίζει ότι «Υπάρχει διακαής πόθος όλων όσων στηρίζουν την ομάδα να υπάρχει στην μεγαλύτερη βαθμίδα. Υπάρχουν σκόπελοι που έχουν να κάνουν με το γηπεδικό και το οικονομικό αλλά θεωρώ πως θα είναι του χρόνου η ομάδα εκεί που της αρμόζει».

«Είναι νωρίς ακόμα. Δεν προέχει ο σχεδιασμός. Σίγουρα με την εικόνα που έδειξαν, ο Κουφόπουλος, ο Τσάμης, ο Προίσκος, ο Πράπας που δεν είχαν μεγάλο ρόλο σε άλλη ομάδα, έκαναν μεγάλα πράγματα. Αυτή η συνεργασία με τον Ολυμπιακό μας βοήθησε πολύ. Με το καθεστώς του διπλού δελτίου ήταν καθημερινά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Έβαλε και ο Ολυμπιακός νερό στο κρασί του και έκανε εκπληκτική σεζόν ο Παναγιώτης, που δικαίως βγήκε και καλύτερος νέος», ανέφερε σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στον Δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη.

«Την προηγπούμενη Τετάρτη ήρθε ο Δήμαρχος για πρώτη φορά. Μας έδειξε την στήριξή του και με μια ομάδα του Δήμουν Αθηναίων στην Α1, θεωρώ πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να στεγαστούμε κάπου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα προπονητικά του ινδάλματα, τονίζοντας πως παίρνει στοιχεία από πολλούς διαφορετικούς Έλληνες προπονητές.

«Γενικά η σχολή των ελλήνων προπονητών είναι εκπληκτική. Μπαρτζώκας, Ιτούδης, Σφαιρόπουλος, Κατσικάρης. Έχουμε ονόματα που παρακολουθώντας τα βάζεις κομμάτια στο παιχνίδι σου και γίνεσαι καλύτερος. Πρακτικά εμείς αντιγράφουμε πράγματα και τα εντάσουμε στο επίπεδό μας», ήταν τα λόγια του.