Οι Κινγκς «έκλεισαν» το ρόστερ και ο Βεζένκοφ μαζί με τον Μονκ θα έρχονται από τον πάγκο για να κάνουν τη διαφορά (vids)

Μαλίκ Μονκ

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Οι Κινγκς «έκλεισαν» το ρόστερ και ο Βεζένκοφ μαζί με τον Μονκ θα έρχονται από τον πάγκο για να κάνουν τη διαφορά (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:09 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:23 - 14.09.2023

To Sport Illustrated έκανε την πιο ανανεωμένη αποτύπωση του rotation των Σακραμέντο Κινγκς. Μετά τις τελευταίες αλλαγές στο ρόστερ τους, ο Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται να μπαίνει στο γήπεδο όποτε ο κόουτς Μάικ Μπράουν αποσύρει τον Κίγκαν Μάρεϊ ή τον Χάρισον Μπαρνς, ενώ ο Βούλγαρος φόργουορντ μαζί με τον γκαρντ Μαλίκ Μονκ θα παλέψουν για το ποιος θα είναι η πρώτη αλλαγή.

Από τη στιγμή που οι Σακραμέντο Κινγκς «έκοψαν» από το ρόστερ τους δύο ψηλούς, τον Νέρλενς Νόελς και τον Νεμίας Κουετά, πήρε ουσιαστική μορφή το rotation που έχει στα χέρια του ο κόουτς Μάικ Μπράουν για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, που ξεκινάει τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου. Και σε περίοπτη θέση αυτού υπάρχει το όνομα του Σάσα Βεζένκοφ

Πέρσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Euroleague με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τώρα είναι έτοιμος να διεκδικήσει ένα χορταστικό κομμάτι της πίττας στους Βασιλιάδες της Καλιφόρνιας. To Sports Illustrated λοιπόν, έδωσε το πιο ανανεωμένο Depth Chart της ομάδας, μετά τις αποχωρίσεις των σέντερ, που ήταν από πιθανό έως βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν όταν αποκτήθηκε ο βετεράνος, αλλά τρεις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, ΤζαΒαλ ΜακΓκι. 

Εστιάζοντας στον Βεζένκοφ, η αρχική θέση του Βούλγαρου rookie βρίσκεται πίσω από τον σμολ φόργουορντ που θα ξεκινάει στις πρώτη πεντάδα. Δηλαδή, τον ταλαντούχο νεαρό Κίγκαν Μάρεϊ με την All-Star προοπτική, ο οποίος βέβαια θα εναλλάσσεται βάσει τακτικής και αναλόγως αντιπάλου στη θέση αυτή, αλλά και του πάουερ φόργουορντ. Το ίδιο ισχύει και για τον επίσης βασικό και... πολυμορφικό φόργουορντ, Χάρισον Μπαρνς, το ίδιο όμως και για τον αναπληρωματικό Βεζένκοφ, ο οποίος είναι ο τρίτος παίκτης της ομάδας που με άνεση μπορεί να κινηθεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντ. 

Πέραν των Μάρεϊ και Μπαρνς, στην πρώτη πεντάδα των Κινγκς «αστράφτουν» οι All-Stars, Ντομάντας Σαμπόνις και ΝτιΆρον Φοξ και γεμίζει από την παρουσία του σουτέρ μακρινών αποστάσεων, Κέβιν Χουέρτερ, ενώ αμέσως μετά στο rotation θα εμφανίζονται δύο παίκτες. Ο Μαλίκ Μονκ, ο οποίος και πέρσι ο αναπληρωματικός με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και ο Σάσα Βεζένκοφ, που μάλλον βρίσκεται κοντά στο να είναι η πρώτη αλλαγή του Μάικ Μπράουν ή έστω η δεύτερη. 

O Μίντλετον αποδέχεται τον ρόλο του Ρόμπιν στο Μιλγουόκι, δίπλα στον Μπάτμαν... Αντετοκούνμπο (vids)
NBA

11:27 - 14.09.2023

O Μίντλετον αποδέχεται τον ρόλο του Ρόμπιν στο Μιλγουόκι, δίπλα στον Μπάτμαν... Αντετοκούνμπο (vids)

Για τη σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον ρόλο του στους Μιλγουόκι Μπακς, μίλησε ο Κρις Μίντλετον, στο podcast του πρώην σταρ του ΝΒΑ, Τζέι Τζέι Ρέντικ. «Ας είμαστε ειλικρινής. Ο Γιάννης είναι ο Μπάτμαν της ιστορίας, αλλά το μυαλό μας είναι στη νίκη, όχι στους ρόλους», είπε.

Ο Κρις Ντουάρτε, ο οποίος αποκτήθηκε από τους Ιντιάνα Πέισερς, θα είναι ο αναπληρωματικός σμολ φόργουορντ, ενώ πέραν του Μονκ στα γκαρντ υπάρχει ο νεαρός Ντέιβιον Μίτσελ και σέντερ ο έμπειρος ΜακΓκι και ο Τράι Λάιλς που με το μακρινό του σουτ ανοίγει χώρους. Για τέταρτος σέντερ υπάρχει και ο Ουκρανός Άλεξ Λεν, ενώ για τις θέσεις 3-4 πολύ πίσω από τους Μπαρνς, Μάρεϊ και αρκετά πίσω από τον Βεζένκοφ υπάρχει ο Κέσλερ Έντουαρντς