Ο Ντίνος Μήτογλου στο Sportal: «Πετάμε στα σύννεφα, αξίζαμε να πάρουμε την Euroleague»

Ο Ντίνος Μήτογλου στο Sportal: «Πετάμε στα σύννεφα, αξίζαμε να πάρουμε την Euroleague»

Χρήστος Τσάλτας 11:17 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:19 - 29.05.2024

O Ντίνος Μήτογλου μίλησε στην κάμερα του Sportal για την κατάκτηση του έβδομου ευρωπαϊκού τίτλου του Παναθηναϊκού, περιέγραψε το συναίσθημα του και μοιράζεται την αδρεναλίνη που ένιωσε στα τελευταία λεπτά.

Η μεγάλη βραδιά του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο είχε πάρα πολλούς πρωταγωνιστές που υπέγραψαν το έπος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας από αυτούς και ο Ντίνος Μήτογλου, που για ακόμα ένα παιχνίδι έκανε σπουδαία πράγματα, δίνοντας πολλές λύσεις στα σημεία που η ομάδα του είχε ανάγκη από σκορ.

Ο εκρηκτικός φόργουορντ ήταν μούσκεμα από το μπουγέλο των συμπαικτών του, στα αποδυτήρια, ωστόσο αυτό πολύ μικρή σημασία είχε για εκείνον, καθώς το αποτέλεσμα ήταν το επιστέγασμα όλης της προσπάθειας.

Το μπουγέλο ήταν το φυσικό επακόλουθο. «Είσαι λούτσα από τα νερά και πώς να μην είσαι μετά απ' όσα έχουν γίνει;», ήταν η πρώτη απορία του στο ξεκίνημα της συζήτησης στο Sportal, για να σταθεί στην ευτυχία που ένιωθαν άπαντες εντός των τειχών.

«Αυτή τη στιγμή όλοι μας πετάμε, δεν πατάμε στη γη. Το αξίζαμε, δουλέψαμε πολύ σκληρά για αυτή τη στιγμή. Τώρα πρέπει να το χαρούμε και να το διασκεδάσουμε».

Ο Κέντρικ Ναν μιλώντας στην κάμερα του Sportal τα πρώτα λόγια του ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα. «Είμαι πρωταθλητής», είχε πει ο Αμερικανός άσος, με τον «Μήτο» να μην διαφέρει, όσον αφορά την σκέψη του.

«Είμαι κι εγώ πρωταθλητής, ποια είναι η διαφορά μας;», είπε χαριτολογώντας, για να προσθέσει «Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσω, από αύριο θα το έχω χωνέψει κιόλας. Γι αυτές τις στιγμές ζούμε και παίζουμε μπάσκετ. Όποιος είναι στον πρωταθλητισμό μακάρι να το ζήσει μια στιγμή στη ζωή του».

Στην αναμέτρηση πήρε ένα από τα πιο κρίσιμα σουτ, ένα από τα σουτ τα οποία «τελείωσαν» κάθε ελπίδα της Ρεάλ Μαδρίτης για ανατροπή. Το ένιωθε και το πήρε. «Θα σου πω την αλήθεια, πόσο αποφασιστικός ήμουν όταν μπήκα, γιατί ήμουν και λίγο νευριασμένος που δεν με έβαζε ο κόουτς. Και λέω γιατί δεν με βάζει τόση ώρα. Μου είπε ο κόουτς ότι θα μπω στο 5 και θα πάρω το σύστημα αυτό. Εκείνη την ώρα λέω ότι δεν το χάνω, όπως και έγινε».

Όσο για το τέλος, θυμήθηκε τις δύσκολες στιγμές των προηγούμενων μηνών και την αναμονή μέχρι την σπουδαία στιγμή της κατάκτησης της Euroleague. «Είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και βλέπεις καρπούς στην προσπάθειά σου. Έχω πάρα πολλά ακόμα να δώσω και να προσφέρω. Την υγεία μας να έχουμε και έχω ακόμα πάρα πολλά να προσφέρω».

Μέγας Παναθηναϊκός σήκωσε την 7η Euroleague στο Βερολίνο - Το post game στo Sportal Euroleague Show