Ο Ντος Σάντος «καθάρισε» τον Καναδά για τους Βραζιλιάνους

Ο Ντος Σάντος «καθάρισε» τον Καναδά για τους Βραζιλιάνους

Νίκος Καλαμπάκας 18:27 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 01.09.2023

Με 4 συνεχόμενους πόντους του Ντος Σάντος στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα η Βραζιλία πήρε νίκη επί του Καναδά (69-65) και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Βραζιλία με επική ανατροπή επικράτησε του Καναδά με 69-65 και έβαλε φωτιά στον όμιλό τους, αφού μαζί με τις Λετονία και Ισπανία έχουν όλες ρεκόρ 3-1 και θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στην επόμενη αγωνιστική. 

Συγκλονιστική μάχη έδωσαν Καναδάς και Βραζιλία στον αγώνα που έκλεισε το πρόγραμμα του Μουντομάσκετ για την Παρασκευή 1/9.

Ο αγώνας

Θέλοντας τη νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση, οι παίκτες της Βραζιλίας μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και έβαλαν δύσκολα στους Καναδούς. Ο Καμπόκλο έδινε τον ρυθμό στην επίθεση και η ομάδα της Λατινικής Αμερικής βρέθηκαν στο δεκάλεπτο να προηγούνται με 3 πόντους (13-16).

Οι Καναδοί ωστόσο αντέδρασαν, έπαιξαν πιο σκληρά στην άμυνά τους και έτσι το δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι τυπικά γηπεδούχοι κάλυψαν το -3 και στο 20' βρέθηκαν να προηγούνται με 10 πόντους και έδειξαν ότι είναι τα αφεντικά στην αναμέτρηση (37-27).

Παρόμοια ήταν η εικόνα του ματς και στο γ' δεκάλεπτο, με τον Καναδά να διατηρεί το προβάδισμα και να δικαιολογεί τον τίτλο του φαβορί. Στο 30' το σκορ ήταν 52-45 και οι Βραζιλιάνοι έπρεπε να κάνουν πολλά προκειμένου να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Όπως και τελικά συνέβη, αφού οι παίκτες του Κόντι μπήκαν ορκισμένοι για τη νίκη, περιόρισαν τα επιθετικά ατού των αντιπάλων τους και παίζοντας συγκεντρωμένα στην επίθεση, επέστρεψαν στον αγώνα και πήραν το προβάδισμα.

Τα τελευταία δύο λεπτά ήταν ένα πραγματικό θρίλερ. Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι - χέρι στο σκορ όμως η Βραζιλία τελικά ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος, αφού παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμη και πήρε μια νίκη που φέρνει τον όμιλο σε απόλυτη ισορροπία, αφού Ισπανία, Λετονία, Καναδάς και Βραζιλία έχουν πλέον ρεκόρ 3-1.

Δεκάλεπτα: 13-16, 37-27, 52-45, 65-69

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.