Η Ένωση Παικτών του ΝΒΑ στο πλευρό του Χάρντεν

O Tζέιμς Χάρντνε σε παλιότερο στιγμιότυπο από αγώνα All Star

i

©Intime

Η Ένωση Παικτών του ΝΒΑ στο πλευρό του Χάρντεν

Νίκος Καλαμπάκας 12:57 - 23.08.2023

Ο Τζέιμς Χάρντεν είδε το ΝΒΑ να του επιβάλλει πρόστιμο 100.000 δολαρίων για τις δηλώσεις του κατά του Ντάριλ Μόρεϊ και η Ένωση Παικτών του ΝΒΑ στάθηκε αμέσως στο πλευρό του.

Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι πλέον σε... πόλεμο με τον τζένεραλ μάνατζερ των Σίξερς, Ντάριλ Μόρεϊ και η λίγκα θέλοντας να προστατέψει τον παράγοντα της ομάδας της Φιλαδέλφεια, επέβαλε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο στον παίκτη.

Για την ακρίβεια, οι 100.000 δολάρια που καλείται να πληρώσει ο Χάρντεν επειδή χαρακτήρισε ψεύτη τον GM της ομάδας του, είναι το ανώτερο ποσό που μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον παίκτη της λίγκας.

Στο άκουσμα αυτής της απόφασης η Ένωση Παικτών του ΝΒΑ αντέδρασε άμεσα, παίρνοντας το πλευρό του παίκτη. Ο Χάρντεν κατλα την περιοδεία του στο ΝΒΑ είχε δηλώσει ότι «Ο Ντάριλ Μόρεϊ είναι ψεύτης και δεν θέλω να είμαι μέρος ενός οργανισμού που συμμετέχει και αυτός. Αφήστε με το πω ξανά: Ο Ντάριλ Μόρεϊ είναι ψεύτης και δεν θέλω να είμαι μέρος ενός οργανισμού που συμμετέχει και αυτός».

Το ΝΒΑ εξάνλτησε την αυστηρότητά του στον σούπερ σταρ της Φιλαδέλφεια κάτι που δεν άρεσε στην Ένωση. Παίρνοντας θέση για τα όσα συμβαίνουν, η NPBA ανέφερε ότι το σχόλιο δεν ήταν τόσο επιλήψιμο ώστε να επιβληθεί στον παίκτη η ποινή - μαμουθ:

«Διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση της λίγκας να επιβάλει κυρώσεις στον Τζέιμς Χάρντεν για σχόλια που έγιναν πρόσφατα και τα οποία πιστεύουμε ότι δεν παραβιάζουν τον κανόνα που απαγορεύει τα αιτήματα δημόσιας ανταλλαγής. Σκοπεύουμε να υποβάλουμε τα παράπονα μας για να διεκπεραιωθεί το θέμα από τον διαμεσολαβητή μας», αναφέρει η Ένωση στην ανακοίνωσή της.

Η σχέση του Χάρντεν με τους Σίξερς χάλασε και «δεν φτιάχνεται πλέον» (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:45 - 18.08.2023

Η σχέση του Χάρντεν με τους Σίξερς χάλασε και «δεν φτιάχνεται πλέον» (vid)

Ο Τζέιμς Χάρντεν επέστρεψε στις ΗΠΑ και η υπομονή του εξαντλείται. Αν οι Σίξερς δεν τον βγάλουν στην αγορά ξανά για μία ανταλλαγή τότε ο δρόμος για την επιστροφή του στη Φιλαδέλφεια, παρά την δέσμευση του συμβολαίου του, δεν είναι ορατός. Από το Τέξας εξήγησε πως «κάνω υπομονή και πλέον δεν πιστεύω πως μπορώ να συνεργαστώ ξανά μαζί τους».

Έχει πλέον γίνει σύνηθες φαινόμενο η ένωση παικτών να αμφισβητεί τις ποινές που επιβάλλονται στους παίκτες, χωρίς αυτό να επηρεάζει την τελική έκβαση. Και είναι αμφίβολο ότι αυτή η παρέμβαση θα αλλάξει το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Τζέιμς Χάρντεν για τις δηλώσεις του, που επιβλήθηκε όχι επειδή σηματοδοτούν αίτημα δημόσιας μεταγραφής, αλλά κυρίως επειδή απειλούσαν να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του με την ομάδα.