«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ»: Ο Νικέλ Αλεξάντερ-Ουόκερ «υποκλίθηκε» μέσω του Sportal στον ηγέτη του Καναδά

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ»: Ο Νικέλ Αλεξάντερ-Ουόκερ «υποκλίθηκε» μέσω του Sportal στον ηγέτη του Καναδά

Χρήστος Τσάλτας 13:16 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 07.09.2023

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ «τρομοκρατεί» τις αντίπαλες άμυνες και ο Νικέλ Αλεξάντερ-Ουόκερ, που τον γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, έπλεξε το εγκώμιο του χαρισματικού άσου, ενώ ξεκαθάρισε πως ο στόχος είναι η κατάκτηση του μεταλλίου.

Αποστολή στη Μανίλα

Ο Καναδάς γράφει ιστορία στη Μανίλα. Η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του τουρνουά, έπειτα από μια σαρωτική εμφάνιση απέναντι στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Τον... χορό έσυρε ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και στη συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.

Με πρώτο τον Νικέλ Αλεξάντερ-Ουόκερ, που όσες φορές πάτησε παρκέ δεν δίστασε να πάρει ευθύνες, να δώσει λύσεις στην επίθεση και να αλλάξει τις ισορροπίες για την ομάδα του.

Ο στόχος άλλωστε εξ αρχής ήταν ένας και συγκεκριμένος, να φτάσει η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ στην κατάκτηση ενός μεταλλίου. Πλέον απέχει δύο βήματα από αυτό.

«Είναι ευλογία να είμαι μέρος αυτού και να το κάνω για την πατρίδα μου», ανέφερε αρχικά στο Sportal o άσος των Γιούτα Τζαζ, για να προσθέσει ότι «απολαμβάνω κάθε στιγμή και είμαι χαρούμενος που έχω την ευλογία να κάνω κάτι τέτοιο για την χώρα μου. Είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο και να κερδίσουμε παιχνίδια και με αυτό το σκεπτικό θα πορευτούμε και στη συνέχεια».

Φυσικά τα πάντα γύρω από την εθνική ομάδα της χώρας του περιστρέφονται γύρω από τον (υπερ)ταλαντούχο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Για τον NWA αυτή η συνθήκη είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη, καθώς με τον ηγέτη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ μεγάλωσαν μαζί. Σε τέοτιο βαθμό ώστε να θεωρούνται οικογένεια.

«Είναι διασκεδαστικό, είναι απολαυστικό. Είμαστε τόσα χρόνια φίλοι κολλητοί. Το να τον βλέπω να εξελίσσεται κια η δουλειά του να βγαίνει στο φως είναι τρομερό. Το να είναι αυτός ο σπουδαίος παίκτης που είναι τώρα και να κερδίζω δίπλα του είναι πάνω απ' όλα. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια το συναίσθημα του να παίζω με ένα μέλος της οικογένειάς μου το οποίο εξελίσσεται», εξήγησε επί του θέματος, πριν η κουβέντα στραφεί στο παιχνίδι που ακολουθεί.

Η Σερβία βρίσκεται προ των πυλών και ο Αλεξάντερ-Ουόκερ έδωσε το σύνθημα για την «μάχη» της Παρασκευής στην Mall of Asia Arena.

Περιμένοντας παράλληλα πολύ καλό παιχνίδι από τους παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς. «Είνα μια ομάδα με συνοχή η Σερβία. Βάζει σουτ. Θα πρέπει να τους μαρκάρουμε και να παίξουμε καλά για 40 λεπτά. Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που στο τέλος θα πάρουν τη νίκη».

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.