H Φενέρμπαχτσε ψάχνει αντικαταστάτη του Ραούλ Νέτο - Οι σκέψεις για τον Καλάθη

H Φενέρμπαχτσε ψάχνει αντικαταστάτη του Ραούλ Νέτο - Οι σκέψεις για τον Καλάθη

Γιώργος Γαβριλάκης 15:19 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 01.09.2023

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ραούλ Νέτο, κάνει την Φενέρμπαχτσε να αναπροσαρμόζει τα πλάνα της. Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Τουρκία η ομάδα του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη δεν αποκλείεται να αποδεσμεύσει τον πρώην NBAer με σκοπό να τον αντικαταστάσει, εκτός κι αν αλλάξουν στρατηγική με την περίπτωση του Νικ Καλάθη.

Από την πρώτη στιγμή ο τραυματισμός του Ραούλ Νέτο στο ματς της Βραζιλίας κόντρα στο Ιράν (στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου) φάνηκε... τρομακτικός. Η διάγνωση επιβεβαίωσε του αρχικούς φόβους. Η ρήξη επιγονατιδικού τένοντα εκτός του ότι τον έκανε να ξεχάσει τη συνέχεια του τουρνουά με την εθνική ομάδα, θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη τη νέα του σεζόν. 

Προσφάτως, ο Νέτο αποφάσισε να εγκαταλείψει το ΝΒΑ και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε. Ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης ήταν ενθουσιασμένος με αυτήν την προσθήκη, αλλά τώρα πρέπει να βρει μία αγωνιστική λύση, σε συνεργασία φυσικά με τη διοίκηση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Τουρκία, ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης, σκέφτεται να λύσει το συμβόλαιό του με τον τραυματισμένο αθλητή -αποζημιώνοντας τον προφανώς- ώστε να καλύψει τη θέση του με έναν νέο παίκτη που ήδη φαίνεται πως προσπαθεί να εντοπίσει στην περιορισμένη πλέον αγορά των ελεύθερων παικτών. 

Στο ρόστερ της ομάδας, δεσμευμένος με συμβόλαιο βέβαια, βρίσκεται ο Νικ Καλάθης. Η Φενέρμπαχτσε τον έχει ενημερώσει εδώ και καιρό, ενώ έχει κάνει ευρέως γνωστή την απόφασή της αυτή, πως θα πρέπει να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Πως δεν βρίσκεται στο πλάνο του Ιτούδη ούτε αυτός, ούτε ο Νεμάνια Μπιέλιτσα

Τώρα, όμως, σκέφτονται πως ο Καλάθης ίσως να είναι και απαραίτητος, αφού δεν είναι δα και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο τέτοια εποχή να βρει κανείς αξιόπιστο πόιντ γκαρντ. Βέβαια, το θέμα θα κριθεί στις σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές και ειδικά με τις διαθέσεις του Ελληνοαμερικάνου γκαρντ.