Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει κάνει τους Αμερικανούς να... χάσουν το μυαλό τους

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει κάνει τους Αμερικανούς να... χάσουν το μυαλό τους

Χρήστος Τσάλτας 10:49 - 12.06.2023

Απέχει μία νίκη από το πρώτο δαχτυλίδι πρωταθλητή της μεγάλης καριέρας του. Ο Νίκολα Γιόκιτς βρίσκεται προ των πυλών της πιο μεγάλης πρόκλησής, προκαλώντας τον θεαυμασμό και το δέος όλων στην Αμερική!

Το ΝΒΑ ανήκει στον Νίκολα Γιόκιτς! Ο Σέρβος σέντερ δεν θεωρείται τυχαία ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, οδηγώντας βήμα βήμα τους Ντένβερ Νάγκετς προς την επιτυχία. Κάτι που κάνει όλα τα χρόνια της μεγάλης καριέρας του, αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζεται να είσαι τρομερά αθλητικός για να κάνεις τη διαφορά στο ΝΒΑ.

Το μπασκετικό IQ του Joker είναι αυτό που «μιλάει» από μόνο του. Το γεγονός πως... βλέπει φάσεις πριν καν αυτές παιχτούν, η ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο και να μετράει το ένα triple-double μετά το άλλο, κάτι που κάνει τόσο αβίαστα, συνθέτουν τον καμβά του παίκτη που αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στα παρκέ του ΝΒΑ.

Ο Νίκολα Γιόκιτς επιβεβαίωσε πως ο Τζόκοβιτς έχει τον αριθμό του πλέον και του στέλνει μηνύματα (vid)
NBA

09:48 - 10.06.2023

Ο Νίκολα Γιόκιτς επιβεβαίωσε πως ο Τζόκοβιτς έχει τον αριθμό του πλέον και του στέλνει μηνύματα (vid)

O ένας έχει... αποθεώσει τον άλλον πολλάκις, αλλά η σχέση τους τώρα αναπτύχθηκε. Ο κορυφαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, πλέον επικοινωνεί με τον συμπατριώτη του και σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Νίκολα Γιόκιτς μέσω των προσωπικών του τηλεφωνικών επαφών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως για τον Σέρβο «γίγαντα» της ομάδας του Ντένβερ όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο. Συμπαίκτες, αντίπαλοι, θεατές, αναλυτές. Όλοι «υποκλίνονται» στην ικανότητα του Γιόκιτς να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, να ηγείται και να παίρνει αυτό που θέλει, τη νίκη.

Τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γνωστός ράπερ, Λιλ Ουέιν. Γνωστός φαν του ΝΒΑ Ο διάσημος ράπερ βρέθηκε στο Μαϊάμι για τα παιχνίδια των τελικών του ΝΒΑ και το μοναδικό θέμα συζήτησης κατά την έξοδό του από το Kaseya Center ήταν όσα έκανε ο Νίκολα Γιόκιτς πάνω στο παρκέ.

Χτύπησε, μα δεν πόνεσε, triple double... δεν έκανε, αλλά ο Γιόκιτς φόρεσε και πάλι το περιδέραιο του MVP (vids)
NBA

08:28 - 10.06.2023

Χτύπησε, μα δεν πόνεσε, triple double... δεν έκανε, αλλά ο Γιόκιτς φόρεσε και πάλι το περιδέραιο του MVP (vids)

Ο κόουτς Μάικ Μαλόουν είδε τον Νίκολα Γιόκιτς να στραβοπατάει στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά να αγνοεί τον τραυματισμό του και με να οδηγεί τους Νάγκετς στο 3-1 επί των Μαϊάμι Χιτ στους τελικούς του ΝΒΑ. Λίγο αργότερα του φόρεσε την... καδένα του πολυτιμότερου παίκτη.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τίποτα σαν αυτό», έλεγε χαρακτηριστικά, πλέκοντας το εγκώμιο του Joker, Που σε ακόμα μια σειρά πλέι οφ, σκορπάει τον... τρόμο στις αντίπαλες άμες. Και πλέον απέχει 48 λεπτά από την απόλυτη επιβεβαίωση της δικής του κυριαρχίας. Το δαχτυλίδι του πρωταθλητή τον περιμένει...