Ο θείος του Nτόντσιτς θυμήθηκε τότε που «οι Σέρβοι δεν είχαν εκτιμήσει το ταλέντο του Λούκα»

Ο θείος του Nτόντσιτς θυμήθηκε τότε που «οι Σέρβοι δεν είχαν εκτιμήσει το ταλέντο του Λούκα»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:04 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 04.10.2023

Ο Στόγιαν μένει σε ένα μικρό χωριό του Κοσόβου και είναι ο αδελφός του παππού του Λούκα Ντόντσιτς. Αποκάλυψε πως ο Σλοβένος σούπερ σταρ του ΝΒΑ «θα μπορούσε να είχε πάρει τη σέρβικη υπηκοότητα, αλλά κανένας στη χώρα δεν διέκρινε το ταλέντο του στο μπάσκετ. Δυστυχώς!». Τώρα τον καμαρώνει να πρωταγωνιστεί στα γήπεδα όλου του πλανήτη και καμιά φορά πληγώνεται...

Ο Στόγιαν είναι μακράν του δευτέρου ο πιο γνωστός κάτοικος του Μπίτσα. Ενός μικρού χωριού στο κέντρο του Κοσόβου και η φήμη προηγείται του ατόμου του, διότι είναι ο μπάρμπας του Λούκα Ντόντσιτς

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς και του ΝΒΑ ολόκληρου, είναι Σλοβένος, γεννημένος στη Λιουμπλιάνα, από Σλοβένα μάνα και Σλοβένο πατέρα. Οι ρίζες της φαμίλιας του όμως, ξεκινούν από τη Σερβία καθώς όπως εξήγησε ο Στόγιαν «ο αδελφός μου Σβμπόμπραν πήγε πριν πολλά χρόνια στη Σλοβενία μe τη σύζυγό του και εκεί το 1974 απέκτησαν ένα παιδί, τον Σάσα». Το 1999 ο Σάσα έκανε κι εκείνος ένα παιδί: «Τον Λούκα!». Εξ αιτίας του τελευταίου «είμαι διάσημος. Όλοι ξέρουν πως είμαι ο παππούς του Ντόντσιτς», εξήγησε ο Στόγιαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kosovo Online, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά για να μιλήσει για το εγγόνι του. 

Το βασικότερο όλων που ανέφερε ήταν ότι «ο Λούκα μπορούσε να επιλέξει αν θα παίξει για την εθνική Σερβία ή για την Σλοβενία» και η τελική του απόφαση ναι μεν είχε να κάνει με το γεγονός ότι ένοιωθε Σλοβένος, καθώς εκεί είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει, αλλά «οι προπονητές στη Σερβία που τον είδαν να αγωνίζεται σε νεαρή ηλικία δεν ασχολήθηκαν μαζί του σοβαρά. Δεν διέκριναν το ταλέντο του και δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε μέχρι που πήρε στη Ρεάλ Μαδρίτης...» και τα υπόλοιπα είναι γνωστά και καταγεγραμμένα. 

Ο Γιάννης καρφώνει και ο Λίλαρντ σουτάρει - Το video από την πρώτη μέρα του training camp των Μιλγουόκι Μπακς
NBA

10:53 - 04.10.2023

Ο Γιάννης καρφώνει και ο Λίλαρντ σουτάρει - Το video από την πρώτη μέρα του training camp των Μιλγουόκι Μπακς

Απομένουν σχεδόν 20 μέρες για το πρώτο τζάμπολ του ΝΒΑ και όλες οι ομάδες ξεκινούν τις προπονήσεις τους. Τα βλέμματα όμως, εστιάζουν στο Μιλγουόκι και στην συνύπαρξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ. Οι Μπακς παρουσίασαν την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε την Day 1 των προπονήσεων και οι εικόνες είναι... δελεαστικές.

Πάντως, ο Ντόντσιτς ακολούθησε μία σπουδαία πορεία και «είμαι ευτυχισμένος γι' αυτόν». Αν και παραδέχθηκε πως στον τελικό του Eurobasket το 2017, όταν η Σλοβενία νίκησε τη Σερβία στον τελικό «δεν μπορούσα να ευχαριστηθώ το παιχνίδι. Ήταν σαν κάποιος να με ρωτάει ποιο χέρι θέλω να μου κόψουν. Το δεξί ή το αριστερό».