Βεζένκοφ: «Κάθε μέρα νιώθω και πιο όμορφα στο Σακραμέντο, θέλω να νικάμε συνεχώς» (vids)

Βεζένκοφ: «Κάθε μέρα νιώθω και πιο όμορφα στο Σακραμέντο, θέλω να νικάμε συνεχώς» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:58 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 04.10.2023

Έχει πιάσει δουλειά στο Σακραμέντο και οι Κινγκς βλέποντάς τον να ανταποκρίνεται σε εντυπωσιακό βαθμό, σκοπεύουν να αναβαθμίσουν τον ρόλο του. Την ίδια ώρα ο Σάσα Βεζένκοφ με... ευρωπαϊκή νοοτροπία εξηγεί πως «πρέπει να δουλέψουμε και να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι σε θέση να νικάει κάθε αγώνα».

Το πρώτο πράγμα που είχαν να κάνουν οι Κινγκς ήταν να του δείξουν πόσο πολύ τον θέλουν. Κι αφού το έκαναν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν που εκείνος πρωταγωνιστούσε στην EuroLeague με τον Ολυμπιακό, στο τέλος, είδαν τον Σάσα Βεζένκοφ να ταξιδεύει στο Σακραμέντο. Τον είδαν να εγκαθίσταστε στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας και τώρα να προπονείται εντατικά για τη σεζόν 2023-24, που θα είναι η πρώτη του στο ΝΒΑ και που οι στόχοι του πλέον ανήκουν στον «μαγικό πλανήτη». 

Για τον Βούλγαρο φόργουορντ οι Βασιλιάδες είναι ξεκάθαροι: «Σουτάρει απίστευτα», παραδέχονται όλοι και ο κόουτς Μάικ Μπράουν θεωρεί πως «θα ανεβάσει το επίπεδο ολόκληρης της ομάδας». Ο ίδιος, σκέφτεται πιο... ευρωπαϊκά. Όχι απαραίτητα με μετριοπάθεια, αλλά σίγουρα με ρεαλισμό. Στο ΝΒΑ κανείς δεν θα πει ποτέ το κλισέ «κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά». Αυτό είναι «κουσούρι» άλλης ηπείρου και κλασική ατάκα Έλληνα παίκτη ή προπονητή. Κι επειδή ο Βεζένκοφ έχει λάβει ελληνικό πολιτισμό και τον έχει εγκαταστήσει μέσα του, όταν τον ρώτησαν ποιος είναι ο στόχος του ΔΕΝ είπε «να κάνω... πάταγο», ούτε «να γίνω All-Star» ή «Rookie της χρονιάς». Είπε, «να βοηθήσω την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της» και πως «θέλω να κερδίζουμε κάθε μέρα».

Ξέρει πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε μία σεζόν που θα έρχονται και θα φεύγουν από το αγωνιστικό πρόγραμμα ομάδες με πλούσιο ταλέντο, σε ένα καλεντάρι που μόνο στην κανονική διάρκεια της σεζόν περιλαμβάνει 82 αγώνες για κάθε ομάδα. Όμως, αυτό νοιώθει και αυτή είναι η μενταλιτέ του.   

Το δράμα του Χάρντεν στη Φιλαδέλφεια που έγινε... ερωτική κομεντί (vids)
NBA

08:47 - 04.10.2023

Το δράμα του Χάρντεν στη Φιλαδέλφεια που έγινε... ερωτική κομεντί (vids)

Ο Τζέιμς Χάρντεν αποφάσισε να πάει στο training camp των Σίξερς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει να παίξει ξανά για την ομάδα της Φιλαδέλφεια. Είναι αυτά τα άτιμα τα 35 εκατομμύρια του συμβολαίου του που θα τον κάνουν να ανεχτεί τον GM Ντάριλ Μόρει που του είπε... ψέματα και τον Κέλι Ούμπρε που το 2020 του είχε κλέψει το κορίτσι και δύο χρόνια αργότερα το νυμφεύτηκε κιόλας.

Πιο συγκεκριμένα ο Βεζένκοφ εξήγησε πως στο δικό του μυαλό απαιτείται «να δίνουμε το 100% σε κάθε άμυνα και σε κάθε επίθεση. Να γινόμαστε καλύτεροι και να δημιουργήσουμε έναν κορμό και ένα επιτυχημένο σύνολο». Επανέλαβε πάντως και κάτι πολύ σημαντικό, που το είχε σημειώσει εξ αρχής: «Κάθε μέρα που περνάει νιώθω όσο και καλύτερα. Πιο οικεία. Το είπα και χθες ότι κάθε παίκτης από την πρώτη μέρα μου στην ομάδα έδειξε πως εδώ είμαστε μια οικογένεια» και αυτό τον κάνει να νιώθει «φανταστικά»! 

Tags: