Ξεκάθαρος ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ στο Sportal: «Σάι εναντίον Λούκα; Όχι, είναι Καναδάς εναντίον Σλοβενίας»

Ξεκάθαρος ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ στο Sportal: «Σάι εναντίον Λούκα; Όχι, είναι Καναδάς εναντίον Σλοβενίας»

Χρήστος Τσάλτας 22:52 - 05.09.2023

Καναδάς και Σλοβενία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει προσωπική μονομαχία, αλλά «μάχη» δύο χωρών.

Αποστολή στη Μανίλα

Οι μάχες των προημιτελικών κορυφώνονται, με τον Καναδά να αντιμετωπίζει την Σλοβενία, σε έναν αγώνα με έντονο άρωμα ΝΒΑ. Από τη μία ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο Λου Ντορτ, ο Ντουάιτ Πάουελ, ο Άρ Τζέι Μπάρετ, ο Ντίλον Μπρουκς, ο Κέλι Ολίνικ. Από την άλλη ο ένας και μοναδικός Λούκα Ντόντσιτς.

Πρόκειται ίσως για το παιχνίδι με την μεγαλύτερη αναμονή και την μεγαλύτερη αδημονία από κάθε άλλο στα προημιτελικά, καθώς για τους -λάτρεις του ΝΒΑ- Φιλιππινέζους, η αναμέτρηση αυτή είναι ένα όνειρο.

Πολλοί μάλιστα έχουν φροντίσει να πάνε το παιχνίδι ένα βήμα παρακάτω και να το κάνουν μια «μονομαχια» ανάμεσα στον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και τον Λούκα Ντόντσιτς. Δύο εκ των κορυφαίων νεαρών παικτών στο ΝΒΑ, που έχουν όλα τα φόντα να γίνουν σούπερ σταρ πρώτης γραμμής σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στην προιπόνηση του Καναδά το κλίμα ήταν πολύ καλό, με την αναμονή για το μεγάλο παιχνίδι να είναι τεράστια. Ο SGA μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του.

Τον ρωτήσαμε για να αν η αναμέτρηση της Τετάρτης είναι μια κόντρα των δύο σούπερ σταρ, με την απάντησή του να είναι ξεκάθαρη. «Όχι, είναι ένα παιχνίδι του Καναδά κόντρα στη Σλοβενία. θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να πάρουμε τη νίκη», μας είπε αρχικά, πριν εξηγήσει τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

«Πρέπει να παίξουμε με την ταυτότητά μας, να παίξουμε γρήγορα, να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα, να κόβουμε στην επίθεση, να γυρίζουμε τη μπάλα. Να είμαστε αυτοί που θα είναι επιθετικοί και στα δύο άκρα και θα είναι εντάξει το παιχνίδι για εμάς», είπε ο ηγέτης της εθνικής Καναδά και των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Ο οποίος όμως είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να οδηγήσει την ομάδα στην μεγάλη πρόκριση.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.