H νέα δικλίδα του ΝΒΑ για να μην ξεκουράζονται οι All-Star χωρίς λόγο
i

© photo by Arturo Holmes / Getty Images / Ideal Images

H νέα δικλίδα του ΝΒΑ για να μην ξεκουράζονται οι All-Star χωρίς λόγο

Γιώργος Γαβριλάκης 09:48 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 14.09.2023

Η πρώτη πρακτική ήταν το όριο συμμετοχών για τα βραβεία των πολυτιμότερων παικτών, ενώ τώρα το ΝΒΑ ενέκρινε νέο κανονισμό για να αποφευχθεί η απουσία μη τραυματιών από τα παιχνίδια. Πλέον, δύο All-Star δεν μπορούν να απουσιάζουν στο ίδιο ματς για λόγους ξεκούρασης (Load Managment).

Κάπως... ύπουλα τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει η τακτική του Load Managment στις ομάδες του ΝΒΑ. Μία κατάσταση που η λογική της είναι να προφυλάσσουν τους παίκτες που είναι επιβαρυμένοι -με τα χρόνια της ζωής τους ή παλαιότερους τραυματισμούς- και να τους ξεκουράζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν σε παιχνίδια που πρακτικά θα μπορούσαν να αγωνιστούν. 

Αυτό έχει ως συνέπεια της δυσαρέσκεια του κοινού, που μπορεί να έχει πληρώσει αρκετά χρήματα (εκτός του μπάτζετ τους) για να δει τους αγαπημένους παίκτες από κοντά, αλλά να τους πετυχαίνουν πάνω σε ρεπό που πήραν από τη... σημαία, με το «OK» της ομάδας τους, αλλά χωρίς κάποιον έλεγχο από τη λίγκα. 

Η πρώτη φετινή κίνηση των διοικούντων του «μαγικού πλανήτη» για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο ήταν να βάλουν στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, μεταξύ άλλων, κατώτερα όρια συμμετοχών κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου για να συμπεριληφθεί ένας αστέρας της λίγκας στα βραβεία. Δηλαδή, για να διεκδικήσει το αγαλματάκι του MVP, αλλά και όλους τους υπόλοιπους προσωπικούς τίτλους, θα πρέπει να έχει αγωνιστεί τουλάχιστον στα 65 από τα 82 παιχνίδια του προγράμματα. 

Τώρα, μπαίνει άλλη μία ασφαλιστική δικλίδα, πιο συγκεκριμένη. Συγκεκριμένα το ΝΒΑ εφαρμόζει μία νέα πολιτική που απαγορεύει την ξεκούραση (το Load Managment δηλαδή) ταυτόχρονα σε δύο «αστέρια» στο ίδιο παιχνίδι. Αν δηλαδή, στους Λέικερς πάρει ρεπό ο ΛεΜπρόν, ο Άντονι Ντέιβις θα παίξει αν δεν είναι επισήμως τραυματίας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα και φυσικά ισχύει για όλες τις ομάδες που έχουν τουλάχιστον δύο παίκτες στο επίπεδο του All-Star. 

Ο ΜακΚλανγκ πάει στο Ορλάντο - Κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων και ζητάει μία θέση στο ΝΒΑ
NBA

08:37 - 14.09.2023

Ο ΜακΚλανγκ πάει στο Ορλάντο - Κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων και ζητάει μία θέση στο ΝΒΑ

Είναι 24 ετών και έχει διαψεύσει με την πράξεις του στην κανονική ζωή τον τίτλο της ταινίας «White Men Can't Jump». Ο Μακ ΜακΚλανγκ πέρσι κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων του All-Star, έγινε φίρμα για μερικές ώρες, αλλά στο ΝΒΑ μετράει μόλις 4 συμμετοχές με τρεις ομάδες. Τώρα, οι Ορλάντο Μάτζικ του δίνουν ένα συμβόλαιο με... προοπτική.

Και οι ομάδες αυτές δεν είναι και λίγες, αφορούν τις μισές του πρωταθλήματος: 15 στον αριθμό και μέσα σε αυτές είναι και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο, που πέρσι την τιμητική διάκριση πέραν του Greek Freak πήρε και ο Τζρου Χόλιντεϊ.