Μάικλ Τζόρνταν: «Ο Μάτζικ Τζόνσον είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ όλων των εποχών»

Μάικλ Τζόρνταν

i

(Photo by Jacob Kupferman/Getty Images)

Μάικλ Τζόρνταν: «Ο Μάτζικ Τζόνσον είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ όλων των εποχών»

Ιάσονας Τσίλης 13:44 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 24.08.2023

Ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε θέση γύρω απ' το ζήτημα του κορυφαίου πόιντ γκαρντ όλων των εποχών, υπερασπιζόμενος τον πρώην αντίπαλο και καλό του φίλο, Μάτζικ Τζόνσον.

Πριν λίγες ημέρες σε σχετική ερώτηση που του έγινε, ο Στεφ Κάρι δήλωσε πως είναι ο κορυφαίος παίκτης στη θέση «1» στην ιστορία του NBA, θεωρώντας ότι έχει ξεπεράσει τον Μάτζικ Τζόνσον

Ο γνωστός αναλυτής του ESPN, Στίβεν Έι Σμιθ, συμφώνησε με τον γκαρντ των Γουόριορς και κάπου εκεί το... ποτήρι ξεχείλισε για τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο «Air», έστειλε μήνυμα στον Στίβεν Έι, το οποίο ο δημοσιογράφος διάβασε ζωντανά στην εκπομπή του.

Το μήνυμα του Τζόρνταν

«Καλησπέρα κύριε. Αν και η συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών σε οτιδήποτε είναι κάτι σχετικό, θα ήθελα να διαφωνήσω σε αυτό που είπατε για τον καλύτερο πόιντ γκαρντ όλων των εποχών. Ο Μάτζικ Τζόνσον είναι εύκολα ο καλύτερος πόιντ γκαρντ όλων των εποχών.

Ο Στεφ Κάρι είναι πολύ κοντά, αλλά όχι μπροστά από τον Μάτζικ. Πρέπει να βρεις τον ορισμό της θέσης για να συζητήσεις. Ο Στεφ Κάρι είναι με διαφορά ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών, ο τρόπος που κινείται δημιουργεί ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, σουτάρει με 43% στο τρίποντο στην καριέρα του, αλλά ο Μάτζικ Τζόνσον ανακάλυψε το triple-double.

Δεν το ανακάλυψε κανονικά, αλλά έκανε σαφές πώς επηρεάζει αυτό ένα παιχνίδι. Είναι ένα στατιστικό για έναν πόιντ γκαρντ που πρέπει να σεβόμαστε. Ο Μάτζικ είναι ο καλύτερος. Μπορούμε να συνεχίσουμε, αλλά δεν θέλω να σπαταλήσω τον χρόνο σου. Ξέρω ότι κατάλαβες. Επί τη ευκαιρία, ο Μάτζικ έχει 5 πρωταθλήματα».

«Το μήνυμα ήρθε από τον Μάικλ Τζέφρι Τζόρνταν στις 5:54 το πρωί. Και μου ζήτησε να το διαβάσω, λέγοντάς μου ότι κουράστηκε για την συζήτηση για το αν ο Μάτζικ Τζόνσον είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά ο Στίβεν Έι Σμιθ.