Ο Ντόντσιτς κλήθηκε να απαντήσει στο μεγαλύτερο ερώτημα των φίλων του μπάσκετ: «Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου είναι...»

Λούκα Ντόντσιτς

i

FIBA

Ο Ντόντσιτς κλήθηκε να απαντήσει στο μεγαλύτερο ερώτημα των φίλων του μπάσκετ: «Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου είναι...»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:13 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:22 - 10.10.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς ρωτήθηκε για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του NBA, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στους Ντάλας Μάβερκις και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη ατραξιόν του ΝΒΑ στους αγώνες που δίνουν στο Άμπου Ντάμπι οι Ντάλας Μάβερικς και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς. 

Η λίγκα εξήγαγε αυτό το παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που έκανε είναι να χαρίσει την παρουσία ενός από τα μεγαλύτερα αστέρια της για όσο καιρό είναι στο παρκέ. Αλλά η εστίαση στον Ντόντσιτς δεν είναι μόνο στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό, σε κάθε παιχνίδι ή συνέντευξη Τύπου στην οποία εμφανίζεται. 

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης, ο Λούκα απάντησε με μια σύντομη αλλά διευκρινιστική απάντηση: «Είναι ο Μάικλ Τζόρνταν». Η απάντηση μπορεί να είναι λογική για πολλούς αλλά και πάλι εκπλήσσει άλλους δεδομένου του τεράστιου θαυμασμού που τρέφει ο Ντόντσιτς για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. 

Ο Σλοβένος θυμάται ακόμα το ανέκδοτο που ως ρούκι βίωσε σε αγώνα με τους Λέικερς, φροντίζοντας να πάρει, στο τέλος του αγώνα, τη φανέλα του ινδάλματός του. Σε πολλές περιπτώσεις, ο Λούκα έχει δείξει ότι είναι αφοσιωμένος στον ΛεΜπρόν, ωστόσο όσον αφορά την επιλογή του καλύτερου όλων των εποχών δεν διστάζει να επιλέξει τον Μάικλ Τζόρνταν. 

Είναι σαφές ότι η απόφαση για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ οφείλεται συχνά σε πολύ προσωπικούς λόγους και εξαρτάται πολύ από το άτομο που ρωτήθηκε. 

Ο θείος του Nτόντσιτς θυμήθηκε τότε που «οι Σέρβοι δεν είχαν εκτιμήσει το ταλέντο του Λούκα»
ΜΠΑΣΚΕΤ

14:04 - 04.10.2023

Ο θείος του Nτόντσιτς θυμήθηκε τότε που «οι Σέρβοι δεν είχαν εκτιμήσει το ταλέντο του Λούκα»

Ο Στόγιαν μένει σε ένα μικρό χωριό του Κοσόβου και είναι ο αδελφός του παππού του Λούκα Ντόντσιτς. Αποκάλυψε πως ο Σλοβένος σούπερ σταρ του ΝΒΑ «θα μπορούσε να είχε πάρει τη σέρβικη υπηκοότητα, αλλά κανένας στη χώρα δεν διέκρινε το ταλέντο του στο μπάσκετ. Δυστυχώς!». Τώρα τον καμαρώνει να πρωταγωνιστεί στα γήπεδα όλου του πλανήτη και καμιά φορά πληγώνεται...

Στην περίπτωση του Ντόντσιτς, ο Τζόρνταν είναι η επιλογή του, παρόλο που αυτό που αφήνει εκτός εξίσωσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημερινά είδωλά του. Στην ίδια ερώτηση ο δημοσιογράφος του ζήτησε να πει ποια είναι δικιά του καλύτερη του πεντάδα και η απάντηση του Σλοβένου είναι: «Δεν ξέρω, θα έπρεπε να το σκεφτώ, δεν ξέρω».