Ο ΜακΚλανγκ πάει στο Ορλάντο - Κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων και ζητάει μία θέση στο ΝΒΑ

Ο ΜακΚλανγκ πάει στο Ορλάντο - Κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων και ζητάει μία θέση στο ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 08:37 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 14.09.2023

Είναι 24 ετών και έχει διαψεύσει με την πράξεις του στην κανονική ζωή τον τίτλο της ταινίας «White Men Can't Jump». Ο Μακ ΜακΚλανγκ πέρσι κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων του All-Star, έγινε φίρμα για μερικές ώρες, αλλά στο ΝΒΑ μετράει μόλις 4 συμμετοχές με τρεις ομάδες. Τώρα, οι Ορλάντο Μάτζικ του δίνουν ένα συμβόλαιο με... προοπτική.

 H πρώτη και η μόνη φορά που ο Μακ ΜακΚλανγκ έκανε αίσθηση κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας σε γήπεδο μπάσκετ, ήταν όταν στις 19 Φεβρουαρίου του 2023 μπήκε στην Vivint Arena του Σολτ Λέικ για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All-Star Weekend. 

Οι συγγενείς και οι φίλοι και όσοι είχαν παρακολουθήσει στενά της πορεία του -αυτοί οι... λίγοι δηλαδή- ήξεραν πως τα αθλητικά του προσόντα βρίσκονται στο υψηλό επίπεδο. Βέβαια, η ταχύτητά του, η δύναμη και το μεγάλο του άλμα δεν είχαν εμπλουτίσει αρκούντως ικανοποιητικά την στατιστική του στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Ως παίκτης των Σίξερς εκείνη τη χρονιά δεν είχε λάβει συμμετοχή, ενώ την προηγούμενη σεζόν έπαιξε μόλις έναν αγώνα με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς και άλλον με τους Λος Άντζελες Λέικερς, έτσι για... δείγμα. 

Στο Slam Dunk Contest πάντως, κυριάρχησε και οι υπόλοιποι συμμετέχοντας, οι Τρέι Μέρφι (Πέλικανς), Κένιον Μάρτιν Τζούνιορ (Ρόκετς), Τζέρικο Σιμς (Νικς) είδαν την πλάτη του στον διαγωνισμό. Τότε ήταν που ο ΜακΚλανγκ έγινε σούπερ σταρ για μερικές ώρες, όλοι τον έμαθαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επιτυχία του αυτή εμφανίστηκε και στη Φιλαδέλφεια. 

Δεν βρήκε ρόλο στην ομάδα, παρά μόνο άλλες δύο συμμετοχές (σύνολο τέσσερις) και τώρα στα 24 του χρόνια παίρνει μία... μικρή ευκαιρία, που μάλλον θα είναι η τελευταία του στο ΝΒΑ. Όχι από τους Σίξερς, με τους οποίους το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, αλλά με τους Ορλάντο Μάτζικ. Μία ομάδα που είναι γεμάτη με ταλέντο στις θέσεις των γκαρντ (Τζέιλεν Σαγκς, Μαρκέλ Φουλτζ, Κόουλ Άντονι), αλλά παρόλα αυτά του προσέφερε συμβόλαιο Exhibit 10

Πρόκειται για μία συνεργασία που αφορά ένα έτος με το μίνιμουμ των αποδοχών και κατά τη διάρκεια αυτού του έτους η ομάδα (δηλαδή, οι Μάτζικ στην προκειμένη περίπτωση) μπορούν να το μετατρέψουν σε two-way. Δηλαδή να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον παίκτης και στο ΝΒΑ (μέχρι 20 παιχνίδια) και στην θυγατρική τους ομάδας που συμμετέχει στην αναπτυξιακή λίγκα της G-League

Δεν πρόκειται για κάποιο συμβόλαιο καριέρας φυσικά, ούτε μία συνεργασία που εξασφαλίζει το μέλλον του. Στην πραγματικότητα μπορεί να μην καταφέρει καν να βρεθεί στο τελικό ρόστερ των Ορλάντο Μάτζικ και να βολευτεί με μία μόνιμη θέση στην G-League. Θεωρητικά και πρακτικά όμως, παίρνει άλλη μία ευκαιρία και ίσως την τελευταία του για να αποδείξει ότι θέση του είναι στον «μαγικό πλανήτη». Αν δεν τα καταφέρει σύντομα μάλλον θα πρωταγωνιστεί στα γήπεδα της Κίνας ή θα επιλέξει την Ευρώπη ως μία ήπειρος διάσωσης του ταλέντου του.