Χαμός με Χάρντεν: Η στάση των Σίξερς και οι επόμενες κινήσεις

Τζέιμς Χάρντεν

i

@Photo by Tang Yanjun/China News Service/VCG via Getty Images

Χαμός με Χάρντεν: Η στάση των Σίξερς και οι επόμενες κινήσεις

Χρήστος Τσάλτας 08:53 - 15.08.2023

Τα «βαριά» λόγια του Τζέιμς Χάρντεν για τον πρόεδρο των Φιλαδέλφεια 76ερς, Ντάριλ Μόρεϊ προκάλεσσν έντονες ατιδράσεις, με την ομάδα της Πενσιλβάνια να μην έχει πάρει θέση ακόμα, την ώρα που ο εκπρόσωπος του παίκτη ήρθε να χαμηλώσει το θέμα.

«Ο Ντάριλ Μόρεϊ είναι ψεύτης και δεν θέλω να είμαι μέρος ενός οργανισμού που συμμετέχει και αυτός. Αφήστε με το πω ξανά: Ο Ντάριλ Μόρεϊ είναι ψεύτης και δεν θέλω να είμαι μέρος ενός οργανισμού που συμμετέχει και αυτός». Με αυτά τα λόγια ο Τζέιμς Χάρντεν έβαλε... φωτιά στο καλοκαίρι των Φιλαδέλφεια 76ερς, δείχνοντας με την στάση του πως δεν επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα της Πενσιλβάνια.

Ο «Μούσιας» από την πρώτη στιγμή ζήτησε να φύγει με ανταλλαγή, με τους Λος Άντζελες Κλίπερς να είναι η ομάδα που έχει στην κορυφή της λίστας του για να συνεχίσει την καριέρα του, όμως οι Σίξερς ουδέποτε μπήκαν σε διαδικασία επαφών με άλλες ομάδες, δείχνοντας διάθεση να κρατήσουν τον MVP του 2018 στις τάξεις τους, κυνηγώντας το πρωτάθλημα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στην ομάδα του Νικ Νερς δεν είναι καθόλου καλή, υπό την έννοια πως ο Χάρντεν εξέφρασε ανοιχτά τάσεις φυγής, προκειμένου να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμα χειρότερα, από τη στιγμή που έβαλε στην κουβέντα τον Ντάριλ Μόρεϊ, χρησιμοποιώντας εκφράσεις πολύ βαριές, που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Οι δύο άνδρες άλλωστε γνωρίζονται πολύ καλά. Ο Μόρεϊ, ως GM των Χιούστον Ρόκετς, ήταν ο άνθρωπος που έκανε την μεγάλη ανταλλαγή το 2012, βάζοντας στον «Μούσια» στο ρόστερ της ομάδας του Τέξας. Κατά τη συνεργασία των δύο ανδρών στην ομάδα του Χιούστον οι σχέσεις ήταν άριστες. Τώρα όμως το γυαλί έχει ραγίσει και πολύ δύσκολα θα ξανακολλήσει.

Από την πλευρά των Σίξερς δεν έχει προκύψει το παραμικρό στην παρούσα φάση. Το front office της ομάδας κρατάει την ίδια στάση που είχε μέχρι πρότινος, διατηρώντας χαμηλούς τόνους και πριμένοντας να αρχίσει το training camp, στο οποίο ο Χάρντεν υπολογίζεται κανονικά. Ούτε ο Μόρεϊ, από την πλευρά του, έκανε κάποιο σχόλιο επί του θέματος, με τους ανθρώπους της ομάδας από την Πενσιλβάνια να δείχνουν πως δεν έχουν διάθεση να ρίξουν... λάδι στη φωτιά στην παρούσα φάση.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Τζέιμς Χάρντεν, Τρόι Πέιν, με μια δήλωσή του θέλησε να χαμηλώσει το θέμα, εστιάζοντας στο μαχητικό πνεύμα του 33χρονου άσου από το Λος Άντζελες. «Ο Τζέιμς έχει μια πείνα μέσα του αυτή τη στιγμή. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν κατακτήσει το βραβείο του MVP την ερχόμενη σεζόν», ήταν τα λόγια του.

Με ποια ομάδα όμως; Στους Σίξερς δεν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται, την ίδια ώρα που η ομάδα της Φιλαδέλφεια δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε συζητήσεις για trade. Ένα... μείγμα που κάνει εκρηκτικό το καλοκαίρι στην Πενσιλβάνια, σε μια σεζόν που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, σε όλα τα επίπεδα.