«Καυτός» Ντίλον Μπρουκς στο Sportal: «Είμαι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός στον κόσμο!»

Ντίλον Μπρουκς

«Καυτός» Ντίλον Μπρουκς στο Sportal: «Είμαι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός στον κόσμο!»

Χρήστος Τσάλτας 16:59 - 07.09.2023

Ο παίκτης που ο κόσμος λατρεύει να μισεί, αποκλειστικά στο Sportal! Ο Ντίλον Μπρουκς στέλνει μήνυμα ενόψει του ημιτελικού με την Σερβία, εξηγεί τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα του για να φτάσει στη νίκη και δηλώνει χωρίς περιστροφές «είμαι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός στον κόσμο».

Αποστολή στη Μανίλα

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στον χαρακτήρα του Ντίλον Μπρουκς, αυτό είναι η τρομακτική αυτοπεποίθηση που βγάζει σε κάθε του βήμα. Ο Καναδός φόργουορντ βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, με βασικό θέμα συζήτησης τη συμπεριφορά του απέναντι στους αντιπάλους του.

Οι Μέμφις Γκρίζλις μάλιστα κουράστηκαν με τα πεπραγμένα του και αποφάσισναν να τον αφήσουν ελεύθερο, σε μια συνθήκη την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Χιούστον Ρόκετς, που δεν έχασαν την ευκαιρία και τον έκαναν δικό τους. Με την προσθήκη του άλλωστε «θωράκισαν» την άμυνά τους, με έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην καλή του μέρα.

Αυτό φάνηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Στο παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία ήταν κομβικός, οδηγώντας την χώρα του σε θρίαμβο, ενώ απέναντι στον Λούκα Ντόντσιτς και την Σλοβενία έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλα: μπήκε στο μυαλό του Σλοβένου σούπερ σταρ.

Είναι ένα από τα στοιχεία που θέλει να κρατήσει και για τον ημιτελικό με την Σερβία, όπου θα κληθεί να μαρκάρει τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. «Θέλουμε να κρατήσουμε την ίδια αθλητικότητα, την ίδια ενέργεια και να μην τους αφήσουμε να βρουν ελεύθερα τρίποντα. Ξέρουμε ότι σουτάρουν καλά και δεν θέλουμε να τους το επιτρέψουμε», ανέφερε μιλώντας στο Sportal για το τι θέλει να κρατήσει από τον προημιτελικό, την ίδια ώρα που στάθηκε στα κλειδιά της νίκης την Παρασκευή.

«Θέλουμε να σκοράρουμε κοντά στο καλάθι και παράλληλα να βρούμε τα ελεύθερα σουτ από μακριά. Αυτό θα είναι το κλειδί για εμάς. Θέλουμε η ενέργεια στην άμυνα να μεταφράζεται και στην επίθεση και να παίξουμε γρήγορα».

O Τζόρντι Φερνάντεθ αποθέωσε τον Καναδό άσο, αφού πρώτα τόνισε πως πρέπει να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, για να μένει παραπάνω ώρα στο παρκέ. Τον χαρακτήρισε τον καύτερο περιφερειακό αμυντικό του τουρνουά, μαζί με τον Λου Ντορτ.

Ο Ντορτ αποχωρώντας από τη Ninoy Aquino Arena ήταν ξεκάθαρος, καθώς μας είπε «εγώ και ο Μπρουκς είμαστε οι καλύτεροι αμυντικοί στον κόσμο», με τον Μπρουκς να μιλάει ακόμα περισσότερο επί προσωπικού.

«Νιώθω ότι είμαι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός στη διοργάνωση, στο ΝΒΑ, στον κόσμο», ήταν η ξεκάθαρη απάντησή του, ωστόσο δεν έμεινε εκεί, καθώς εστίασε στους λόγους που νιώθει έτσι. «νιώθω ότι μπορώ να φέρω διαφορετικού τύπου άμυνα, μέσα από το IQ μου στο παιχνίδι, αλλά και με την πειθαρχία που έχω όταν βρίσκομαι στο γήπεδο».

Στο παιχνίδι με την Σλοβενία αποδοκιμάστηκε έντονα. Ήταν ο μοναδικός παίκτης σε όλο το τουρνουά που αντί να γνωρίσει την αποθέωση, άκουσε ένα παρατεταμένο "boo" να τον ακολουθεί. Εκείς απάντησε με φιλιά προς την εξέδρα, κάθε φορά που ευστοχούσε σε κάποιο τρίποντο.

Τον ρωτήσαμε πόσα φιλιά έχει «κρατήσει» ακόμα για τον κόσμο στην Μανίλα, με την απάντησή του να είναι αφοπλιστική. «Εξαρτάται από τα τρίποντα που θα βάζω. 3, 5,7 δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής. Εξαρτάται από τα ελεύθερα σουτ που θα πάρω και θα μπουν».

Φυσικά, τόσο ο ίδιος΄όσο και η ομάδα του δεν ούτε για διακοπές, ούτε για να... παίξουν με την εξέδρα. Στο μυαλό τους υπάρχει μόνο το χρυσό μετάλλιο και πώς θα καταφέρουν να φτάσουν σε αυτό.

Η ψυχολογία ωστόσο είναι το μεγάλο τους... όπλο, καθώς «έχουμε ανεβάσει την αυτοπεποίθσηή μας. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Το δείχνουμε με το πόσο σκληρά παίζουμε. Παίζουμε πιο σκληρά από τον αντίπαλο, παίζουμε ο ένας για τον άλλο και αυτό μας βοηθάει να βρίσκουμε ριμπάουντ και να τρέχουμε στο τρανζίσιον», ήταν τα λόγια του.

Το σίγουρο σε αυτή τη φάση του τουρνουά είναι πως ο Καναδάς θα χρειαστεί ακόμα περισσότερο τον Μπρουκς, ώστε να αναχαιτίσει το μαρκάρισμα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Θα είναι ακόμα μια απόδειξη της αμυντικής προσήλωσης του πιο... παρεξηγημένου παίκτη στο τουρνουά. Κάτι που ουδώλως όμως τον απασχολεί.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.