O Μίντλετον αποδέχεται τον ρόλο του Ρόμπιν στο Μιλγουόκι, δίπλα στον Μπάτμαν... Αντετοκούνμπο (vids)

Κρις Μίντλετον, Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Patrick McDermott / Getty Images / Ideal Images

O Μίντλετον αποδέχεται τον ρόλο του Ρόμπιν στο Μιλγουόκι, δίπλα στον Μπάτμαν... Αντετοκούνμπο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:27 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 14.09.2023

Για τη σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον ρόλο του στους Μιλγουόκι Μπακς, μίλησε ο Κρις Μίντλετον, στο podcast του πρώην σταρ του ΝΒΑ, Τζέι Τζέι Ρέντικ. «Ας είμαστε ειλικρινής. Ο Γιάννης είναι ο Μπάτμαν της ιστορίας, αλλά το μυαλό μας είναι στη νίκη, όχι στους ρόλους», είπε.

Στο Μιλγουόκι συναντήθηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013. Τότε, ο Κρις Μίντλετον ετοιμαζόταν για την δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ και πρώτη του με τους Μπακς (είχε προηγηθεί εκείνη με τους Ντιτρόιτ Πίστονς) και ο 18χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο για τη rookie σεζόν του. 
 

Ο Μίντλετον θυμάται πως «από την πρώτη μέρα στην πόλη αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί και υπήρχαν μεγάλες κόντρες σε κάθε προπόνηση». Την ανάμνηση αυτή τη μετέφερε ως καλεσμένος στο podcast «Old Man And Three» του πρώην σταρ του ΝΒΑ, Τζέι Τζέι Ρέντικ και επίσης εξήγησε πως «τότε παλεύαμε για περισσότερα λεπτά στο παρκέ», καθώς η ομάδα δεν περιστρεφόταν γύρο από αυτούς και συνολικά τα Ελάφια δεν είχαν τους στόχους που μετέπειτα όρισαν. Ήταν από τις τελευταίες ομάδες της λίγκας στην κατάταξη. «Οι μονομαχίες μας ήταν πολύ έντονες, αλλά ξέραμε και οι δύο πως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα γίνουμε καλύτεροι». Και ως άτομα και ως σύνολο.

Οπότε «προπονήσαμε και το μυαλό μας. Δουλέψαμε σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι και η ομάδα να αρχίσει να νικάει». Κι όταν άρχισε να συμβαίνει αυτό με μεγάλη συχνότητα μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2021 «τότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για το ποιος είναι το Νο1 ή το Νο2 της ομάδας. Σημασία είχε η νίκη. Κάποιες φορές θα ήταν η βραδιά μου, αλλά οι περισσότερες είναι του Γιάννη. Προσωπικά όσο νικάμε είμαι χαρούμενος και αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει». Επίσης, «το ίδιο σκεπτικό υπάρχει σε όλους στην ομάδα. Όλοι θυσιάζουμε τον εαυτό μας για τη νίκη». 

Οπότε κανείς στο Μιλγουόκι δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά «για το ποιος θα έχει τον ρόλο του Μπάτμαν και ποιος του Ρόμπιν». Ο Ρέντικ θυμήθηκε εκείνη τη στιγμή τους 38 πόντους του Κρις Μίντλετον στα Play Offs του 2021 όταν τα Ελάφια βρίσκονταν 2-3 πίσω στη σειρά με τους Μπρούκλιν Νετς και ισοφάρισαν, λίγο πριν πάρουν την πρόκριση στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι και αρκετές μέρες πριν κατακτήσουν εν τέλει το πρωτάθλημα. Ο Μίντλετον έχει υπάρξει κατά καιρούς το Νο 1, αλλά «για να είμαι ειλικρινής ο Γιάννης είναι ο Μπάτμαν της ομάδας και κανένας δεν διαφωνεί με αυτό» είπε χαμογελώντας. 

Η μεγάλη πρόκληση για τους Μιλγουόκι Μπακς είναι να παραμείνουν στο υψηλό επίπεδο και να στοχεύουν στο πρωτάθλημα, διότι όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τους έχει ενημερώσει, δεν είναι διατεθειμένος να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον οργανισμό, σε περίπτωση που η κατάκτηση του δακτυλιδιού δεν παραμένει ως ο ρεαλιστικός στόχος.