Ο Νάντο ντε Κολό πέρασε τον Ναβάρο και... καταδιώκει τον Σπανούλη

Νάντο ντε Κολό

i

© Intime

Ο Νάντο ντε Κολό πέρασε τον Ναβάρο και... καταδιώκει τον Σπανούλη

Γιώργος Γαβριλάκης 22:48 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:51 - 09.03.2023

Ο Γάλλος γκαρντ της Βιλερμπάν, Νάντο ντε Κολό έβαλε 9 πόντους στην ήττα της ομάδας του από την Ζάλγκιρις και έφθασε συνολικά τους 4.154 στην Euroleague, πέρασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152) και χρειάζεται άλλους 301 για να φθάσει τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών!

Στα 35 του δεν σκοράρει με την άνεση και τη συχνότητα που τα κατάφερνε τα προηγούμενα χρόνια του, αλλά η σύνδεσή του με το καλάθι και η σχέση του με αυτό είναι ακόμα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Νάντο ντε Κολό στο πικ της καριέρας του ήταν ασταμάτητος. Και στο ξεκίνημά της, με τη Βαλένθια, όπου έκανε το πρώτο... άλμα στην καριέρα του, αλλά και μετέπειτα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Φενέρμπαχτσε.

Φέτος επέστρεψε στην πατρίδα του τη Γαλλία για λογαριασμό της Βιλερμπάν και μετράει 13,9 πόντους. Στο Κάουνας απέναντι στη Ζάλγκιρις έμεινε στους 9 πόντους και δεν ήταν αρκετοί για να βοηθήσουν την ομάδα του έστω να ανταγωνιστεί τους Λιθουανούς. Ήταν όμως, αρκετοί για να περάσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και να γίνει ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών. Πρώτος στη λίστα είναι ο Βασίλης Σπανούλης. 

Ο Νάντο ντε Κολό πλέον έχει συλλέξει 4.154 πόντους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έχει ήδη δύο περισσότερους από τον Ισπανό. Ο κόουτς του Περιστερίου και θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είχε προλάβει να σκοράρει 4.455 πόντους και απειλείται από τον Γάλλο, που θεωρητικά θα αγωνιστεί και του χρόνου στο υψηλό επίπεδο. Αν σκεφτούμε πως φέτος έχει βάλει 320 πόντους (και συνεχίζει...) έχει πολλές ελπίδες να ξεπεράσει τον Kill-Bill και να γίνει αυτός ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.