Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ στο Sportal: «Θα είμαι ικανοποιημένος όταν κατακτήσουμε το χρυσό!» (vid)

Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ στο Sportal: «Θα είμαι ικανοποιημένος όταν κατακτήσουμε το χρυσό!» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 19:08 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 06.09.2023

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του Καναδά κόντρα στην Σλοβενία, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, περιέγραψε στο Sportal το συναίσθημα της ιστορικής πρόκρισης για την χώρα του, στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως ξεκαθάρισε πως θα είναι ικανοποιημένος μόνο με το χρυσό μετάλλιο.

Αποστολή στη Μανίλα

Η βραδιά είναι ιστορική για τον Καναδά. Η χώρα της Βόρειας Αμερικής έγραψε χρυσή σελίδα, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του τουρνουά. Η Σλοβενία έκανε προσπάθεια για να ανακόψει την πορεία των παικτών του Τζόρντι Φερνάντεθ, μα κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Ο Καναδάς πλέον ετοιμάζεται για τη «μάχη» κόντρα στην Σερβία, που θα έχει ως έπαθλο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του τουρνουά. Μια μεγάλη στιγμή την οποία οφείλει, σε μεγάλο βαθμό, στην σπουδαία βραδιά του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, σε ακόμα μια μεγάλη βραδιά του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Κάθε μέρα που περνάει ο Καναδός άσος έρχεται να επιβεβαιώσει πως είναι ο κορυφαίος σκόρερ που κυκλοφορεί στα παρκέ. Η άμυνα της Σλοβενίας το βίωσε και με το παραπάνω. 31 πόντους με 8/12 σουτ έγραψε το κοντέρ, με τον ηγέτη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να διαλύει με κάθε τρόπο την άμυνα της ομάδας του Αλεκσάνταρ Σέκουλιτς.

Μέσα στο... πανδαιμόνιο που επικράτησε στη μεικτή ζώνη για μια κουβέντα του μεγάλου πρωταγωνιστή της βραδιάς, το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για το συναίσθημα της ιστορικής πρόκρισης, αλλά και για τη συνέχεια του τουρνουά, καθώς οι Καναδοί απέχουν 2 βήματα από τον μεγάλο στόχο τους, που είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Για τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, όμως, ο μεγάλος στόχος είναι ένας: το χρυσό!

«Είναι τεράστια τιμή, όταν φοράς αυτή τη φανέλα. Είναι τιμή να παίρνεις αυτή τη νίκη. Είναι πολύ καλό συναίσθημα. Θα είμαστε ικανοποιημένοι όταν κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο», είπε ο SGA στο Sportal, για να αναφερθεί στη συνέχεια στην προετοιμασία του για τον ημιτελικό.

Οι Καναδοί απέχουν δύο βήματα από τον μεγάλο στόχο τους και κάθε κίνηση από εδώ και πέρα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Αυτό το ξέρει καλά ο ηγέτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

«Εμείς κοιτάμε κάθε βήμα τη φορά. Παίζουμε κόντρα στη Σερβία, μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει πραγματικά πολύ καλά. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για το παιχνίδι αυτό και μετά θα φτάσουμε στον στόχο μας. Αλλά για την ώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.