Η αινιγματική κίνηση του Εμπίντ που «δείχνει» το μέλλον του

Τζοέλ Εμπίντ

Η αινιγματική κίνηση του Εμπίντ που «δείχνει» το μέλλον του

Χρήστος Τσάλτας 12:38 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 15.08.2023

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία προχώρησε ο Τζοέλ Εμπίντ, η οποοία έγινε viral με το... καλημέρα.

Ο Τζοέλ Εμπίντ την τελευταία δεκαετία είναι το σημείο αναφοράς των Φιλαδέλφεια 76ερς. Ο παίκτης γύρω από τον οποίο περιστρέφεται όλος ο οργανισμός και γύρω από τον οποίο οι Σίξερς θέλουν να χτίσουν μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να φτάσει ξανά στην κορυφή.

Τα τελευταία χρόνια ο Καμερουνέζος σέντερ παίζει μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς τη σεζόν 2022-23 αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του MVP της σεζόν, αποδεικνύοντας πως μπορεί να ηγηθεί και να αλλάξει τις ισορροπίες με την παρουσία του πάνω στο παρκέ.

Τα χρόνια περνούν, ο Εμπίντ είναι ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου στο ΝΒΑ, όμως την ίδια στιγμή οι Σίξερς δεν κάνουν το βήμα παραπάνω. Παρά τη διάθεση που υπάρχει για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, πάντα η πορεία τους ολοκληρώνεται στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ. Κάτι που θέλουν να αλλάνουν τα επόμενα χρόνια και προς αυτή την κατεύθυνση προσλήφθηκε ο Νικ Νερς.

Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ο «πονοκέφαλος» που έχει να διαχειριστεί η ομάδα της Πενσιλβάνια, όμως -όπως φαίνεται- δεν είναι ο μοναδικός. Διότι δεν αποκλείεται να ανοίξει θέμα και σχετικά με τον Τζοέλ Εμπίντ.

Γιατί; Διότι ο ηγέτης των Σίξερς αφαίρεσαι από το προφίλ του στα social media της τοποθεσία διαμονής. Στην οποία μέχρι πρότινος αναγραφόταν η Φιλαδέλφεια. Πλέον δεν υπάρχει στο προφίλ του, δίνοντας τροφή για σχόλια, σε ένα καλοκαίρι πάρα πολύ έντονο από κάθε άποψη στην Φιλαδέλφεια.

Η κίνηση αυτή μπορεί να δείχνει το μέλλον του Καμερουνέζου, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι και ένας μοχλός πίεσης από την πλευρά του Εμπίντ, ώστε το front office της ομάδας να κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχυθούν οι Σίξερς και να γίνουν ισχυροί διεκδικητές του τίτλου. Άλλωστε θα μπορούν να «ζήσουν» χωρίς τον Τζέιμς Χάρντεν. Χωρίς τον Τζοέλ Εμπίντ, όμως, πολύ δύσκολα...