Σλούκας: «Όλοι μου λένε πως μου πάνε τα πράσινα - Κάποιοι με κατηγόρησαν, διάβασαν πολλά fake news, αλλά εγώ ξέρω τι έγινε!» (vid)

Σλούκας: «Όλοι μου λένε πως μου πάνε τα πράσινα - Κάποιοι με κατηγόρησαν, διάβασαν πολλά fake news, αλλά εγώ ξέρω τι έγινε!» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:37 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 04.10.2023

Η EuroLeague δημοσίευσε ένα... ατμοσφαιρικό video για τον Κώστα Σλούκα, για την πορεία του στον Ολυμπιακό, την στροφή στην καριέρα του, την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και όλα όσα συμβολίζει αυτή. Ο ίδιος λέει πως ακούει πως «του πάνε τα πράσινα», ενώ σημειώνει πως όσοι των κατηγορούν το κάνουν «γιατί διάβασαν πολλά ψέματα».

Ήταν η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Μόνο ο ερχομός του Κέμπα Ουόκερ στην Ευρώπη για τη Μονακό είχε ανάλογα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά με την υπόθεση του Κώστα Σλούκα. Βέβαια, όταν ένας τρεις φορές κατακτητής της EuroLeague αφήνει τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό, ένας All-Star ΝΒΑer που επέλεξε περάσει τον Ατλαντικό (μάλλον) έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ίσως και σε τρίτη. 

Η EuroLeague ολόκληρη, αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της μετακίνησης του 33χρονου γκαρντ και γι' αυτό εστίασε εκεί την ιστορία που παρουσίασε μέσα από ένα όμορφο video με επίκεντρο τον Σλούκα και το... ταξίδι του από τον Πειραιά και το ΣΕΦ στην πράσινη γειτονιά του ΟΑΚΑ. 

Η εισαγωγή έγινε με «ερυθρόλευκα» πλάνα και τη συνοδεία μιας μελαγχολικής, κάπως δραματικής μουσικής, έτσι για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Ο Σλούκας απάντησε σε ό,τι τον ρώτησαν και ξεκίνησε με μία μικρή αφήγηση από την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2008-09. Θυμήθηκε πως «είχα σπουδαίους συμπαίκτες. Τον Μίλος (Τεόντοσιτς), τον Θοδωρή (Παπαλουκά), τον Τζος Τσίλντρες». Έμεινε επτά σεζόν στην ομάδα (στην πρώτη του θητεία), δέκα στο σύνολο «και σέβομαι όλα αυτά τα χρόνια και όλες τις στιγμές», είπε και πρόσθεσε πως «η ζωή συνεχίζεται και κοιτάω μπροστά. Τώρα θέλω επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό». 

Μέχρι στιγμής, αν έπρεπε να διαλέξει τα highlights της καριέρας του, τότε αυτά θα ήταν «οι τρεις κατακτήσεις της EuroLeague. Οι δύο με τον Ολυμπιακό και η μία με τη Φενέρμπαχτσε», ενώ τώρα η προτεραιότητά του είναι «να βελτιώνομαι καθημερινά. Στα 33 μου χρόνια δεν αλλάζει αυτό. Θέλω να γίνω καλύτερος και μέσα από αυτό να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει τους στόχους τους», πρόσθεσε -ίσως σκεπτόμενος και μία τέταρτη κατάκτηση της κορυφής. 

Όσον αφορά στο... δράμα της μετακόμισής του από τον έναν «αιώνιο» στον άλλο, ο Σλούκας δεν δίστασε να εξηγήσει στην κάμερα πως «ο κόσμος διάβασε πολλά. Στις εφημερίδες, στο ίντερνετ. Πολλά fake news και κανένας πέραν εμένα και των ανθρώπων του Ολυμπιακού δεν ξέρει τι πραγματικά συνέβη». Τελικά, η απόφασή του «ήταν να υπογράψω για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό και να κάνω το καλύτερο που μπορώ». 

Δεν ήθελε να απαντήσει για το «τι» και το «πως», αλλά «θα ήθελα να απαντήσω μέσα στο γήπεδο. Αυτή είναι η δουλειά μου». Επίσης, «δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, αλλά δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος, αν μου επιτίθονται. Με ενδιαφέρει μόνο η άποψη της γυναίκας μου, της οικογένειάς μου, των φίλων μου, αλλά και των συμπαικτών μου. Όλοι στον κόσμο κάνουν μία δουλειά και εγώ τη δικιά μου». 

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Sportal: «Καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος “πεθαίνει” για τον Παναθηναϊκό – Είμαι εδώ για να γίνω ένας από αυτούς»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:15 - 04.10.2023

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Sportal: «Καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος “πεθαίνει” για τον Παναθηναϊκό – Είμαι εδώ για να γίνω ένας από αυτούς»

Μεγάλη συνέντευξη του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Sportal για τους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό, το ντέρμπι της EuroLeague με τον Ολυμπιακό και τον λόγο που δηλώνει οπαδός της ομάδας

Και σε αυτή τη νέα του δουλειά ο Σλούκας βλέπει συγκεκριμένα πράγματα: «Βλέπω το κίνητρο που υπάρχει σε όλους, μία φρεσκάδα. Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει μία τέτοια ατμόσφαιρα και ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια. Μπορεί να πετύχουμε, μπορεί και όχι, αλλά είναι σπουδαίο που όλοι είμαστε στην ίδια σελίδα». Και σε αυτή τη σελίδα όλοι φοράνε... πράσινα. Πως του φαίνεται αυτό; «Δεν ξέρω. Αλλά μου λένε πως μου πηγαίνουν πολύ», παραδέχτηκε ο Σλούκας.