Ο Τόνι Κούκοτς δεν θεωρεί τον Γιόκιτς καλύτερο των Πέτροβιτς, Ράτζα Σαμπόνις και Ντίβατς

Ο Τόνι Κούκοτς με τη φανέλα της Γιουγκοπλάστικα

i

©Intime

Ο Τόνι Κούκοτς δεν θεωρεί τον Γιόκιτς καλύτερο των Πέτροβιτς, Ράτζα Σαμπόνις και Ντίβατς

Νίκος Καλαμπάκας 15:15 - 13.09.2023

Ο Τόνι Κούκοτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιόκιτς όμως τόνισε ότι ακόμα δεν είναι καλύτερος από παίκτες - μύθους της Ευρώπης όπως ο Πέτροβιτς, ο Ράτζα και ο Ντίβατς...

Ο Τόνι Κούκοτς πιστεύει ότι ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς, δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε στο 50% των δυνατοτήτων του και ότι στατιστικά θα γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Όμως ο πρώην παίκτης των Σικάγο Μπουλς αναφέρει ότι ο σέντερ από τη Σερβίας στο στάδιο που βρίσκεται τώρα δεν είναι καλύτερος από τους Ντίνο Ράτζα, Ντράζεν Πέτροβιτς, Βλάντε Ντίβατς ή Άρβιντας Σαμπόνις!

Στο three-peat των Μπουλς από το 1996 έως το 1998 ήταν κομβικός. Ο Τόνι Κούκοτς είναι ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους που πάτησαν ποτέ τα παρκέ του ΝΒΑ και η άποψή του έχει πάντα βαρύνουσα σημασία. Ο ίδιος μίλησε για τον Νίκολα Γιόκιτς και τα κατορθώματα του Σέρβου σέντερ στους Ντένβερ Νάγκετς:

«Παίζει φοβερά. Μιλούσα με τα καλύτερα για εκείνον όταν κανείς ακόμα δεν τον γνώριζε. Μου αρέσει πολύ το στυλ παιχνιδιού του, έχει τον δικό του τρόπο που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους», είπε αρχικά.

«Η μπασκετική του ιδιουφύια και οι γνώσεις του γύρω από το άθλημα, ισορροπούν την έλλειψη αθλητικότητας. Το καταλαβαίνει κανείς αφού παίζει στους δικούς του ρυθμούς, κανείς δεν είναι πιο οξύς ή πιο γρήγορος από εκείνον όταν παίρνει αποφάσεις», πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι ο κόσμος ακόμα δεν έχει δει τον Γιόκιτς να προσφέρει όσα πραγματικά μπορεί:

Το τραγούδι των Μιλουτίνοφ - Γιόκιτς σε νυχτερινό κέντρο της Σερβίας (vids)
FIBA WORLD CUP

09:08 - 13.09.2023

Το τραγούδι των Μιλουτίνοφ - Γιόκιτς σε νυχτερινό κέντρο της Σερβίας (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πήρε αγκαλιά τον συνονόματό του, Γιόκιτς και τραγουδούσαν παρέα στο νυχτερινό κέντρο που η Σερβία γιόρτασε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο φετινό Μουντομπάσκετ.

«Δεν ξέρω καν πότε θα φτάσει στο … 50% αυτών που μπορεί. Θα γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος; Στατιστικά μπορεί. Σε αυτό το θέμα είναι νορμάλ να συμβεί. Νομίζω πως ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Ντίνο Ράτζα, ο Άρβιντας Σαμπόνις και ο Βλάντε Ντίβατς βρίσκονται πιο πάνω ως προς τη συνολική τους καριέρα», κατέληξε ο Κροάτης που δίπλα στον Τζόρνταν και τον Πίπεν, είχε μια θαυμάσια καριέρα στην καλύτερη ομάδα που έπαιξε ποτέ μπάσκετ στον πλανήτη...