«Βόμβα» από τον Αντετοκούνμπο: «Δεν θα μείνω στο Μιλγουόκι, αν δεν νιώσω ότι η ομάδα στοχεύει την κορυφή»
i

© Intime

«Βόμβα» από τον Αντετοκούνμπο: «Δεν θα μείνω στο Μιλγουόκι, αν δεν νιώσω ότι η ομάδα στοχεύει την κορυφή»

Γιώργος Γαβριλάκης 08:25 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 25.08.2023

Οι Μπακς θα έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν (για πάντα!) στην πόλη και στην ομάδα τους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο ίδιος όμως εξήγησε σε συνέντευξη του στους New York Times ότι «δεν υπογράφω την πρόωρη επέκταση, αν δεν νιώσω ότι όλοι στο Μιλγουόκι προσπαθούν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Στα ενδότερα του Μιλγουόκι η πληροφορία με αποστολέα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αποδέκτη τη διοίκηση των Μπακς έχει ταξιδέψει εδώ και καιρό. Απο τη στιγμή δηλαδή, που άνοιξε η συζήτηση για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του και ο Greek Freak εξήγησε (αρχικά) στο περιβάλλον του και στους συνεργάτες του ότι δεν θέλει να μπει -από τώρα- σε αυτή τη διαδικασία. 

Δεσμεύεται με τα Ελάφια μέχρι το καλοκαίρι του 2025 (με option στα χέρια του να αναβαθμίσει τη διάρκεια του συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2026), αλλά αυτές οι εποχές φαντάζουν απροσδόκητα μακρινές για όλους. Διότι, πιο σύντομα αναμένεται οι σκέψεις περί αποχώρησης του από την ομάδα να πολλαπλασιαστούν ή έστω να «γεννηθούν» στην περίπτωση που τώρα δεν υπάρχουν, παρά να υπογράψει σε κάτι που πιθανά δεν θα του εξασφαλίσει το βασικό του «θέλω». 

Ο Αντετοκούνμπο δεν δίστασε, με τον τρόπο του, να παραδεχτεί αυτήν την κατάσταση και να την επεξηγήσει κιόλας. Παραχώρησε συνέντευξη στους New York Times περί των πάντων, αλλά οι βασικές πληροφορίες προέκυψαν όταν η κουβέντα εστιάστηκε στο μέλλον του στο Μιλγουόκι. Εκεί όπου αν θέλουν να τον κρατήσουν για πάντα «θα πρέπει να δω ότι όλοι στην ομάδα στοχεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλιώς δεν πρόκειται να υπογράψω πρόωρη επέκταση συμβολαίου», όπως είπε ο ίδιος. 

Και η πραγματικότητα εκφράζει πως η κατάσταση δεν είναι και τόσο ευοίωνη στην ομάδα από το Ουισκόνσιν. Οι πολύ καλές της μέρες, με την υπάρχουσα δυναμική και το... γερασμένο ρόστερ, την έλλειψη μελλοντικών draft picks και το επιβαρυμένο salary cap φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ο Γιάννης σιγά σιγά το αντιλαμβάνεται. 

Η σεζόν που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο θα είναι η πιο καθοριστική για το μέλλον του στον τόπο που τον ανέδειξε και στην πόλη που λατρεύτηκε ως υπερήρωας. Διότι, πολλές ομάδες έχουν αναβαθμιστεί, έχουν βελτιωθεί και αν οι Μπακς δεν καταφέρουν την νέα αγωνιστική περίοδο να δείξουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν (έστω) το δακτυλίδι, το επόμενο καλοκαίρι ίσως να ανοίξει μία συζήτηση ακόμα και για ανταλλαγή. Ώστε να μην χαθεί για τα Ελάφια ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2025. 

Βέβαια, ο Αντετοκούνμπο στη συνέντευξή του δεν μπήκε σε τέτοια μονοπάτια (προφανώς). Εξήγησε όμως, ότι το επόμενο καλοκαίρι «είναι πιο λογικό να συζητήσουμε ουσιαστικά το επόμενο καλοκαίρι. Όχι τώρα», σημείωσε αν και σύντομα (σε μερικές εβδομάδες) το... παράθυρο τριετούς επέκτασης (έναντι 170+ εκατομμυρίων δολαρίων θα ανοίξει. 

Ο Μιχάιλιουκ περιμένει το ΝΒΑ μέχρι... όσο πάει - Το ντόμινο εξελίξεων στους Χιτ που άλλαξε τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό! (vid)
NBA

12:08 - 24.08.2023

Ο Μιχάιλιουκ περιμένει το ΝΒΑ μέχρι... όσο πάει - Το ντόμινο εξελίξεων στους Χιτ που άλλαξε τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό! (vid)

Το ντόμινο εξελίξεων στους Μαϊάμι Χιτ και το trade με τους Μπλέιζερς για τον Λίλαρντ, έβαλε στον «πάγο» την υπόθεση του Σβι Μιχάιλιουκ για τον Παναθηναϊκό.

«Θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στο παρόν και να ξεκινήσουμε μία σεζόν με στόχο την κορυφή. Όλοι θα πρέπει να θυσιάσουν χρόνο μακριά από την οικογένειά τους, όπως εγώ», πρόσθεσε και υπογράμμισε όμως ότι «για να μπορέσω να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου θα πρέπει να ξέρω ότι όλοι έχουμε κοινούς στόχους και αν δεν το νιώσω αυτό δεν υπογράφω». 

Όταν αναφέρει το «όλοι» σίγουρα εννοεί τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του αλλά κυρίως τη διοίκηση. Διότι αυτή θα καθορίσει αν ο οργανισμός θα είναι πρωταγωνιστής ή αν θα χρειαστεί να ανοικοδομηθεί. Αν επιλέξει το δεύτερο, τότε αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αναζητήσει αλλού την τύχη του και αυτή την εξέλιξη την περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες πολλές ομάδες σε Δύση και Ανατολή.