Η μονομερής απόφαση των Σίξερς έχει εκνευρίσει τον Τζέιμς Χάρντεν (vid)

Τζέιμς Χάρντεν

i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Η μονομερής απόφαση των Σίξερς έχει εκνευρίσει τον Τζέιμς Χάρντεν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:43 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 13.08.2023

Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε συμφωνήσει με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς να ενεργοποιήσει την οption μονοετούς επέκτασης του συμβολαίου του με την προϋπόθεση να γίνει ανταλλαγή. Τώρα η ομάδα αποφάσισε να σταματήσει τις συζητήσεις με πιθανούς προορισμούς και τον περιμένουν στο training camp τους. Μόνο που ο 34χρονος σούπερ σταρ δεν έχει σκοπό να εμφανιστεί!

Όταν οι Φιλαδέλφεια Σίξερς αρχικά δίστασαν και τελικά αποφάσισαν να μην προσφέρουν μία μεγάλη (χρονικά) και πανάκριβη (οικονομικά) επέκταση συμβολαίου στον Τζέιμς Χάρντεν, ο 34χρονος σούπερ σταρ δεν πικράθηκε ακριβώς, αλλά σίγουρα εκνευρίστηκε. 

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες έχει ζητήσει ανταλλαγή από την ομάδα της Φιλαδέλφειας, μόνο που η έρευνα αγοράς δεν έχει καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις που έχει θέσει για την παραχώρηση του παίκτη ο διοiκητικός διαχειριστής, Ντάριλ Μόρεϊ. Και τώρα αποφάσισε να σταματήσει κάθε είδους διαπραγματεύσεις με οργανισμούς που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του. 

Από τη στιγμή που κανείς δεν πρόσφερε έναν παίκτη επιπέδου All-Star και οι Κλίπερς δεν φάνηκαν ούτε στιγμή διατεθειμένοι να δώσουν κάτι παραπάνω από τους Νόρμαν Πάουελ και Τέρενς Μαν (στην καλύτερη περίπτωση) ο Μόρεϊ αντιλήφθηκε πως μία τέτοιου είδους ανταλλαγή θα σήμαινε πως οι Σίξερς τη νέα σεζόν δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Κάτι που ίσως δημιουργήσει ένα ντόμινο που θα καταλήξει στην απογοήτευση του MVP της περσινής σεζόν, Τζοέλ Εμπίντ και κατά συνέπεια σε μία πιθανή -πολύ πιθανή- δική του απαίτηση για ανταλλαγή. 

Οι Σίξερς θεωρούν πως με τον Χάρντεν, ο οποίος συμφώνησε να ενεργοποιήσει την οption για τη νέα σεζόν έναντι 32 εκατομμυρίων δολαρίων με την προϋπόθεση να τον στείλουν σε άλλη ομάδα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πρωταγωνιστήσουν τη νέα σεζόν, παρά με μία ανταλλαγή από τη στιγμή που αυτή δεν μπορεί να τους προσφέρει έναν παίκτη όπως (για παράδειγμα) ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος επίσης είναι σε διαδικασία ανταλλαγής από τους Μπλέιζερς. Ή έστω έναν νεαρότερο και ανερχόμενο όπως ο Τάιλερ Χίροου των Μαϊάμι Χιτ. 

Τζέιμς Χάρντεν και Ντάριλ Μόρεϊ © photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Έτσι, η ομάδα από την πόλη της Αδελφικής ομάδας, αφού «πάγωσε» όλες τις συζητήσεις με υποψήφιους συνεργάτες για την ανταλλαγή ουσιαστικά ενημέρωσαν πως περιμένουν τον Τζέιμς Χάρντεν για το training camp. Μόνο που ο «Μούσιας» δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει. Έχει αποφασίσει πως δεν θα ξαναπαίξει με τη φανέλα των Σίξερς και περιμένει απλώς η διοίκηση να κρατήσει την υπόσχεση της και να τηρήσει την συμφωνία τους. Η σχέση του με τον Ντάριλ Μόρεϊ είναι πολύ καλή, αλλά δεν θέλει πολύ να στραβώσει το κλήμα και να το φάει ο γάιδαρος. 

Ο Χάρντεν είναι... τζαναμπέτης, δεν βάζει εύκολα νερό στην σαμπάνια του, πόσο μάλλον τώρα που η ομάδα αλλάζει τις αποφάσεις που από κοινού πήραν για το προσωπικό της συμφέρον, χωρίς να υπολογίζει τον ίδιο και τις δικές του απαιτήσεις. Δεν σκοπεύει να εμφανιστεί στο camp και αν φθάσει η ιστορία σε αυτό το σημείο τότε η περιπέτεια να αποκτήσει χαρακτηριστικά δράματος με στοιχεία ιλαροτραγωδίας.