O Μπόμπι Πόρτις έστειλε μήνυμα στον Θανάση Αντετοκούνμπο μέσω Sportal: «Αδερφέ, ανυπομονώ να σε αντιμετωπίσω» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 11:39 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 28.08.2023

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Team USA (15:40) και ο Μπόμπι Πόρτις έστειλε το δικό του μήνυμα στον Θανάση Αντετοκούνμπο, μέσω του Sportal, δηλώνοντας έτοιμος να τον αντιμετωπίσει στο παρκέ της Mall of Asia Arena.

Αποστολή στη Μανίλα

Το παιχνίδι της Team USA κόντρα στην Εθνική ομάδα, στην Mall of Asia Arena, κάλλιστα θα μνπορούσε να χαρακτηριστεί ως και το... γεγονός της ημέρας στη Μανίλα. Οι 12 ΝΒΑers του Στιβ Κερ απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια σε όλο το τουρνουά του World Cup.

Οι δεσμοί ανάμεσα σε κάποιους από τους παίκτες των δύο ομάδων είναι αρκετά γεροί. Όπως αυτός του Μπόμπι Πόρτις με τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε μοιράζονται τα ίδια αποδυτήρια στους Μπακς, έχουν σημαντική συνεισφορά στην επιτυχία των «ελαφιών», με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2021 και έξω από το παρκέ η φιλία τους είναι πολύ δυνατή.

Μπόμπι Πόρτις

Για το λόγο αυτό, ο BP μίλησε στην κάμερα του Sportal, βάζοντας παράλληλα στην εξίσωση και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει, τόσο για την συνύπαρξή τους, αλλά και για το πόσο τον έχει βοηθήσει σαν παίκτη και σαν άνθρωπο.

Ο Greek Freak δεν βρίσκεται στη Μανίλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε ο Πόρτις δεν θα έχει την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσει σε επίπεδο εθνικών ομάδων. «Θα ήταν διασκεδαστικό», παραδέχτηκε ο σέντερ των Μπακς, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «προφανώς είναι αδερφός μου τα τελευταία 3 χρόνια, είμαστε συμπαίκτες τα τελευταία 3 χρόνια και έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι στην προπόνηση. Αμέτρητες φορές. Πάνω από 200 παιχνίδια ως τώρα. Το να απίζω εναντίον του θα ήταν διασκεδαστικό. Η δική μου ομάδα θέλω να κερδίσει, η δική του ομάδα θέλει να κερδίσει. Ερχόμαστε μαζί και ο καθένας φέρνει τη μαγεία του. Αναμφίβολα το να έχει μια υγιή σεζόν είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντική σεζόν για εμάς και ελπίζουμε να έρθει υγιής γι αυτό».

Την ίδια ώρα όμως στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων βρίσκεται ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, με την δική τους μονομαχία να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. «Ο Θανάσης, ο φίλος μου, θα παίξω αντίπαλός του και ήδη ξέρω ότι θα δώσει τα πάντα. Έτσι κάνει. Παίζει σκληρά κάθε φορά που πατάει στο παρκέ», είπε.

Η κουβέντα επέστρεψε στον Γιάννη και στο πλαίσιο αυτό τον ρωτήσαμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του μέσα στην ομάδα των Μπακς, ώστε να γίνεται και αυτός καλύτερος σαν παίκτης με το πέρας του καιρού.

Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική. «Το καλύτερο είναι πως μάχεται. Θέλει να τον πιέζεις, θέλει την πρόκληση. Είναι διασκεδαστικό να είσαι μαζί του τα τελευταία χρόνια. Αναμφίβολα με κάνει καλύτερο παίκτη και εστιάζω σε πράγματα που κάνει, όπως να προσέχει το σώμα του, η δουλειά του σε κάθε μέρα, στο γυμναστήριο, η δουλειά στο παιχνίδι του.

Βλέποντας το μεγαλείο αυτό κάθε παιχνίδι αναμφίβολα με εμπνέει να γίνω σπουδαίος και να είμαι καλύτερος. Είναι πάντα ωραίο να είσαι δίπλα σε κάποιον που αν δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι σπουδαίο να είσαι γύρω του».

Για το τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον TA, δίνοντας υπόσχεση... μάχης απέναντι στον συμπαίκτη του στα «ελάφια». Κάτι που θα θυμούνται και οι δύο για πάντα, οπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Γεια σου φίλε Θανάση, είναι ο BP εδώ. Θα είναι διασκεδαστικό να παίξω εναντίον σου. Προφανώς παίζοντας έπαιξα εναντίον σου στο Άμπου Ντάμπι σε φιλικό παιχνίδι. Αυτό με παρακινει πολύ περισσότερο. Είναι η χώρα σου και η χώρα μου. Ανυπομονώ να κοντραριστουμε για το ποιος θα καυχιέται μέσα στη σεζόν. Είναι κάτι που θα μιλάμε για πάντα, αδερφέ. Ανυπομονώ».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.