To επόμενο συμβόλαιο του Λούκα Ντόντσιτς στο ΝΒΑ θα σπάσει το φράγμα των 80 εκατομμυρίων (vids)

To επόμενο συμβόλαιο του Λούκα Ντόντσιτς στο ΝΒΑ θα σπάσει το φράγμα των 80 εκατομμυρίων (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:01 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 08.09.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς το καλοκαίρι του 2025 θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει την επέκταση του συμβολαίου του με τους Ντάλας Μάβερικς. Και τότε προβλέπεται πως θα κάνει το πιο ακριβό συμβόλαιο όλων των εποχών με ετήσιες απολαβές που θα ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτή τη στιγμή οι ετήσιες αποδοχές του ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια δολάρια. Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι το... πρόσωπο των Ντάλας Μάβερικς και στις εργασίες του επί αμερικάνικου εδάφους θα επικεντρωθεί με το που ολοκληρώσει την παρουσία του με την Σλοβενία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι επειδή έχει μείνει μία... υποχρέωση ακόμα (ο αγώνας κατάταξης για τις θέσεις 7-8 κόντρα στην Ιταλία) ήδη σκέφτεται τη νέα σεζόν του ΝΒΑ. 

Ο Luka Magic δεσμεύεται με τους Καουμπόηδες μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και έχει μία επιλογή επέκτασης στα χέρια του για έναν ακόμα χρόνο. Δηλαδή, μέχρι και το τέλος της σεζόν 2026-27. Οι Μάβερικς πάντως, και ο ιδιοκτήτης τους Μαρκ Κούμπαν, είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον Σλοβένο για πάντα στο Ντάλας. Όπως είχαν κάνει και με τον Ντιρκ Νοβίτζκι

Μάλιστα, για να τα καταφέρουν αρχίζουν από τώρα να σκέφτονται την επέκταση του συμβολαίου του κάτι που θα μπορούν να πράξουν κατά τη διάρκεια του 2025. Τότε, σύμφωνα με τον Μπόμπι Μακς του ESPN, ο Ντόντσιτς θα έχει την ευκαιρία να υπογράψει ένα συμβόλαιο με αστρονομικά ποσά. Στην πραγματικότητά «ο Λούκα πιθανότατα θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα πάρει 80 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο». 

Για να συμβεί αυτό, από τη στιγμή που ο Κούμπαν δεν πρόκειται να τσιγκουνευτεί ούτε... cent, αρκεί να είναι διαθέσιμος για supermax επέκταση και αυτό για να συμβεί θα πρέπει απλώς να είναι μέλος μίας All-NBA team. Δηλαδή, στο τέλος της σεζόν να επιλεγεί ανάμεσα στους κορυφαίους της λίγκας. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι δύσκολο έργο για τον Ντόντσιτς, ο οποίος εγώ και τέσσερα χρόνια επιλέγεται ως μέλος της καλύτερης πρώτης πεντάδας του «μαγικού πλανήτη». 

Με το ξεκίνημα (στα τέλη του Οκτώβρη) της σεζόν 2023-24 πάντως, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης είναι ο Στέφεν Κάρι των Ουόριορς με 51,6 εκατομμύρια, ενώ από την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς προβλέπεται το ποσό ρεκόρ των 64,5 εκατομμυρίων για τη σεζόν 2027-28. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών σε εκδήλωση εταιρείας ρολογιών και φωτογραφήθηκε με τη Σαρλίζ Θέρον
NBA

09:26 - 08.09.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών σε εκδήλωση εταιρείας ρολογιών και φωτογραφήθηκε με τη Σαρλίζ Θέρον

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραβρέθηκε σε εκδήλωση εταιρείας ρολογιών την οποία διαφημίζει και δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τη χολιγουντιανή Σαρλίζ Θέρον.

Η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει αυξήσεις στα μισθολόγια και ναι μεν προς το παρόν ο Μπράουν έχει κάνει το μεγαλύτερο, αλλά αναμένεται σύντομα να καταρριφθεί. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για παράδειγμα, θα έχει τη δυνατότητα να το... σπάσει το επόμενο καλοκαίρι όταν και προβλέπεται να σκεφτεί (ή έστω να συζητήσει) την επέκταση της συνεργασίας του με τους Μιλγουόκι Μπακς ή με τη νέα ομάδα που θα επιλέξει -αν αποφασίσει να εγκαταλείψει τα Ελάφια- ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2025. 

Επίσης, ο Νίκολα Γιόκιτς έχει συμβόλαιο με τους Ντένβερ Νάγκετς μέχρι και το τέλος της σεζόν 2026-27 και επίσης προβλέπεται πως θα ακολουθήσει με ένα επίσης... αστρονομικό ποσό στη συμφωνία του -όπου κι αν γίνει αυτή.