Ο Ντουβερίογλου για λόγους θλίψης και ψυχικού πόνου σταματάει το μπάσκετ (vid)

Αχμέτ Ντουβερίογλου

i

© Intime

Ο Ντουβερίογλου για λόγους θλίψης και ψυχικού πόνου σταματάει το μπάσκετ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:40 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 04.03.2023

Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας έκαναν τον πόνο του Αχμέτ Ντουβερίογλου αξεπέραστο και ο 29χρονος φόργουορντ αποδεσμεύτηκε από την Μπούρσασπορ για να θρηνήσει μαζί με την οικογένειά του.

Λίγες ώρες πριν συμπληρώσει τα 29 του, ο Αχμέτ Ντουβερίογλου ανακοίνωσε ότι κάνει μία... παύση από το μπάσκετ. Σαν σήμερα έχει γενέθλια (4/3), αλλά ο φόργουορντ της Μπούρσασπορ και πρωταθλητής Ευρώπης το 2017 με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεν θα γιορτάσει. 

Διότι, αυτός και η οικογένεια του προσπαθούν να διαχειριστούν τη θλίψη και την δυστοπία που δημιούργησε ο φονικός σεισμός της 6η Φεβρουαρίου με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τους αμέτρητους τραυματίες και τα εκατομμύρια αστέγων στα σύνορα της Τουρκίας και της Συρίας. Ο Ντουβερίογλου και η οικογένεια του βίωσαν απώλειες, γι' όλους στη χώρα το μπάσκετ πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αλλά ο ίδιος μπήκε σε σκοτεινά ψυχικά μονοπάτια που δεν του επιτρέπουν να ασχοληθεί -προς το παρόν τουλάχιστον- με το αγαπημένο του σπορ. Έλυσε το συμβόλαιό του και εγκαταλείπει την Προύσα για να βρεθεί στο πλευρό των οικείων του που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν αυτή τη στιγμή. 

«Χάρηκα που σας γνώρισα όλους», είπε ο παίκτης στα αποχαιρετιστήρια λόγια του μέσω της ανάρτησής του στα social media για να εξηγήσει πως «λόγω της κατάστασης που βρίσκομαι και η οποία με ξεπερνά, χρειάζεται να σταματήσω το μπάσκετ για ένα διάστημα και να βρω ξανά τον εαυτό μου. Σας αγαπώ όλους, σας εύχομαι καλή επιτυχία στο υπόλοιπό της σεζόν και μακάρι οι δρόμοι μας να συναντηθούν ξανά στο μέλλον». 

H ομάδα με τη σειρά της, στήριξε την απόφαση του παίκτη τον ευχαρίστησε και επίσης συγκινημένη τον αποχαιρέτησε, αφού πρώτα τον ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του.