Ιτούδης: «Δείξαμε χαρακτήρα, η ομάδα έχει μέλλον και είμαι υπερήφανος για τους παίκτες»

Δημήτρης Ιτούδης

Ιτούδης: «Δείξαμε χαρακτήρα, η ομάδα έχει μέλλον και είμαι υπερήφανος για τους παίκτες»

Χρήστος Τσάλτας 18:09 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 01.09.2023

Ο Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου πόσο πολύ η Εθνική ήθελε τη νίκη κόντρα στην Λιθουανία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μετά την ήττα στα μάτια του η προσπάθειά των παικτών του ήταν αμελητέα

Η μάχη δόθηκε, το πλάνο... βγήκε στο πρώτο ημίχρονο, η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Και η ήττα από τη Λιθουανία οδήγησε στον αποκλεισμό

Ο Δημήτρης Ιτούδης πάντως, θεωρεί ότι υπάρχει συνέχεια και στη διοργάνωση, αλλά και μέλλον σε αυτή την ομάδα. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για την αναμέτρηση με τους Λιθουανούς, για τα λάθη, αλλά και για το πως με περηφάνια και με θέληση οι διεθνείς πρέπει να αφιερωθούν στην τελευταία τους υποχρέωση. Δηλαδή στο ματς της Κυριακής (3/9) κόντρα στο Μαυροβούνιο

«Συγχαρητήρια στη Λιθουανία, της εύχομαι τύχη στη συνέχεια. Δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς, αλλά είχαμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια. Σκοράραμε 43 πόντους στο πρώτο μέρος. Θέλω να ξεχωρίσω μία στιγμή, στο 61-55 για εκείνους. Κάναμε ένα κακό σουτ, φάγαμε το τρίποντο από τον Μοτιεγιούνας. Μας πόνεσε αυτή η φάση. Η Λιθουανία έβαλε τα τρίποντα στο β' μέρος και μας σκότωσε ψυχολογικά. Έβαλαν σουτ στο τέλος των επιθέσεων και πήραν ώθηση ψυχολογική για να κερδίσουν το ματς», διατύπωσε στις πρώτες του δηλώσεις ο ομοσπονδιακός τεχνικός.  

«Συνολικά δεν προκριθήκαμε στα προημιτελικά, έχουμε όμως ακόμη έναν αγώνα», θύμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος στο ματς με το Μαυροβούνιο και πρόσθεσε πως «θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με περηφάνια την Κυριακή. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ταξίδεψε και γι' αυτό τους χειροκροτήσαμε στο τέλος. Δεν ανταγωνίζεσαι για να αποκλειστείς, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στο τουρνουά. Χάναμε 7-0, αλλά δεν βιαστήκαμε, δεν πήραμε timeout. Αυτοί οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα. Πρέπει να έχεις συνέχεια, όχι για ένα δεκάλεπτο ή για τρία». 

Λαρεντζάκης: «Το αποτέλεσμα ξέφυγε στο τέλος αλλά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας»
FIBA WORLD CUP

17:59 - 01.09.2023

Λαρεντζάκης: «Το αποτέλεσμα ξέφυγε στο τέλος αλλά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας»

Η Ελλάδα αποχαιρετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αφού ηττήθηκε από τη Λιθουανία και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Όσον αφορά στα συναισθήματα που δημιούργησε αυτή η εκπροσώπηση ο Ιτούδης εξήγησε πως «όποιος κι αν φοράει τη φανέλα της Εθνικής, θέλει τα καλύτερα. Χάρη μας κάνουν όσοι έρχονται. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε θέληση, είμαστε περήφανος λαός, αγαπάμε το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Επιτρέψτε μου να κοιτάξω τον αγώνα της Κυριακής και τότε θα σας απαντήσω για το μέλλον της Εθνικής. Έχω πει ότι αυτή η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα, έχει ξεπεράσει τα εμπόδια, έμεινε μαζί και πάλεψε μαζί. Θέλαμε να προκριθούμε στα προημιτελικά. Από τέτοιες ήττες, μπορείς να γίνεις δυνατότερος, πιο έξυπνος, πιο σκληρός. Γι' αυτό στέκομαι στη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι για να βοηθάμε τη χώρα μας, να είμαστε καλοί συμπαίκτες. Το είχαμε φέτος αυτό. Όλοι θέλουν νίκες, όμως δεν είναι δεδομένο ότι όλοι αγαπούν αυτό που κάνουν. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και κοιτάζουμε τις επόμενες προκλήσεις». 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.