Οι φίλαθλοι εγκατέλειψαν τους Χιτ στην τελευταία περίοδο και αυτή τη φορά δεν έτρεχαν πίσω πανικόβλητοι όπως το 2013 (vids)
i

© photo by Mike Ehrmann / Getty Images / Ideal Images

Οι φίλαθλοι εγκατέλειψαν τους Χιτ στην τελευταία περίοδο και αυτή τη φορά δεν έτρεχαν πίσω πανικόβλητοι όπως το 2013 (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:26 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 08.06.2023

Οι κερκίδες άρχισαν να αδειάζουν κι ενώ απέμεναν 8'30'' για το τέλος της τέταρτης περιόδου. Οι φίλαθλοι των Χιτ έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος να βλέπουν τον Γιόκιτς και τον Μάρεϊ να διαλύουν την ομάδα τους. Δεν έκαναν λάθος εκτίμηση αυτή τη φορά, όπως είχαν κάνει στον έκτο τελικό του 2013 κόντρα στους Σπερς!

Οι Νάγκετς δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Χιτ κατά τη διάρκεια του Game 3 των τελικών του ΝΒΑ. Ήταν το πρώτο που έγινε στο Μαϊάμι και μάλιστα ήρθε στο πρόγραμμα μετά το break της ομάδας από τη Φλόριντα στο Ντένβερ. 

Οι Φλόγες είχαν διάθεση και ψυχολογία, μέχρι που ο Νίκολα Γιόκιτς τους έκανε να καταλάβουν πως το έργο τους θα είναι δύσκολο αν τελικά αντέξουν την πίεση και αποφασίσουν να διεκδικήσουν πραγματικά το πρωτάθλημα. 

Ο Σέρβος παρέα με τον εκπληκτικό Τζαμαλ Μάρεϊ έφτιαξαν με σταθερότητα μία διαφορά που στα τελευταία λεπτά, θεωρητικά εξασφάλιζαν τη νίκη. Από τη θεωρία πέρασαν στην πράξη και τελικά ολοκλήρωσαν το έργο τους με το σκορ στο 109-94. 

Σακίρα, Νεϊμάρ, Πογκμπά: Η τριάδα των Χιτ που έφερε... ατυχία (vid)
NBA

08:45 - 08.06.2023

Σακίρα, Νεϊμάρ, Πογκμπά: Η τριάδα των Χιτ που έφερε... ατυχία (vid)

Στο Μαϊάμι διακοπές κάνουν αμέτρητες διασημότητες από όλα τα είδη θεάματος, αλλά ως πιστοί των Χιτ εμφανίστηκαν η Σακίρα και οι σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ και Πολ Πογκμπά. Ολοι μαζί είδαν την ήττα της ομάδας που υποστηρίζουν στον τρίτο τελικό του NBA.

Πολύ πριν όμως, ολοκληρωθεί η τελευταία περίοδος, σχεδόν 9 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα οι κερκίδες του Kaseya Center είχαν αρχίσει να αδειάζουν. Με τους Νάγκετς να προηγούνται με 14 πόντους διαφορά 8'40'' πριν το φινάλε η έξοδος ήταν η μόνη... διέξοδος για τους απογοητευμένος οπαδούς. Οι περισσότεροι δεν ήταν εκεί για να τιμήσουν τον Ουντόνις Χάσλεμ, ο οποίος έπαιξε στα τελευταία δευτερόλεπτα και έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που εμφανίστηκε σε τελικούς. 

Η πρόβλεψή τους πάντως, ότι το παιχνίδι δεν... γυρνάει επιβεβαιώθηκε. Οι φίλαθλοι των Χιτ πάντως, δεν έχουν καλή παράδοση στις προβλέψεις. Βλέποντας το γήπεδο να αδειάζει (πολύ) πριν το άκουσμα της τελικής κόρνας, ήρθε στη σκέψη ο έκτος τελικός του 2013. 

Τότε οι Σπερς είχαν τον έλεγχο στο τελευταίο λεπτό. Προηγήθηκαν με 5 πόντους (94-89), όταν ο Μανού Τζινόμπιλι ευστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές, 28'' πριν την λήξη της τέταρτης περιόδου. 

Τότε ο Έρικ Σποέλστρα, στην πέμπτη σεζόν του στον πάγκο της ομάδας, κάλεσε τάιμ άουτ. Κατά τη διάρκεια της παύσης του αγώνα, ο κόουτς εξήγησε τι έπρεπε να κάνουν οι παίκτες του (ο ΛεΜπρόν, ο Ουέιντ, ο Κρις Μπος και ο Ρέι Άλεν) για να γυρίσουν το ματς, την ώρα που οι κερκίδες άδειαζαν. Όταν επέστρεψαν οι δύο ομάδες για τα τελευταία δευτερόλεπτα οι μισοί φίλαθλοι ήταν ήδη εκτός γηπέδου. 

Και τότε συνέβη η... ανατροπή. Ένα τρίποντο του ΛεΜπρόν έριξε τη διαφορά στους δύο πόντους, ακολούθησε μία εύστοχη και μία άστοχη βολή των Σπερς και στην επόμενη επίθεση των Χιτ ο Ρέι Άλεν έβαλε ένα ακόμα τρίποντο του και ισοφάρισε το παιχνίδι, στέλνοντάς το στην έξτρα περίοδο. 

Όσοι κατάλαβαν τι έγινε και δεν είχαν απομακρυνθεί έτρεξαν πίσω για να δουν τη συνέχεια. Τελικά, το Μαϊάμι νίκησε 103-100 και ισοφάρισε τη σειρά στο 3-3. Λίγες μέρες αργότερα, ο ΛεΜπρόν και η παρέα του πήγε στο Σαν Αντόνιο και κατέκτησε εκτός έδρας το δακτυλίδι του πρωταθλητή.