Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο Sportal: «Μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα»

Μπεν ΜάκΛεμορ

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο Sportal: «Μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα»

Χρήστος Τσάλτας 18:56 - 06.12.2023

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ εξήγησε στο Sportal τι ήταν αυτό που λειτούργησε σωστά για την ΑΕΚ απέναντι στην Ντινάμο Σάσαρι και ήρθε η εύκολη νίκη, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ένωση μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερο μπάσκετ.

Το παιχνίδι απέναντι στην Ντινάμο Σάσαρι ήταν κομβικό για την ΑΕΚ, καθώς με νίκη θα εξασφάλιζε την πρώτη θέση του ομίλου της και την απευθείας πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Το δέλεαρ ήταν μεγάλο για τους «κιτρινόμαυρους», που έχουν ξεκινήσει πολύ καλά στην Ευρώπη, μετρώντας μόνο νίκες.

Κάτι που έκαναν και απέναντι στην ιταλική ομάδα. Αυτή τη φορά πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τη νίκη-ανατροπή στη Σαρδηνία. Η Ένωση είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ήταν καταιγιστική και συνέτριψε την Σάσαρι, με το εμφατικό 110-79 να αποτυπώνει στο 100% την κυριαρχία της ομάδας του Ζοάν Πλάθα.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη για τους κιτρινόμαυρους, που πλέον κοιτάζουν τη συνέχεια και το πώς θα παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι. Διότι αυτός είναι ο μεγάλος στόχος τους, μαζί με τα θετικά αποτελέσματα.

Στο παιχνίδι των Λιοσίων η Ένωση έκανε πολλά πράγματα στη σωστή κατεύθυνση και κυρίως έκανε ένα πλήρες παιχνίδι. «Είπαμε στα αποδυτήρια όλοι μαζί ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας όχι μόνο επιθετικά, αλλά και αμυντικά», εξήγησε ο Μπεν ΜάκΛεμορ, μιλώντας στο Sportal στο περιθώριο της επικράτησης της ομάδας του.

Δεν έμεινε όμως εκεί, καθώς εξήγησε ότι «η άμυνα βοήθησε την επίθεσή μας να έχει ρυθμό και να γυρίζουμε τη μπάλα. Σουτάραμε πολύ καλά τη μπάλα από την περιφέρεια. Κάναμε πρόοδο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Στα πρώτα 3 λεπτά είπαμε ότι πρέπει να μπούμε δυνατά και το κάναμε. Και αυτό μας έδωσε ώθηση».

Η ΑΕΚ δεν είχε πολύ χρόνο να προετοιμαστεί, μετά την ήττα από τον Προμηθέα στην Πάτρα. Μόλις δύο μέρες πέρασαν από εκείνο το παιχνίδι, με τους κιτρινόμαυρους να εστιάζουν στο πώς θα βγάλουν αντίδραση για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι άγνωστη εντός των τειχών. «Κάθε παιχνίδι είναι παιχνίδι αντίδρασης, ειδικά όταν έρχεσαι από μια σκληρή ήττα όπως αυτή του Σαββάτου. Ξέρουμε ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δυσκολίες στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβαίνουμε και έτσι αντιδρούμε στο κακό μας ξεκίνημα. Όταν παίζεις σκληρά και προσπαθείς να κερδίζεις παιχνίδια αυτό γίνεται. Έτσι αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι αυτό, ειδικά στα 3 πρώτα λεπτά του».

Στο ρόστερ της ομάδας του Πλάθα υπάρχει μια πλειάδα παικτών ικανή για σπουδαία πράγματα. Η οποία όσο περνάει η σεζόν «βρίσκεται» όλο και περισσότερο μεταξύ της και οι αυτοματισμοί βγαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία στο επιθετικό κομμάτι.

Η εικόνα απέναντι στην Σάσαρι δεν προκάλεσε εντύπωση σε όσους ζουν την φετινή προετοιμασία από κοντά. «Προφανώς έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες, πολλούς παίκτες με εμπειρία. Κάνουμε καλή δουλειά μέρα με τη μέρα», εξήγησε ο έμπειρος γκαρντ και πρόσθεσε. «Γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά και έχουμε πολλά περιθώρια να γίνουμε καλύτεροι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε πλήρη παιχνίδια. Ανυπομονούμε να βάζουμε μέρες πίσω μας και να κάνουμε τη δουλειά όπως πρέπει».

Στο παιχνίδι της Τρίτης άπαντες απήλαυσαν κάθε δευτερόλεπτο, εντός και εκτός παρκέ, κάτι που ήταν αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας. «Προφανώς είναι ωραίο όταν κερδίζεις. Η νοοτρορπία μας είναι να είμαστε καλοί και στην άμυνα. Να βρίσκουμε ρυθμό μέσα από την άμυνα και στην επίθεση. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες, πολύ καλό σύστημα και έχουμε δρόμο ακόμα στη σεζόν. Αυτό μας κάνει χαρούμενους για τη συνέχεια», υπογράμμισε ο ΜάκΛεμορ, που μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

Ο βασικός στόχος είναι ένας. «Να κερδίζουμε παιχνίδια», ξεκαθάρισε και εξήγησε πως «αυτό είναι το πιο σημαντικό για την εξέλιξή μας. Θέλουμε να πάμε μακριά και θέλουμε να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι σαν να είναι αυτό που έχει σημασία εκείνη την στιγμή. Πρέπει να εστιάζουμε στο τι είναι μπροστά μας και να μην κοιτάμε πιο μακριά. Πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα».

Από το ξεκίνημα της σεζόν έγινε πολύς λόγος για την παρουσία του εντός παρκέ και τη συνεισφορά του στο παιχνίδι της ομάδας. Οι προσδοκίες βρίσκονταν στο ταβάνι με το «καλημέρα», με τον ΜάκΛεμορ να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα για να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο.

Κάνοντας έναν απολογισμό της παρουσίας του ως τώρα στη σεζόν εξήγησε ότι «προσπαθώ ακόμα να βρω τρόπους να επιτεθώ, να βρω τα σουτ μου, να έχω συμμετοχή στο παιχνίδι. Για μένα είναι σημαντικό να συνεχίσω να παίζω άμυνα και να είμαι καλός σε αυτό το κομμάτι για να βρίσκω ρυθμό. Έχουμε πολύ καλούς γκαρντ και παίκτες όπως ο Καμπενγκέλε που τραβούν πολύ προσοχή από τον αντίπαλο. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να χτίζουμε το παιχνίδι μας κάθε μέρα, να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο. Αυτό με βοηθάει και με κάνει να νιώθω άνετα. Στα τελευταία παιχνίδια έχω δείξει ότι νιώθω πιο άνετα, παίζοντας στην Ευρώπη. Όλα είναι νέα για μένα αλλά είμαι εδώ για να μάθω».

Αν κάτι όμως δεν αλλάζει, αυτό είναι η αυτοπεποίθηση με την οποία πατάει παρκέ κάθε φορά. «Πάντα η αυτοπεποίθηση είναι ψηλά και θέλω να συνεχίσω έτσι. Με αυτόν τον τρόπο θέλω να συνεχίσω να παίζω», ανέφερε επί του θέματος.