Εντυπωσιασμένοι στο Σακραμέντο με Βεζένκοφ: «Είναι από τους καλύτερους σουτέρ στον κόσμο»

Σάσα Βεζένκοφ

Εντυπωσιασμένοι στο Σακραμέντο με Βεζένκοφ: «Είναι από τους καλύτερους σουτέρ στον κόσμο»

Χρήστος Τσάλτας 09:08 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 03.10.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει παρά ένα μηνα στο Σακραμέντο, για χάρη των Κινγκς, όμως έχει ήδη καταφέρει να «κερδίσει» τους συμπαίκτες του, χάρη στην ικανότητά του εντός παρκέ.

Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, να αφήσει την Ευρώπη και τον Ολυμπιακό και να φορέσει τα μωβ των Σακραμέντο Κινγκς, που του έδειξαν από την πρώτη στιγμή πως τον ήθελαν και επιθυμούσαν να επενδύσουν στο ταλέντο του.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, στο ΝΒΑ και ήδη φροντίζει να βάζει τις βάσεις από νωρίς. Όχι μόνο με την παρουσία του στα αποδυτήρια και με την συνύπαρξή του με τους νέους συμπαίκτες του, αλλά και με όσα κάνει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στην Καλιφόρνια.

Εκεί όπου έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις με την παρουσία του. Κατά τη διάρκεια μιας άσκησης μάλιστα ο Βούλγαρος φόργουορντ σούταρε 150 τρίποντα, ευστοχώντας στα 143 εξ αυτών. Αστόχησε μόλις σε 7, γεγονός το οποίο εντυπωσίασε τους συμπαίκτες του.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ηγέτης των «βασιλιάδων», ο Ντε Άαρον Φοξ, έπλεξε το εγκώμιο του MVP της Euroleague, τον οποίο χαρακτήρισε «έναν από τους καλύτερους σουτέρ στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρισκόταν και ο Κέβιν Έρτερ που δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την εικόνα του νέου συμπαίκτη του στις προπονήσεις. «Ήρθε και δεν έχει χάσει καθόλου χρόνο. Πολλοί από εμάς πρέπει να δουλέψουμε για να τον φτάσουμε».

Ακόμα δεν έχει δώσει κάποιο παιχνίδι ΝΒΑ, είτε pre-season, είτε αγώνα regular season, όμως ήδη έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά και να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα στην ομάδα. Ο Σάσα Βεζένκοφ αφήνει με το καλημέρα το σημάδι του εντός των τειχών, κάνοντας άπαντες στο Σακραμέντο να τρίβουν τα χέρια τους για την επιλογή τους.